Reklama

Reklama

Poklad z Yankee Zephyru

  • Česko Souboj o poklad z Yankee Zephyru (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jednoho dne najde v jezeře v novozélandských horách lovec Gilbert "Gibbie" Carson (Donald Pleasence) starý vrak letadla. Jedná se o Yankee Zephyr a letadlo v těchto místech havarovalo během druhé světové války. Gibbie v něm nalezne všelijaká válečná vyznamenání a hlavně bedny plné lahví whisky. Vojenská vyznamenání poměrně slušně zpeněží, a tak se rozhodne se svým parťákem Barney Whittakerem (Ken Wahl) vrak znovu a důkladně prohledat. Najednou se ale oba hrdinové ocitají v řadě nebezpečných situací a musejí dokonce bojovat o holý život. Vrak totiž skrývá jedno velké tajemství. Poklad neuvěřitelné hodnoty... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (114)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Priemerny dobrodruzny film, ktory keby som videl ako maly chlapec, tak by som z nostalgie aj ja pridal jednu hviezdicku, ale nejak ma minul a videl som ho dnes prvykrat, takze dokazem byt objektivny. ;-) Ziadny klenot zanru to rozhodne nie je a nad hladiny priemeru ho taha zabavny Donald Pleasence. Zvysok hercov alebo aj akcnych scen je len tuctovy priemer. Ale stale to je pohodova jednohubka. 5/10. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl malý, byl to jeden z mých nejoblíbenějších filmů. A když jsem se na něj nyní podíval s odstupem času, pořád ve mě zanechává příjemný pocit, že jsem se bavil. Donald Pleasence alias Gibbi Gibson náhodou najde staré letadlo z druhé světové války, které převáželo zlaté cihly. Poté se se svým parťákem a se svojí dcerou vydávají najít ztracený poklad. Ovšem nejsou sami, kdo touží po bohatství. Je to velmi svižně natočeno, nechybí akce ani vtip ("Krokodýl se nacpe koňským zadkem, odvleče si ho do doupěte a tam to vyzvrací. Zvratky zrosolovatí a pak se z toho stane vaječnej puding" :-). Ale především výtečně zahraná role Donalda Pleasence. 65%. ()

Reklama

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

Další nostalgická parádička z mého dětství, kde se skloubí akce s humorem! Vysoko v horách novozélandské divočiny rozpoutají přátelé a dobrodruzi Ken Wahl a Donald Pleasence divoký souboj se zločinci o zlatý poklad, který se nachází ve vraku amerického vojenského letadla z 2. světové války na dně hlubokého jezera. Herec a příležitostný režisér David Hemmings navodil hodně bezstarostnou atmosféru do níž dodal dobrou akci (hodně dlouhá honička v člunech) a velkou porci nadhledu. Kochat se můžeme okouzlujícími záběry na tehdy ještě neokoukanou přírodu Nového Zélandu. Za zmínku stojí (věčně pod parou), výtečný Donald Pleasence, který se stará o humor a taky dobrá hudba Briana Maye. K dobré náladě také přispívá dozajista výborný původní dabing s Jiřím Bartoškou, Zdeňkem Dítě a Miroslavem Moravcem. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Souboj přiměřeně dobrodružný, leč nadmíru nezábavný a nenapínavý. Popravdě ... netuším, jak může spatřit světlo filmového světa ve výsledku TAK neveselá až truchlivá taškařice, když má k dispozici dostatečně malebné lokace i důvěryhodně vyhlížející rekvizity. Ale co chcete, když jsou jejími protagonisty: 1) omšelý postarší opilec podprůměrného IQ, jehož počínání vzbuzuje spíše útrpný nežli veselý úsměv, 2) namachrovaný pololibový frajer urostlé postavy, snažící se bez většího úspěchu napodobit Indiana Jonese, 3) nepříliš atraktivní tmavovláska pronikavého hlasu, vyplňující většinu nestandardních situací velice mocným jekotem, 4) rezavý dýchavičný vrtulník vtrošivé povahy, evidentně nespokojený se svou úlohou pilotovaného rotorového letadla a 5) skupinka profesionálních zločinců pochybných schopností, jejichž poznávacím znamením je proklatě nepřesná muška. A jen tak mezi námi: Dva idioti, kteří chytí a svážou jelena, aby ho poté zanechali jeho neradostnému osudu a naplno se věnovali svým žabomyším válkám a vzájemným naschválům, si rozhodně VŮBEC ŽÁDNÝ poklad nezaslouží. Velice slabě poblikávající až zmírající 2* ()

Herbert007 

všechny recenze uživatele

Kdysi za mých mladých let to byl skoro kultovní snímek - ono sem do kin moc dobrodružných snímků ze západu nepřišlo :-) po letech to člověk vidí střízlivěji a víc s odstupem, ale něco funguje pořád - je to docela vtipný a odsejpá to a člověk se slušně baví... a vlastně až teď po letech jsem zjistil, že to režíroval David Hemmings a hudbu napsal Brian May - no to jsou mi věci :-) asi úplně přesný by byly 3 hvězdy, ale za tu nostalgii přidávám jednu navíc... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu se objevují helikoptéry Hughes 300, Hughes 500C, Hughes 500D a Bell 206 JetRanger III. (Cheeker)
  • Kvůli překročení rozpočtu a časového plánu musel Donald Pleasence (Gilbert Carson) odstoupit z role Blaira ve filmu Věc (1982). (Marek06)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno