Reklama

Reklama

Nostradamus: 2012

(TV film)
  • Česko Konec světa podle Nostradama (více)
USA, 2009, 120 min

Scénář:

Larry Weitzman

Obsahy(1)

Život na naší planetě byl už 5x téměř vyhuben. Čeká nás v blízké budoucnosti podobná hrozba?
Michel de Nostre-Dame zvaný NOSTRADAMUS byl lékař, který proslul jako prorok. Přestože zemřel 2. července 1566, jeho proroctví se ukazují jako velice přesná. Tento dokumentární snímek se zabývá datem 21.12. 2012, kdy má nastat výjimečný astrologický jev a podle předpovědi má nastat konec světa. Existují vědecké či jakékoliv přesvědčivé důkazy, že se temná proroctví ukrytá do tajemných čtyřverší vyplní? (Fr)

(více)

Recenze (58)

RomaS 

všechny recenze uživatele

Snůžka spekulativních teorií o zániku světa, které nelze potvrdit ani vyvrátit. Tímto způsobem může tvrdit kdokoliv cokoliv. Vzpomeňte si na jakoukoliv katastrofu a tady ji určitě najdete v souvislosti s Nostradamovým proroctvím. Faktická a informační hodnota tohoto dokumentu je pouze rovna rčení: Co by, kdyby ... ()

Jaromír odpad!

všechny recenze uživatele

"Dokument" postavený na výkladu několika karet a snůšce blábolů a polopravd. Díval jsem se do poloviny a pak (když už opakovali stejné "fakta" potřetí to nevydržel a vypnul jej. Ztráta času. Astronomové a fyzici se pobaví... Však tam ukazují i obrázek Alberta, chudák bude rotovat v hrobě. ()

Reklama

JamesLeon 

všechny recenze uživatele

Asi tak 80% toho co zde bylo uvedeno mi přišlo jako naprostý nesmysl. Myslím, že Nostradamus své předpovědi skrýval do veršů nejen proto, že je nemohl říkat nahlas, ale také proto, aby si v nich všichni ti co mají rádi katastrofické scénáře našli to, co se jim zrovna hodí do nastalé situace. Tvrdit, že Nostradamus předpověděl hurikán Katrina, válku v Iráku nebo dokonce současnou finanční krizi, to už mi přišlo hodně přehnaný. Věřím spíše ve vědecké důkazy a ty zde naprosto scházely. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím moderní balast ve vyprávění (hudba, střih atd.), tak obsah je většinou hodný k zamyšlení. V některých fázích jsou argumenty proroctví velmi podnětné. Lidstvo se skutečně nachází na určité křižovatce a není špatné se podívat do minulosti i za pomocí hvězd a znamení zvěrokruhu. Kdo ignoruje minulost, nemůže pochopit budoucnost. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus to bolo nakrútené dosť nudnou formou a navyše to bolo veľmi zdĺhavé, takže som mal problém to vôbec dopozerať, aj to asi na trikrát. Dokument hovorí hlavne o prorokovi Nostradamovi a jeho slávnych štvorveršiach, ktoré sa snažia filozofi, historici, kryptológovia, či len obyčajní špekulanti už desaťročia dešifrovať. Niektorí z nich tvrdia, že Nostradamus v nich, okrem iných vecí, predpovedal koniec našej civilizácia na dátum 21. 12. 2012, no väčšina je našťastie takých, ktorí si myslia, že tento dátum, nebude koncom nášho sveta, no naopak, začiatkom niečoho nového, nového ľudského veku. Film ako celok na mňa nijak extra nezapôsobil, určité informácie sa opakujú takmer každých päť minút, čo mu už dosť liezlo na nervy a mnoho informácii mi príde ako čistá špekulácia, či len nasilu predstavený pokus o senzáciu. No ale pravdu povedia, oveľa viac som ani nečakal... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama