Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích

  • USA Justice League: Crisis on Two Earths
Trailer

Alternativní vesmírné dobrodružství navždy změní pohled komiksových fanoušků na jejich oblíbené postavy. Film Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích vypráví příběh hrdiny Lexe Luthora, který povolá Batmana, Supermana a další superhrdiny, aby mu pomohli zachránit planetu Zemi ze spárů ničemného syndikátu zločinců. V alternativním vesmíru bojuje hrdina Lex Luthor o záchranu planety, kterou ovládá ďábelská variace Ligy spravedlivých. Aby zachránil svou zemi, musí Luthor povolat na pomoc Batmana, Supermana a další superhrdiny, kteří mu díky svým výjimečným schopnostem pomohou vyhrát. V konečné bitvě, ve které se utká zlo s dobrem, půjde o více, než jen o čest. V sázce je osud obou Zemí, ketré musejí být v harmonii a hlavně zachování existence života vůbec. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Všechny ty současný filmy, Avatar, Sherlock Holmes, Vlkodlak atd., který jsou teďka v kinech a na který se strašně těším, jsou sice super, ale pro mě naprosto nejočekávanější je každý superhrdinský animák natočený podle komiksů DC Comics. Loni to byla Wonder Woman, Green Lantern a společný film Supermana s Batmanem a letos je hnedka první kouskem nový příběh Ligy Spravedlivých. No, jedná se o docela hodně povedenej film, ale přeci jenom je to založený hlavně na přítomnosti miliardy superhrdinů a ještě více superpadouchů a ten příběh sám o sobě příliš netáhne (i když ten samotnej nápad s paralelními světy a Prvotní Zemí byl hodně dobrej a mohl být klidně o moc víc rozvinutější a do těch dalších paralelních světů jsme se mohli podívat). Všechny postavy byly zajímavý, obzvláště nihilistický Owlman a jeho psychopatická přítelkyně Super Woman nebo naopak hrdinský Jester (protějšek našeho starého známého Jokera). Naopak se mi moc nelíbilo to, jak byl ztvárněn Batman (a Baldwinův hlas se k němu moc nehodil). Zkrátka starému dobrému Batmanovi z The Animated Series a hlasu Kevina Conroye se nevyrovná vůbec nic. No takže Krize na dvou Zemích je rozhodně příjemná oddychovka, která splnila moje očekávání a už se těším na další avizovaný animák, tentokrát týkající se pouze Batmana. ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Já budu oponovat. Prvně bych chtěl všechny odradit od mého názoru, protože nejsem odborník na DC Comics svět, to mi ovšem nebrání vyjádřit se k tomuto dílku. Nemůžu říci, že bych byl kdy nějakým komixovým nadšencem a tenhle svět u mě vždycky začínal Batmanem a končil Supermanem, každopádně k tomuto "filmu" bych měl vážné výtky. Nejdříve ale zabředněme do trochy teoretizování, nikdy jsem totiž nepochopil, proč něco takového jako je skupina Justice League vlastně vznikla. Tenhle film je naprostou ukázkou, že to je naprostá zhovadilost, čím víc jich bude tím horší budou nepřátelé tím debilnější a přehnanější bude příběh. Já jsem jednoznačně zastáncem názoru, že stand alone hrdinové vždy byli a budou lepší než jakési rádoby skupiny. Když si to totiž nějak přerovnáte a připustíte-li svět ve kterém existují hrdinové tohoto ražení, je pro mě osobně přívětivější vcítit se do role relativního smrtelníka, než do člena téměř nepřekonatelné skupiny. Příběh v tomhle filmu je opravdu naprosto stupidní a hloupý, na nějaké motivy se tady moc nehraje a v závěru se mění strany jako fusekle. Skoro jsem se začal mlátit do hlavy proč na tohle vlastně koukám, nebylo by přecijenom lepší udělat animáč postavený na jedné postavě s reálně vyhlížejícím hrdinou a relativně reálnou zápletkou? Zastávám heslo, že méně je prostě a jednoduše někdy více. Co se příběhu a scénáře jako takového týče nebojím se to označit za naprostou kravovinu. Teď k samotnému zpracování, to si u mě nějakou tu hvězdičku zaslouží, protože animace i hudební doprovod je opravdu výborný, co se animace týče tak snad ani lepší být nemohla. Druhou hvězdu dávám za Batmana, protože ten jako jediný není v tomhle filmu uber super extra cool borec co de do všeho bezhlavě, ale je to jediný rozumně vyhlížející charakter, který se nechová jako nezničitelné střevo, ale jedná pěkně s rozmyslem. Víc k tomu nemám co řící a tvůrcům bych řekl, ať už se vykašlou na tyhle pseudofilmy a raděni natočí 8 rozdílných vždy s jedním hrdinou, určitě bych to ocenil více. Jo a když už tady tak moralizuju, abych taky uvedl nějaký ten příklad. Takový Gotham Knight je pro mě o hodně příjemnější pokoukaná o mnoho řádů lepší a to o něm s rukou na srdci mohu prohlísit, že šlo o solidní průměr. ()

