Reklama

Reklama

Poklad z Yankee Zephyru

  • Česko Souboj o poklad z Yankee Zephyru (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jednoho dne najde v jezeře v novozélandských horách lovec Gilbert "Gibbie" Carson (Donald Pleasence) starý vrak letadla. Jedná se o Yankee Zephyr a letadlo v těchto místech havarovalo během druhé světové války. Gibbie v něm nalezne všelijaká válečná vyznamenání a hlavně bedny plné lahví whisky. Vojenská vyznamenání poměrně slušně zpeněží, a tak se rozhodne se svým parťákem Barney Whittakerem (Ken Wahl) vrak znovu a důkladně prohledat. Najednou se ale oba hrdinové ocitají v řadě nebezpečných situací a musejí dokonce bojovat o holý život. Vrak totiž skrývá jedno velké tajemství. Poklad neuvěřitelné hodnoty... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (114)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Své kouzlo neztratily honičky vrtulníků a motorových člunů skrz nádherné scenérie Nového Zélandu za doprovodu Briana Maye (pozor, nejedná se o kytaristu Queenů, ale o australského skladatele a dirigenta stojícího za hudbou z Šíleného Maxe), ale ten zbytek.. Ruku na srdce, pod pojmem dobrodružný film, co má charismatický příběh i postavy, si třeba představuji o pár let mladšího Krokodýla Dundeeho a ne něco, co po většinu času střílí stejnými náboji jako zlatochtivá skupina kolem úlisného G.Pepparda (tedy slepými). Je jasné, že popularitu Yankee Zephyru lze přičíst nostalgii z časů, kdy při mizerné nabídce cokoliv „exotického“ hravě uspokojilo nenáročnou poptávku.. P.S.spoiler: Z konce jasně vyplývá, že cirhóza a játra Gibbieho Gibsona budou co nevidět přátelé.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Bože tenhle film byl šílenej. Z těch postav mě zaujal hlavní herec, kterej byl trapnou kopií Indiana Jonese, pak ta holka, která byla naprosto brutální hysterka a občas pronesla něco, za kterou bych jí zkop z kopce a pak dědek, kterej neuvěřitelně chlastal a v českym dabingu neměl chybu. Vlastně ten dědek jedinej stál za to tenhle film vidět, protože tam házel jednu hlášku za druhou a vypil tam neuvěřitelný množství chlastu. Dokonce jsem si všim, že během jedné scény vychlastal jednu flašku, placatici a ke konci držel další flašku, která byla skoro prázdná. ()

Reklama

ricous 

všechny recenze uživatele

Pro mne těžká nostalgie a vzpomínky na dětství. Film jsem viděl v kině (někdy ve dvanácti - třinácti) minimálně 5x, byl to pro mne vrchol dobrodružných filmů, kterému nic nechybí - i s nádechem puberťácké erotiky za komančů (z lázně vylézající hlavní hrdinka v průsvitném a přiléhajícím oděvu). Dnes se na tenhle film bojím podívat, abych nepřišel o tu idealizovanou vzpomínku na skvělý film. Už jen kvůli skvělému původnímu dabingu, který na Nově těžko poběží... Se slzou v oku 80% ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele

V dětství se mi tenhle film velice líbil, takže jsem se trochu obával, že na starší kolena to bude těžké zklámání, ale kupodivu jsem se opět dobře bavil. Tenhle nenáročný dobrodružný snímek byl natočený ve stejném roce jako Dobyvatelé ztracené archy a v mnoha směrech se jim podobá (pozdější šéf A-Teamu George Peppard tu například dost připomíná esesáka z dobyvatelů) , ačkoli je méně bombastický, nákladný a americký, což je v určitém směru výhoda. Klíčovou postavou Souboje není hlavní akční hrdina, ale Donald Pleasence v roli komického parťáka. ()

Lars 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem denně sledoval jako dítě. Přišel jsem ze školy, tašku praštil do rohu a pokud jsem zrovna neběhal s klukama někde venku, pak vyhrála VHS s touto dobrodružnou komedií. Doufám, že se mi někdy dostane do rukou DVD s prvním dabingem, kde byl věčně nalitej Donald Pleasence jednoduše fantastický. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Kvůli překročení rozpočtu a časového plánu musel Donald Pleasence (Gilbert Carson) odstoupit z role Blaira ve filmu Věc (1982). (Marek06)
  • Černobílá nahrávka na začátku filmu není pravá, ale byla natočena speciálně pro film. (Cheeker)
  • Ve filmu se objevují helikoptéry Hughes 300, Hughes 500C, Hughes 500D a Bell 206 JetRanger III. (Cheeker)

Reklama

Reklama