Reklama

Reklama

Nostradamus: 2012

(TV film)
  • Česko Konec světa podle Nostradama (více)
USA, 2009, 120 min

Scénář:

Larry Weitzman

Obsahy(1)

Život na naší planetě byl už 5x téměř vyhuben. Čeká nás v blízké budoucnosti podobná hrozba?
Michel de Nostre-Dame zvaný NOSTRADAMUS byl lékař, který proslul jako prorok. Přestože zemřel 2. července 1566, jeho proroctví se ukazují jako velice přesná. Tento dokumentární snímek se zabývá datem 21.12. 2012, kdy má nastat výjimečný astrologický jev a podle předpovědi má nastat konec světa. Existují vědecké či jakékoliv přesvědčivé důkazy, že se temná proroctví ukrytá do tajemných čtyřverší vyplní? (Fr)

(více)

Recenze (58)

Lobotomas 

všechny recenze uživatele

Nejnudnější dokument, který sem kdy viděl. A to jsem jich už pár viděl! Žádné vědecké důkazy, pouze spekulace.. Stanovit datum konce světa na přesně na 21.12.2012 je absolutně nesmyslné. Budocnost se takovýmto způsobem převídat nedá. Hlavně ne když byla přepovězena několik tisíc let před součastností. Jediné s čím můžu ve filmu souhlasit je to že lidstvo již brzy nebude, ale to ví každý, kdo si občas pustí zprávy a dokáže si dát pár úlomků dohromady. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím moderní balast ve vyprávění (hudba, střih atd.), tak obsah je většinou hodný k zamyšlení. V některých fázích jsou argumenty proroctví velmi podnětné. Lidstvo se skutečně nachází na určité křižovatce a není špatné se podívat do minulosti i za pomocí hvězd a znamení zvěrokruhu. Kdo ignoruje minulost, nemůže pochopit budoucnost. ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele

Určitě je to zajímavé, ale moc tomu nevěřím. Ty předpovědi jsou tak metaforicky řečeny, že se to dá napasovat na spoustu věcí a to by bylo, aby se jednou v dějinách lidstva nestala taková katastrofa, která by odpovídala Nostradamově popisu. Navíc tenhle dokument spíš ukazuje teorie, domněnky a snahy vysvětlit veškeré dějství planety ze zašifrovaných obrázků či čtyřveršů a vše to propojovat se středem galaxie a Sluncem. Nic není dokázané, všechno jsou to jen poznatky, které by mohly být pravé, ale stejně tak by nemusely. Tento dokument to ještě ke všemu podává strašně zmateně, nakousává spoustu úhlů pohledu. Ano, to je dobře, že se snaží hledat nějaké vysvětlení a nejdou zběsile jen po jedné cestě. Ale na běžného diváka to bylo moc povídání a málo poznání. ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Snůžka spekulativních teorií o zániku světa, které nelze potvrdit ani vyvrátit. Tímto způsobem může tvrdit kdokoliv cokoliv. Vzpomeňte si na jakoukoliv katastrofu a tady ji určitě najdete v souvislosti s Nostradamovým proroctvím. Faktická a informační hodnota tohoto dokumentu je pouze rovna rčení: Co by, kdyby ... ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Každý má svoj názor, tak ako na rok 2012, tak aj na tento dokument. Nepatrím k tým čo veria v koniec sveta, ale ani k tým čo neveria. Ja patrím k tým čo sú pripravený a ak sa aj nič nestane, tak sa len pousmejem, vydýchnem si a život ide ďalej. Ale ak sa niečo naozaj chystá ... je lepšie byť pripravený, ako prekvapený...VIDENÉ 1x ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama