Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina miláček publika herec Otto, který má za sebou třicet let profesionální kariéry, realizuje svůj další film a hned první natáčecí den se opije. Začínajícího režiséra napadne šílený nápad. Povolá místního herce, aby se stal náhradníkem nespolehlivého Otty. Ukáže se, že neznámý herec Arno je zatraceně dobrý... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Jinny 

všechny recenze uživatele

50 % Na komedii to moc vtipné není a žádné vyhrocené drama taky nečekejte (vyjma toho, že postavy na sebe občas začnou řvát). Největší devizou filmu je Henry Hübchen, který si roli postarší filmové hvězdičky s gustem vychutnal. Za tu hodinu a tři čtvrtě se toho popravdě příliš nestane. Whisky s vodkou je zkrátka celkem milý, ale taky celkem zbytečný fiilm. ()

wovsi 

všechny recenze uživatele

ážnost a komika jsou zde neuvěřitelně dobře vyváženy. Tohle je film pro ty, kdo si pod spojením komedie a Německo představují pouze nechutnosti, prasárny a prvoplánový humor- ten je tu naopak inteligentní, jemný a citlivý. Mimojiné je tento film také skvělým náhledem do natáčecího procesu a jisté odromantizování působení ve filmovém průmyslu. ()

Reklama

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Film je sice věnován Franku Beyerovi, ale stejně tak mohl být určen jinému Františkovi-režisérovi, a to Truffautovi. Jeho Americká noc (1973) je totiž tématicky úplně stejná. A ve výsledku lepší, ale ne zas tak o moc. Dresenovi se povedlo natočit příjemnou a inteligentní poctu procesu vzniku hraného filmu. -------- V titulcích filmu uvedeno: rok výroby 2008. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Opilá stárnoucí herecká hvězda zastavila na jeden den natáčení filmu a producent nařídil obsadit ještě jednou její roli – neznámým a tedy levným hercem – s tím, že se jeho záběry použijí v případě, že to problémová star nedokáže dotočit. Z téhle nezvyklé situace se zrodí řada absurdních i humorných situací. Čím víc toho víte o vzniku filmů, tím víc se budete bavit (70%). ()

Renton 

všechny recenze uživatele

44. MFF KV .. Scénář: Wolfgang Kohlhaase .. Nějak mne ten německý humor nesebral resp. tam ani moc humorných pasáží není. Spíše funkční jako pohled do zákulisí natáčení s jedním starším hercem, který má své výpadky a kde občas není nouze o vážnější výstupy. Tam jsou herci i scénář silní. Co dokáže whisky s vodkou se stejně nedozvíme, jdou zde proti sobě - nikoliv spolu. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Film získal na Medzinárodnom filmovom festivale Karlovy Vary v roku 2009 cenu za Najlepšiu réžiu. (ecceHOMMO)

Reklama

Reklama