Reklama

Janega 

všechny recenze uživatele

Pre mňa slabý príbeh. Dej o dvoch dimenziách, o druhom alternatívnom svete, kde dobrí sú zlí a zlí sú dobrí, je nezaujímavý a ani príliš originálny. Súboje superhrdinov s ich alter-egami sú nezáživné, s DC animákov som zvyknutý na prepracovanejšiu akciu. Tiež tomu nepomáha ani tá seriálová animácia. Na dobu vzniku by som očakával krajšiu animáciu. ()

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Tak teda až takový nářez jsem vážně nečekal. Spojení sil Lauren Montgomery a Sama Liu se rozhodně vyplatilo. Tvůrci dobře ví, které z postav jsou nejzajímavější a taky jim dávají patřičný prostor. Konfrontace mezi Batmanem a Owlmanem (skvěle namluveným Jamesem Woodsem) je scéna, která opravdu stojí zato a v paměti mi uvízne na hodně dlouho. Velká spokojenost.... 8/10 ()

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Bavilo mě to více než Zánik, což je následující díl, ale chyby byly i zde, chápu je to pro děcka, ale zase ne všechno by zcela pochopily. Zábavnost byla dána výskytem kladného Lexe Luthora a protikladů Supermana, Batmana a spol. Dále akce je dost a animace na úrovni, ale někdy tvůrci dost přehánějí hlavně s létáním všech postav a laserovýma očima Supermana (devastace okolí doprovázena malými explozemi). ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • Scéna Batmanova příchodu ve zdvihači je téměř shodná s příchodem Ellen Ripleyové (Sigourney Weaver) v závěru filmu Vetřelci (1986). Také samotný zdvihač je variací na ten, který pro svůj film vytvořil James Cameron. (Elegnor)
  • Dalšími členy Crime Syndicate, kteří se ale nepotkali se svými alter egy nebo nebyli zmíněni jménem byli Angelique, alter ego Hawkgirl, Black Power, alter ego Black Lightning, Model Citizen, alter ego Looker, Breakdance, alter ego Vibe, Sai, alter ego, Katana, Aurora, alter ego Halo, Extruded Man, alter ego Elongated Man, Vamp, alter ego Vixen, Fortuneteller, alter ego Gypsy, Captain Super, alter ego Captain Marvel, Uncle Super, alter ego Uncle Marvel, Manhawk, alter ego Hawkman, Mr. Horrific, alter ego Mr. Terrific, Mary Mayhem, alter ego Mary Marvel, Megamorpho, alter ego Metamorpho, She-Bat, alter ego hybrid Man-Bat a Catwoman, Warwolf, alter ego Lobo, Scream Queen, alter ego Black Canary, Archer, alter ego Green Arrow, Olympia, alter ego Wonder Girl a alter ega postav Wildcat, Sandman, Power Girl, Doctor Fate, Zatanna, Firestorm, Red Tornado, Blue Beetle, Cyborg a Swamp Thing. (Caszidy)
  • Původní scénář Dwaynea McDuffieho nesl název "Justice League: World's Collide" a měl být použit pro film, který měl býv uveden rovnou na DVD v roce 2004 a který by propojil druhou a třetí řadu seriálu Liga spravedlivých (od r. 2001). Kvůli nabitému plánu televizního vysílání a dalším problémům k tomu nakonec nikdy nedošlo. (Caszidy)

Reklama

Reklama