Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Tak toto je neuveriteľná pecka! Proste španiely vedia ako natočiť poriadny horor. Čisto atmosferický kúsok, v ktorom uvažujete, či sa to hlavnej postave iba zdá, alebo je to naozaj a ak je to naozaj, kto to je... No proste neustále rozmýšľate a snažíte sa nájsť súvislosti. Potom sa dej poberie trochu inou cestou, ktorá by niekoho mohla nudiť, ale mne sa páčila a to veľmi. Koniec je samozrejme excelentný ako sa v španielsku patrí a pekne všetko vyjasní, aj keď niečo nechá na divákovi, aby si urobil vlastný názor. Myslím, že každý po dopozeraní skontroloval svoj dom/byt, či náhodou u neho nie je nejaký nepozvaný hosť. :-) ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Hodně otázek a odpovědí strašně málo. Zkusím vám sem napsat moje domněnky, tak to prosím nečtěte, pokud jste film ještě neviděli. SPOILER: Jde tedy o to, že jsou 2 domy propojené podzemní chodbou, která ústí do sklepa obou domů. Máme 4 hlavní lidi. Chlap číslo 1, který se nejdřív bojí, že ho někdo straší a potom je sám tím duchem v druhém domě. Za tím vidím jen snahu tvůrců ukázat nám, že lze takovým to ´´neviditelným´´ způsobem fungovat. Chlap číslo 2, jakýsi Martin, ten opustil svou ženu na vozíčku a velmi pravděpodobně se zamiloval do ženy chlapa číslo 1. Tato žena s ním pravděpodobně má dítě, a proto chodí neustále do domu chlapa číslo jedna. PRVNÍ KRAVINA: Proč se pohybuje po domě, i když tam není jeho milovaná??? Na konci zjišťujeme, že tento chlap uvízl zavřený mezi sklepy obou domů. DRUHÁ KRAVINA: ta zeď musí být průchozí...dále je nám ukázáno, že chlap číslo 1 nepostřelil chlapa číslo 2, nýbrž svoji bývalou ženu, která si předtím šla jen pro obraz (smutná náhoda)...TŘETÍ KRAVINA: chlap číslo 1 dělal ducha v tom druhém domě několik dní, jak tedy mohla tak dlouho přežít jeho postřelená bejvalka???........Na filmu se mi líbila hlavně originalita a atmosféra. Vadilo mě, že se děj hodně vleče a ještě víc mě mrzí nelogičnosti filmu. Když už mystery, tak dějově ucelené a zbavené nesmyslů. Škoda...60% ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, na jedné straně zcela debilní hlavní hrdina, na straně druhé vynikající atmosféra strachu v první půli avšak bez jakékoliv pointy či vysvětlení, pak v druhé půli "shocking" změna dějové linie a z oběti se nám vyklube něco zcela jiného, ale opět bez nějaké logičtější příčiny, opravdu to chování hlavního hrdiny bylo hodně off topic, ale nejvíc mi asi vadil samotný závěr, i když jsem tu fádní koncovku čekal, tak jsem tajně doufal v něco jiného a ono ne :( Po shlédnutí jsem i přes ty lapsy chtěl jít na 4 hvězdy, zejména za tu atmosféru první půle, ale nakonec to neudělám, ona ta debilita byla opravdu dost zjevná. ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Pozval jsem takhle v noci na návětěvu mého notebooku Nezvaného hosta a za to pozvání jsem rád. Španělský horory mám čím dál raději a tohle byla parádní zamotaná věc. Trochu divný architekt v letech Kristových se rozchází s přítelkyní. Ta si k němu přichází pro poslední krabice a on to nebere moc sportovně. S depresí ulehá po náročném dni když se dole ozve zvonek. Ano, někdo si potřebuje zatelefonovat... No, nečekal sem to. Španělé zase naservírovali neskutečně atmosferický a značně úchylný snímek, který se v půlce zlomí a začne připravovat hodně neobvyklou a složitou pointu, kterou možná napoprvé komplet nedáte. Ze začátku se budete bát (lekačky budou), v půlce začnete hádat, ke konci se v tom budete topit a při titulkách vám to docvakne. Snad. Lepších 7/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Na jednej strane je tu vybudovaná parádna tajomná atmosféra, ktorá nastúpi hneď od začiatku. Páčila sa mi aj kamera. Ani herci neboli zlí. Na úvod vyvstalo veľa zaujímavých otázok, na ktorých podklade pocit tajomna pekne gradoval, a ktoré vo mne vyvolali hlad po odpovediach. Už som mal pocit, že sa pozerám na ďalší výborný mindfuck. Ale potom sa to začalo zamotávať a na konci z toho vznikla pekná nevysvetliteľná hatlanina. Prekombinované a nedomyslené. Vážne niekedy menej znamená viac. Bavilo to, len žiaľ nedomyslený koncový harmatanec z celkového dojmu výrazne ubral. Škoda, potenciál tu bol, a veľmi veľký. Ten, kto uspokojivo vysvetlí celú pointu si môže pogratulovať, ale myslím, že ju nechápe ani Morales. 65/100 ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama