Reklama

Reklama

Poklad z Yankee Zephyru

  • Česko Souboj o poklad z Yankee Zephyru (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jednoho dne najde v jezeře v novozélandských horách lovec Gilbert "Gibbie" Carson (Donald Pleasence) starý vrak letadla. Jedná se o Yankee Zephyr a letadlo v těchto místech havarovalo během druhé světové války. Gibbie v něm nalezne všelijaká válečná vyznamenání a hlavně bedny plné lahví whisky. Vojenská vyznamenání poměrně slušně zpeněží, a tak se rozhodne se svým parťákem Barney Whittakerem (Ken Wahl) vrak znovu a důkladně prohledat. Najednou se ale oba hrdinové ocitají v řadě nebezpečných situací a musejí dokonce bojovat o holý život. Vrak totiž skrývá jedno velké tajemství. Poklad neuvěřitelné hodnoty... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (114)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Neznámý a dost nepovedený pokus o akčně laděný dobrodružný snímek. Film na jednu stránku má vše co by měl mít jako je zápletka o hledání pokladu, dva neústale se (slovně i fyzicky) pošťuchující sympaťáky, honičky vzduchem, zemí i mořem i neschopné padouchy ale žádná z těchto složek nefunguje tak jak má a já se opravdu hodně nudil. ()

ridik1 

všechny recenze uživatele

Na tento snímek jsem si vzpoměl až po delší době, asi průkopník dobrodružných filmů jako je Krokodýl dundee nebo Honba za diamantem. Dobrodružný, plný honiček a kaskadéři si přišli taky na své. U filmu jako je tento si neodskočíte udělat kávu nebo si dáte jen pauzu, prostě budete čumět a koukat až do konce.. ()

Reklama

Lars 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem denně sledoval jako dítě. Přišel jsem ze školy, tašku praštil do rohu a pokud jsem zrovna neběhal s klukama někde venku, pak vyhrála VHS s touto dobrodružnou komedií. Doufám, že se mi někdy dostane do rukou DVD s prvním dabingem, kde byl věčně nalitej Donald Pleasence jednoduše fantastický. ()

Horácius 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu mám vztah více než vřelý. V době, kdy šel v kinech, to byla absolutní špička ať už se zábavy nebo akce týká. Hlavně způsob vyprávění příběhu je mi velmi sympatický, včetně výborně nasnímaných akčních scén - takto se má točit aby si to divák užil, a ne koukat na nějaké epileptické záchvaty kameramanů ve filmech z poslední doby. Herci a jejich postavy jsou také dostatečně sympatičtí, a film pro mě neztrácí na atraktivitě ani po letech, a to už nějaký ten pátek za sebou má. V rámci svého žánru klidně 90% nebo i trochu více. ()

route60 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně Poklad Yankee Zephyru legenda, nenaročná ale zábavná a dnešní v uvozovkách dobrodružné snímky stojí za HOVNO! zde je věčný vožrala, mafiáni, dobrodruh, vrtulník nadobro uzeměn, pořádna hromada zlata a řádna porce zábavy co chceme více a žádné digitálni triky nenahradí poctivou filmařinu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu se objevují helikoptéry Hughes 300, Hughes 500C, Hughes 500D a Bell 206 JetRanger III. (Cheeker)
  • Film je inspirován skutečnou událostí z 2. světové války, když se ztratil americký letoun DC-3, který vezl výplaty pro americkou Tichomořskou flotilu. Letoun havaroval a posléze byl nalezen u Cape York na severu australského Queenslandu. (Cheeker)
  • Film je věnován řidičům motorových člunů Johnu Rillstonovi a Billu Clarkovi a jejich koordinátorovi Colinu Robinsonovi, kteří zahynuli při natáčení. (Cheeker)

Reklama

Reklama