Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva gangsteři středního věku Paulo Berger a Charles Binnaggio řídí mezinárodní pašerácký gang a hledají nové lidi na pašování ilegálního zboží přes Evropu. Na výpomoc přijmou mladého nezaměstnaného novináře, který je ve skutečnosti agentem americké vlády. Má zjistit, zda jeho noví nadřízení nepracují pro šéfa americké zločinecké organizace, který ilegálně prodává zbraně na Kubu. Agent zjistí, že nespolupracují s mafií… Panama se v argotu označuje Paříž a její okolí. Názory na původ tohoto pojmenování se liší. Podle historika a novináře Claudea Duboise, se tento termín objevil po tzv. Panamském skandálu, který propukl v souvislosti s úplatky při stavbě Panamského průlivu, který poskvrnil reputaci řady francouzských politiků a průmyslníků. Podle jiného francouzského lingvisty Panama znamená nádherné elegantní město, ve kterém je plno skandálů a neřestí, a i když se nad ním vznáší duhový lesk, je plné iluzí a deziluzí. Možná proto si tvůrci filmu zvolili název Rvačka v Panamě. (Česká televize)

(více)

Recenze (50)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Moj druhy Denys de la Patelliere a opat som spokojny. Gangsterka zo 60. rokov ako ma byt, film hlavne stoji a pada na Jeanovi Gabinovi /Francouzsky Kankan, Komisar Maigret klade past, Komisar Maigret zuri/. Dej zaujme, takze divak sa az tak nenudi. Gert Frobe /Goldfinger, 100 000 dolaru na slunci/ bol taktiez na urovni. Takze ja ako mylovnik starych filmov 60. rokov musim ist vysoko. 72 % ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Kvôli Jean Gabinovi som to chcel vidieť, ale ani veľké meno nie je zárukou dobrého filmu. Od začiatku až do konca som sa v tom strácal a tunajší obsah akoby pisal niekto, čo o filme len počul z druhej ruky. Nenadväzujuce scény, chýbajúce predstavenie postáv a minimum akcie, takto sa gangsterky netočia. ()

Reklama

bloom 

všechny recenze uživatele

Gangsterská lahůdka podle románu autora Sicilského klanu Augusta Le Bretona, typická pro 60.léta. Svým způsobem je to bondovka, ale bez Jamese. Agenta hraje Claudio Brook známý z Velkého flámu, ale není moc sympatický, což je nejspíš záměr, abyste fandili gangsterskému bossovi v geniálním podání Jeana Gabina (vynikající dabing Josefa Vinkláře!). V menších rolích je výkvět hereckých hvězd francouzské kinematografie: Daniel Ceccaldi jako komisař, Mireille Darcová jako prostitutka, Marcel Bozzuffi jako Gabinův bodyguard a Claude Brasseur málem zabitý v telefonní budce. A co teprve Goldfinger Gert Fröbe a psí dečka Colombo George Raft. P.S. Ačkoli se film odehává v Paříži, Tokiu, Mnichově a Londýně zároveň, z Panamy není ani jeden záběr. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

"S těma kozama jako máš ty, přesvědčíš každýho." "Škoda, že je nemáte taky, nemusel byste si hrát s revolverem." Kromě výborných komediálních vsuvek (viz výše) je to obstojná kriminálka s (relativně) přehledným dějem, znovu se ale musím omluvit milovníkům Jeana Gabina. Pro mě je tady za hvězdu kouzelná Nadja Tiller. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Za velmi sympatického zvláštního agenta (Claudio Brook), za naprosto okouzlující prostitutku (Mireille Darc), za půvabnou gangsterskou manželku (Nadja Tiller) a v neposlední řadě za charismatického Jeana Gabina v roli nekompromisního bosse přihazuji čtvrtou hvězdičku, neb vlastně nemám výraznějších připomínek a vezu se na filmové vlně.. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama