Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (400)

Payushka 

všechny recenze uživatele

Rozhodně ji nechci vidět podruhé. Nelíbí se mi její nápad, herecké projevy, stupidně napsané dialogy ani vlezlé fanfáry při příjezdu krále (na ty bohužel jen tak nezapomenu). Stejně jako mně je z těchto věcí ale nevolno, davoví diváci, kteří se pohádky brzo dočkají na Nově, budou spokojeni. Uslyší trošku vtípků o ptácích? Uslyší. Uvidí unylou lásku mezi dvěma absolutně zapomenutelnými mladými herci? Taky uvidí. Zasmějí se imbecilnímu čertovi a retardované pohádce? Zasmějí. Mise splněna. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako sorry, tohle je jedno WTF za druhým. "Vždycky je v tom nějakej pták." - Ty ty, svatá Kryšpíno! - Myši. - Chichichi. - Šišlající čert, ha ha legrace, co bych vám nabídl k snědku? ... Po čtvrt hodině taková snůška blábolů, dementních dialogů, neschopnosti natočit zajímavě třeba štvanici, přehnaných gest pro trapné vtípky, z nichž by bylo trapně i studentům... A ten konec, to jako bylo všechno? ... Nejhorší je to herectví neherectví. Vypadá to celé jak ansámbl ochotníků. Chápu Troškovu snahu o milé, české, hřejivé až teplé pohádky, v nichž ztepilí hošani jezdí na koni v rozhalenkách, případně rovnou bez košile. Chápu, že to dělá pro ty své diváky, z nichž většina pochází z Hoštic. Ale ono to chce taky určitou umírněnost ve výrazu, soustředění na děj a příběh, dramaturga, pak raději ještě jednoho dramaturga, a hudebního skladatele, který má cit pro dění na plátně... Tady vážně ani jedna filmová složka nepodporuje druhou. Jako když vedle sebe pustíte současně Bacha, Louise Armstronga, Vaška Neckáře a Lunetic. ... A ty odkazy na jiné pohádky, no to snad ne, to mělo být vtipné? ... Dvě hvězdy za výpravu a profíka Frantu Němce. ()

Reklama

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Pokračování pohádkové stagnace. Ve výsledku mám z filmu lepší dojem proto, že po Doktorovi od Jezera hrochů jsem opravdu nečekal vůbec nic a chystal jsem se na nejhorší. Troška se vyhnul televizní kameře, zajistil si poměrně kvalitní trikovou stránku, která nevyčuhuje, a doplňuje to nápaditý hudební doprovod, ale když se člověk dozví, co se dělo v původním příběhu Boženy Němcové a jaké kastrace se námět dočkal, aby naplnil vizi o hezké české poetické pohádce, v níž jsou zase čerti, strašidelný mlýn a tři úkoly pro hloupého Honzu, zamrzí, že nová legenda a nová stálice mezi českými pohádkami se rozhodně neurodila. To nejhorší, co může divák po skončení dělat, je rozebírat jednotlivé úkoly, jejich provedení, jejich naplnění a jaká dohoda byla jak výhodná pro koho. Pak zapomene i na úvodní půl hodinu, která nastavuje řídký děj o "ptákoviny" s početím dítěte. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na pohádky musí být nálada, ale mám takový pocit, že na tuhle bych neměl náladu nikdy. Ani ne tak proto, že to točil Troška, nikdy jsem proti němu nic neměl, ale hlavně proto, že je to celkem neoriginální, hraje se akorát na kostýmní podívanou, citují se staré, lepší pohádky a celkově to postrádá kouzlo, které měly i první Troškovy pohádky. Z "Princezny Nastěnky" už tu není vůbec nic, vše je historicky kýčovité a ani některé herecké výkony nejsou zrovna úžasné. Ne, že by se v pohádkách muselo moc hrát, ale někteří herci prostě nebyli dobře vybráni. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Sice jsem mel v planu divat se na neco jineho, nakonec jsem podlehnul vnejsimu tlaku a sobotni vecer travil s Troskovou novou pohadkou. Podobnych scenaru uz bylo spousta, zde si vsak myslim, ze mel Stepan celkem lehkou ulohu a k princeznine ruce se dostal bez vetsiho napeti. Malou originalitu scenare tak vynahradila alespon slusna rezie a zajimava kamera. Z hereckych vykonu nejvice zaujal Frantisek Nemec v roli Lucifera, ten byl skutecne demonicky. Stepanku, kdyz uz rostla pro peklo bych si predstavoval s bujnejsim poprsim, velka slabina:-)! Myslim, ze tato pohadka je dost podcenena a to jen kvuli jmena rezisera. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Aby víla Leknína mohla tancovať a nemala v pozadí viditeľné autá, musela polícia zastaviť dopravu. (Raccoon.city)
  • Při natáčení scény odchodu na ples zaútočila na přítomné dámy vosa. Z nějakých sedmadvaceti si vybrala právě královnu (S. Laurinová) a zapadla jí do dekoltu. Zanechala tam několik žihadel, místo samozřejmě oteklo, ale natáčení ani zdraví herečky to nijak nepoznamenalo. (Robbi)
  • Kulisa Čertova mlýna se nacházela v Židově strouze u Bechyně a ona povodeň byla třímetrová přívalová vlna, která dle slov režiséra Trošky odplavila čertův příbytek snad až do Orlické přehrady. (Robbi)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama