Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (523)

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Julii Roberts jako herečku moc nemusím, ale je dobrá, svoji práci odvedla na jedničku. Tenhle film je pro lidi, kteří se cítí ve svém životě ztraceni, aby věděli, že nebloudí jediní. Souhlasím s tím, že cestování může člověku velice pomoct, chce to velkou odvahu, sním si taky o něčem takovém. Je to krásný film, ať si ho kritici propírají jak chtějí, krásný film plný lásky a rozhodně nabije člověka pozitivní energií. Děkuji ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Líbilo i když mám pocit ne zcela využité šance. Film není žádný romantický National Geographic a Liz rozhodně není obvyklá sympaťačka na jaké má Julie Roberts patent. Spíš taková protivná ženská, která neví co chce a víc bere než dává. Její cesta za poznáním sebe sama a novým životem sice nabízí několik nádherných momentů, řadu zábavných situací a občas nečekaně silnou scénu, jako celek je však dlouhá a poněkud nevyrovnaná. Italská část je zábavná a občas doslova nabíjí energií a dobrou náladou, indická naopak poklidná a vážnější, nabízející nejen zábavné momenty (první meditace), ale i příležitost k zamyšlení. A obě jsou přitom velmi dobré, což se bohužel nedá říci o závěrečné části z Bali, která je nejen nejnudnější, ale také podivně prázdná a zoufalá ve své marné snaze vdechnout život zcela nevěrohodnému vztahu, který měl být nejspíš vrcholem Liziny cesty i filmu. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Jíst, meditovat, milovat a...nudit se. Zvláštní kombinace, ale bohuže nevyšlal. Příjemný trailer mě natěšil, ale bohužel z výsledného filmu (DC) jsem byl docela zklamaný. Sem tam pravdivá moudra, krásné záběry na skvělé pokrmy a obrázky míst jako z reklamy cestovní kanceláře mě k dobrému zažívání nestačily ani náhodou. ()

selfesteem 

všechny recenze uživatele

54%? Proč proboha? Parádní film. Trošku delší pravda. Asi jej ocení hlavně ženské, které si chtějí u filmu odpočinout, inspirovat se, získat nějakou naději a útěchu. V tomhle se tento film rozhodně nemine účinkem. Děj se nikam extrémně nežene, je to jen o tom, jej v klidu a pohodě vnímat a vstřebat všechno krásné a příjemné, co Vám nabízí. Ale jak tady čtu ty komentáře ohledně vzhledu Julie Roberts a toho jak stárne, tak to mi hlava nebere. Všichni stárneme ne? A Julia je neuvěřitelně krásná a atraktivní pořád. V projevech, gestech, úsměvu, ve všem. A jen tak mimochodem, tu vystouplou žílu na čele měla už dávno (Pretty Woman a násl.) a vždycky, když se ve filmu trápí, takže to není příznakem stáří, jak se tady někdo mylně domníval. Co na tom ale záleží, ta ženská je poklad a každý film s ní je toho důkazem. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Po těch letech, co uplynuly od mého prvního zhlédnutí filmu, se ledasco změnilo. Nadchlo mě to už tehdy, protože její styl života je mi blízký a podobný tomu mému. Dnes ale vidím, že Liz je mi podobná především povahou a myšlenkami. Její myšlenkové pochody při jídle v Itálii, začátcích meditace v Indii nebo hádky na pláži na Bali jsou až neuvěřitelně totožné s tím, jak bych se chovala (chovám) já. Je to celkem zajímavý a osvobozující pocit, kupodivu, když vidíte na plátně něco vám tak podobného. Tehle film mě vždy nakopne a ukáže mi, kým jsem a že tím člověkem jsem ráda. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Julia Roberts nabídla režii svému příteli Garrymu Marshallovi. Ten ji ale odmítl, protože nechtěl kvůli natáčení cestovat po celém světě. Během jejich setkání jí Marshall na oplátku nabídl roli v romantické komedii Na sv. Valentýna (2010), kterou v té době režiroval. Julia ji přijala. (Coldrex)
  • Julia Roberts si Indii při natáčení filmu zamilovala natolik, že se rozhodla věnovat se hinduismu. (Pethushka)
  • Julia Roberts podmínila svou účast na natáčení na Bali přítomností své rodiny. Po natáčení tak trávila volný čas se svým manželem Danielem Moderem a dětmi Phinnaeusem, Hazel a Henrym. (Karlos80)

Reklama

Reklama