Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mark (Til Schweiger) je vášnivý cyklista, vynikajúci rozprávač historiek a charizmatický dobrodruh, ktorý po ťažkej nehode príde o nohu. Ako sa vyrovná s neľahkým údelom osudu tak ambiciózny chlap, akým Mark je?
Príbeh jeho osudu je nasiaknutý emóciami, silnou väzbou priateľstva, lásky ku kopcom, ženám a dcére. (sochoking)

Recenze (37)

iamek 

všechny recenze uživatele

Uživatel Toto asi nepochopil, že hlavní hrdina miloval cyklistiku a bez nohy mu hrozilo, že si prostě už nezajezdí a nesplní si svůj sen. Tyhle malé dramata mám čím dál tím víc rád a nedivím se, že kvalitní herci tyhle snímky produkují. Til Schweiger to může dotáhnout hodně daleko a Phantom Pain může na různých festivalech posbírat hromadu cen. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že je to klasický příběh o tom, jak se člověk po ztrátě končetiny rve se svým osudem a snaží se žít stejně jako předtím. Není na to ani dostatečná stopáž. Nevidíme zde, jak Mark např. dlouze a namáhavě rehabilituje, vše je tak nějak narychlo. Což nás ale příjemným způsobem ochuzuje o srdceryvné a podbízivé emocionální scény. Zde, možná i kvůli ne vysokému rozpočtu, jde vše ráz naráz. Faktem je, že tvůrci zřejmě předpokládali, že divák se umí do Markovy kůže vžít i bez různých pomocných kliček. Navíc Til Schweiger hraje zase výborně, takže s ním člověk opravdu cítí. A i přesto, že film není nabitý emocionálními výlely, není zde o ně nouze. Mně osobně dost dostávaly scény s dcerou. PS: Já nevím, jaké skutečné postavě byl film věnován nebo respektive o jaké skutečné postavě byl film natočen. Nechci se tudíž nikoho dotknout. Ale myslím si, že kdyby neměl Mark přítele, který byl schopen mu hodně věcí (především inteligentní protézu) zafinancovat, pravděpodobně by skončil jako bezdomovec. Takže si neochvějně myslím, že tento film byl zaměřen i do sféry sociální, čímž myslím mezilidské vztahy. Ty jsou nejen v Markově životě velice důležité. Závěrem bych tedy shrnul, že tento film se nikomu nepodbízí a přitom umí vyloudit pověstný knedlík v krku. Možná i proto, že se jedná o životní příběh de facto anonymního člověka. Vynikající T. Schweiger a velmi dobře zvolená hudba. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Co dělá noha? Nevím, ještě jsem nenašel dost odvahy podívat se pod deku..... Je fajn, že německá kinematografie už dávno není jen Kobra 11. Já si však ani dlouho po skončení tohoto filmu nejsem jistý, jestli to je – byl film pro mě. Každopádně T.Schweigel má mé sympatie. Tady jako vášnivý cyklista, milovník žen a vypravěč veselých historek, jenž dokáže předvést poetiku jízdy na kole, jízdy přírodou, když je nádherné být sám a užívat si a nasávat tu krásu, která je všude je kolem nás. Po amputaci se rozehrává příběh, který prožilo hodně lidí. Zjišťuje, že kromě toho, že potřebuje jen jednu botu, potřebuje přátele, kteří mu pomohou vyrovnat se s tímto faktem. Pomalé až nudné tempo občas prosvítí maličká dojemná perlička, kterých ke konci přibývá. Film o vyrovnání se se ztrátou nohy, o hledání nového smyslu života asi musí být smutný. Musí být vidět ta odhodlanost být připravený zbavit se démonů, kteří do vás vstoupí a DOKÁZAT TO. A třeba začít cestovat s někým, kdo bude oponovat jeho historkám, protože život ztrátou nohy nekončí. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * Víte že? Fantomovou bolestí se rozumí krátké vystřelující bolesti v oblasti části končetiny, která již neexistuje? ()

predators 

všechny recenze uživatele

Člověk podstupuje rozhodnutí neustále, v běžném životě mnohokrát denně a ani si to neuvědomujeme. Tedy pokud se nejedná o taková, která vám zachrání život nebo jej případně zásadním způsobem ovlivní. A přávě o to jde v životním příběhu cyklisty, který bude muset se svým osudem bojovat... Til Schweiger luxus! 72% ()

tormento 

všechny recenze uživatele

Skutočný príbeh človeka ktorý miloval cyklistiku a slobodu ktorou ho napĺňala...V dopravnej nehode príde o ľavú nohu a jeho život sa rapídne zmení... Nebojuje iba s fantomovými bolesťami, ale hlavne sám so sebou. Páči sa mi celková atmosféra- kamera, hudba, herecké výkony. Zaujímavé je tiež rozprávanie Marka o svojom otcovi, ktoré nenásilne dotvára atmosféru deja. A Schweiger ako vlasáč- bonus. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Inspirováno příběhem Stephena Sumnera. (ancak)

Reklama

Reklama