Reklama

Reklama

V roce 1589 se na palubu lodi, plavící se po volném moři, přehoupne kapitán Fritton, muž který změnil Černé moře v Rudé a okradl proradného lorda Pomfreye. Lord Pomfrey se zaváže, že jej za jeho čin bude pronásledovat dva roky, dvacet let, klidně i čtyři sta dvacet let. O čtyři sta dvacet let později se ocitáme na internální škole St. Trinians, v místě, kam se ani policie neodváží. Nový rok přináší nové profesory, nové studenty a samozřejmě také nové nepřátele. Sir Piers Pomfrey, potomek lorda Pomfreyho, nemá rád ženy, obzvláště pak ty z Frittonova rodu. Vloupe se do školy a ředitelce Frittonové přímo pod nosem ukradne prsten, který jej má dovést k legendárnímu Frittonovu pokladu. Něco takového si ale holky ze St. Trinians rozhodně nenechají líbit a tak se v čele s Annabell Frittonovou (Talulah Riley) vydají získat poklad a zničit sira Pomfreye. (whampingwillow)

(více)

Recenze (38)

Wade 

všechny recenze uživatele

Pokud porovnám první a druhý díl je jasný vítěz jednička, protože tohle byla oproti ní nuda. Dvojka už jednoduše není ten správný chaos a nemá pořádný spád. Přišlo mi jako by se dvojka snažila až moc vyrovnat jedničce, ale to jí spíš uškodilo. Škoda čekal jsem od toho o dost víc tak možná proto tak nízké hodnocení. 30% ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

O něco slabší pokračování parádně ujeté jedničky, které však stále stojí za vidění, protože i přesto, že je film už chvílemi až moc přehnaný, jsou některé scény naprosto perfektní (parodie na Vymítače ďábla i jiné filmy, ožrala Firth, zbrusu nová verze Shakespearovo klasiky...) a Rupert Everett hrající paní ředitelku se jen tak neomrzí, stejně jako se nikdy neomrzí pohled na pěkné holky, kterých je ve filmu poměrně dost. ()

Reklama

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Podle mě bylo tohle pokračování stejně dobré, jako jednička. Přiznám se, že jsem o něm až do dnešního dne nevěděla a hned jsem se na něj musela podívat. Líbil se mi a docela jsem se nasmála. Holky ze St Trinian¨s umí docela dobře překvapit. Ten nápad s legendou i se Shakespearem, hlavně s tou jeho hrou, to nemělo chybu. Není nic, co bych filmu vytkla, je stejně originální a má šťávu. Proto jej doporučuji, jednu výhodu přitom má. Nemusíte se dívat na jedničku, aby jste jej pochopili a porozuměli mu. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Možná o malý kousek slabší než jednička, ale jako oddechový film čistě pro pobavení je to skvělé. Vtipu sice oproti prvnímu dílu trošku ubylo, ale soundtrack se nese na stejně dobré úrovni. Britská hudba zkrátka někdy dokáže potěšit. Navíc, zatímco v jedničce si holky z Girls Aloud střihly pouze cameo, ve dvojce se Sarah Harding objevila v poměrně velké roli, což mile překvapilo (samozřejmě ale neříkám, že umí hrát - a myslím, že u rolí "netykavek" nejde herecké umění ani moc poznat). Opět pobavila i šílená role Ruperta Everetta :) A stejně jako v jedničce se můžete těšit na "crazy party" na konci. ~(3,2)~ ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Kadence vtipů a hlášek není taková jako v jedničce a hlavně chybí výrazný osobnostní prvek v podobě Gemmy Arterton, která tu má pro sebe jen pár minut. Na druhou stranu jde pořád o slušnou britskou komedii s fůrou známých hereckých tváří, z nichž nejvíce potěšil David Tennant jakožto hlavní záporák. ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama