Reklama

Reklama

Poklad z Yankee Zephyru

  • Česko Souboj o poklad z Yankee Zephyru (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jednoho dne najde v jezeře v novozélandských horách lovec Gilbert "Gibbie" Carson (Donald Pleasence) starý vrak letadla. Jedná se o Yankee Zephyr a letadlo v těchto místech havarovalo během druhé světové války. Gibbie v něm nalezne všelijaká válečná vyznamenání a hlavně bedny plné lahví whisky. Vojenská vyznamenání poměrně slušně zpeněží, a tak se rozhodne se svým parťákem Barney Whittakerem (Ken Wahl) vrak znovu a důkladně prohledat. Najednou se ale oba hrdinové ocitají v řadě nebezpečných situací a musejí dokonce bojovat o holý život. Vrak totiž skrývá jedno velké tajemství. Poklad neuvěřitelné hodnoty... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (114)

route60 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně Poklad Yankee Zephyru legenda, nenaročná ale zábavná a dnešní v uvozovkách dobrodružné snímky stojí za HOVNO! zde je věčný vožrala, mafiáni, dobrodruh, vrtulník nadobro uzeměn, pořádna hromada zlata a řádna porce zábavy co chceme více a žádné digitálni triky nenahradí poctivou filmařinu. ()

Horácius 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu mám vztah více než vřelý. V době, kdy šel v kinech, to byla absolutní špička ať už se zábavy nebo akce týká. Hlavně způsob vyprávění příběhu je mi velmi sympatický, včetně výborně nasnímaných akčních scén - takto se má točit aby si to divák užil, a ne koukat na nějaké epileptické záchvaty kameramanů ve filmech z poslední doby. Herci a jejich postavy jsou také dostatečně sympatičtí, a film pro mě neztrácí na atraktivitě ani po letech, a to už nějaký ten pátek za sebou má. V rámci svého žánru klidně 90% nebo i trochu více. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

"Dovolte, abych Vam predstavil dalsi cleny timu. Tohle je pan Vyrazeny Zub, tohle je pan Natrzena slezina a tohle, tohle je pan Pohraju si s Vasi dcerou, jestli nekapnete bozskou. Ja Vam rozumim uplne presne, vyjadril jste se s klasickou jednoduchosti. Slysel jsem zcela zretelne a jasne". Davida Hemmingsa si pamatam hlavne z Antonioniho Zvetseniny z roku 1966, a viem aj o tom, ze reziroval par filmov. A kupodivu, je to dost priemerny reziser. Film ma dobre tempo, pribeh, spustu hlasok a objavil sa tu aj Donald Pleasence /Jestli se Rozzlobime, budeme Zli, You Only Live Twice, The Great Escape, Halloween/a v roli zaporaka George Peppard /Snidane u Tiffanyho, Jak byl Dobyt Zapad/. 85 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Priemerny dobrodruzny film, ktory keby som videl ako maly chlapec, tak by som z nostalgie aj ja pridal jednu hviezdicku, ale nejak ma minul a videl som ho dnes prvykrat, takze dokazem byt objektivny. ;-) Ziadny klenot zanru to rozhodne nie je a nad hladiny priemeru ho taha zabavny Donald Pleasence. Zvysok hercov alebo aj akcnych scen je len tuctovy priemer. Ale stale to je pohodova jednohubka. 5/10. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Souboj přiměřeně dobrodružný, leč nadmíru nezábavný a nenapínavý. Popravdě ... netuším, jak může spatřit světlo filmového světa ve výsledku TAK neveselá až truchlivá taškařice, když má k dispozici dostatečně malebné lokace i důvěryhodně vyhlížející rekvizity. Ale co chcete, když jsou jejími protagonisty: 1) omšelý postarší opilec podprůměrného IQ, jehož počínání vzbuzuje spíše útrpný nežli veselý úsměv, 2) namachrovaný pololibový frajer urostlé postavy, snažící se bez většího úspěchu napodobit Indiana Jonese, 3) nepříliš atraktivní tmavovláska pronikavého hlasu, vyplňující většinu nestandardních situací velice mocným jekotem, 4) rezavý dýchavičný vrtulník vtrošivé povahy, evidentně nespokojený se svou úlohou pilotovaného rotorového letadla a 5) skupinka profesionálních zločinců pochybných schopností, jejichž poznávacím znamením je proklatě nepřesná muška. A jen tak mezi námi: Dva idioti, kteří chytí a svážou jelena, aby ho poté zanechali jeho neradostnému osudu a naplno se věnovali svým žabomyším válkám a vzájemným naschválům, si rozhodně VŮBEC ŽÁDNÝ poklad nezaslouží. Velice slabě poblikávající až zmírající 2* ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Původně se měl film natáčet v Queenslandu v Austrálii, ale nakonec se točilo v okolí Queenstownu na Novém Zélandu. (Cheeker)
  • Letoun DC-3 použitý ve filmu objevil produkční designer Bernard Hides. Letoun byl vyroben během čtyřicátých let v Oklahoma City, USA. Nejdříve sloužil v Royal New Zealand Air Force. Poté jako výcvikový letoun, komerční letoun a nakonec jako stagliner, tedy jako transportní letoun převážející živou vysokou zvěř po Novém Zélandu. (Cheeker)

Reklama

Reklama