Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Architekta bývajúceho v rozľahlom dome práve opúšťa priateľka a ostáva sám. V jeden večer na jeho dvere zaklope neznámy muž, ktorý si potrebuje zavolať. Dopraje mu chvíľku súkromia, no keď sa vráti, muža nevie nájsť a čo je podozrivejšie, nevidel ho ani odchádzať.
Časom dostáva pocit, že v dome sa okrem neho nachádza aj niekto iný... (petero)

(více)

Recenze (139)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Šest let předtím, než své ojos vykulila Julia, stvořil Guillem Morales jiný zajímavý film s báječně temnou atmosférou. Není nad to mít barák jako hrad, ve kterém se může nepovšimnuta schovávat třeba armáda squatterů! A když si k tomu připočteme hlavního hrdinu, který má k psychické vyrovnanosti asi tak blízko jako Hitler k Nobelovce za mír, hned je o zábavu postaráno. Film nechává nějakou dobu diváka tápat, zda jde o thriller s vetřelcem v domě, nebo o psychologické drama, jak chlapovi jebe ze ztráty ženy. Pokud jsem si pár týdnů zpátky stěžovala na místy nablblé chování přisleplé Julie (která příčetná ženská by neozbrojená naháněla nebezpečného vraha v temných koridorech sklepa?), není to ještě nic proti architektovi Felixovi, co mě přiměl přes polovinu stopáže v duchu úpět: "Co to zase děláš, ty chorý lulíne?!" Zde tolik zatracovaný závěr mi nepřišel matoucí, ani výrazně neuspokojivý, akorát poněkud nešikovně podaný. Za sebe nehodlám druhou půlku snímku označit za komedii - mě z toho naopak mrazilo ještě víc a být doma sama, tak před spaním prolezu celý příbytek, jestli nemám někde zalezlého magora:-). Oceňuji absurditu zápletky. A nakonec dobrá zpráva pro pány, co by radši ženskou hrdinku: Felix sice z vašeho hlediska nemá ty správné křivky, ale sexu si užijete víc než v "Los Ojos de Julia"!;-) 77,7% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Film Julias Eyes od tohoto režiséra vo mne vzbudil toľké nadšenie, že očakávania z tohoto snímku boli zrejme priveľké. Nedajú sa absolútne porovnať. Julias Eyes bol originál Nuttelou, žiadna polo čokoláda v piksli z poľských trhov vo Vyšnom Targu. Tento film síce z časti splnil po čom človek prahol, no bohužiaľ, neukázal nič navyše - 65%. ()

Reklama

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Sračka, ale ne zase taková abych ji napálil odpad! ikdyž sem o tom dost uvažoval. Hlavní hrdina (čti debil) se chová jako..no kupodivu debil. Jediná silnější chvilka byla ta, že sem si ho skoro začal honit s nima..ne dělam si prdel, byl sem z filmu tak utahanej a znuděnej že by mi stejně nehoup. Srovnávat film s Lynchovo geniálním M.D. ? proč kvůli čemu, ale jo film mě 108 min. linčoval, už vím. Předvídatelnej jak ranní stolice a hádejte kdo bude postřelenej za dveřma ?? Vlastně když se nad tím zamyslím, kdyby se ten blb nechoval jak magor nemusel to bejt špatnej film. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Nevím tak úplně co napsat, protože pro mě osobně tenhle film byl velké překvapení a to tak, že ani dobré překvapení, ani špatné překvapení, ale prostě překvapivé překvapení, protože El Habitante Incierto není ani trochu čím se zdá být :). Má to napětí a zábavu a tak, má to i nějakou pro mě trochu křečovitou pointu, ale hlavně to prostě má úplně nečekaný děj, takže se mi to nechce blíž popisovat, protože i sebemenší spoiler by to pokazil. Já jsem teda nevěřila na co to teda vlastně koukám, když se to začlo vybarvovat :). Každopádně to ale mělo zajímavé nápady a napínavé scény a takový zvláštní podtón ve vyprávění a celkovém ději. Co mě ale moc netěšilo bylo úplně nesmyslné chování postav, i když později jsem to filmu odpustila, když se mi teda ukázalo, že to není takový film, jako bych čekala :). ()

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem atraktivní paskvil horroru, podivného psychologického dramatu, thrilleru a bůhví čeho ještě. Scénář nervózně tápe, ba přímo bezcílně dovádí jako bezhlavá slepice na dvorku. Tím pádem tomu odpovídá i zveličující a často až nesmyslné chování postav. Pointa, která prakticky nemá souvislost s ničím podstatným v první hodině a půl příběhu, je vcelku trapná a hlavně pro mě, jak už bývá zvykem, předvídatelná. Po první hodině byl film na 3 hvězdicích, pak chvíli hlasitě koketoval se čtvrtou, aby v zápětí zhučel na 2 ....áá...hups a jsme opět na třech. No ale takhle se tenhleten film zkrátka chová. A já mu moc nerozumím, proto asi nerozumím ani mému hodnocení. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno