Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích

  • USA Justice League: Crisis on Two Earths
Trailer

Alternativní vesmírné dobrodružství navždy změní pohled komiksových fanoušků na jejich oblíbené postavy. Film Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích vypráví příběh hrdiny Lexe Luthora, který povolá Batmana, Supermana a další superhrdiny, aby mu pomohli zachránit planetu Zemi ze spárů ničemného syndikátu zločinců. V alternativním vesmíru bojuje hrdina Lex Luthor o záchranu planety, kterou ovládá ďábelská variace Ligy spravedlivých. Aby zachránil svou zemi, musí Luthor povolat na pomoc Batmana, Supermana a další superhrdiny, kteří mu díky svým výjimečným schopnostem pomohou vyhrát. V konečné bitvě, ve které se utká zlo s dobrem, půjde o více, než jen o čest. V sázce je osud obou Zemí, ketré musejí být v harmonii a hlavně zachování existence života vůbec. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Vcelku divočina, která má pár zajímavých momentů, ale velmi dojíždí na neschopnost tvůrců pracovat se schopnostmi jednotlivých superhrdinů tak, aby to dávalo smysl. To je největší bolest hrdinských týmovek. Kdo by měl navrch, kdyby došlo na souboj Supemana a Flashe, Batmana a Wonderačky, Martiala a Lanterna? A v tomto filmu, navíc tvůrci postaví proti superhrdinům i jejich hajzlverze. Takže se neptáte, jestli by Batman sejmul Wonderku, ale jestli by Batman sejmul své ještě víc pošahané já. Jako prostá fan zábava asi dobrý, ale mě prostě nedává smysl, proč by měli mít navrch ti "hodní" a navíc...proč by měli ti zlí vůbec potřebu, obtěžovat se s lidmi a hrabat peníze. Kdyby mi bylo asi o čtyřicet let méně, nejspíš bych to neřešil...ale takto si nemůžu pomoct a víc hvězd dát nemůžu. Pro mě je to spíš komiksová hříčka, než plnohodnotný příběh. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Příjemně animovaný film přivádí na scénu všechny klíčové hrdiny slavného týmu komiksových hrdinů Justice League. Batmana opět pasuje do role temného bručounu, ale i on se stejně jako Supermna, Green Lantern, Flash nebo Wonder Woman dočká své chvíle. O jednotlivé postavy je dobře postaráno a žádná nepřichází zkrátka. Je to zábavná podívaná. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele

70%. Celkem fajn jednohubka a oddech. Plno akce, sem tam nějaká vtipnější hláška. Nelze čekat žádnou hloubku či vykreslení postav, jde jen o akci. Na jednou kouknutí fajn. podruhé bych se na to už asi nedíval, jednou stačilo. Ale to neznamená, že je to špatné. Jen mě to nějak extra neoslovilo. Pro děti to bude asi fajn, dospělejší už moc ne. Howgh! ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Povedenější a po hodně stránkách propracovanější díl ze stáje DC než Liga spravedlivých s přízviskem Válka. Mám rád neotřelé nápady, tudíž jsem rád přivítal ochutnávku z jiné paralelní Země, kde se nachází přesný opak hrdinů, jaké známe z ligy. Příběh je doopravdy kvalitní, nehází to na vás moc informací, tudíž se dokážete bez problémů orientovat v hlavní dějové lince. Dialogy se mi zdály více promyšlené, vše dávalo hlavu a patu. Líbilo se mi, jak zde byl Luthor z paralelní Země přesným opakem toho padoucha, který nám je tak dobře znám jako ústřední záporák Supermana. Owlman coby Batman bez slitování také překvapil, zlý Superman alias Ultraman ještě více. Podle mě je docela těžké natočit animovaný film o superhrdinech, který diváka dokáže překvapit a udržet jeho pozornost po celou dobu filmu, nesmí to hlavně působit dětinským dojmem. Zde se vše v zásadě vydařilo, zařadil bych to jednoznačně do vyšších pater. Za mě dávám 77 % ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Liga spravedlivých je tady znovu. Po Lize spravedlivých: Nové hranici jsou tu jiná atraktivní jména za kreslenými tvářemi oblíbených superhrdinů. Tentokrát se mezi dabéry objevuje jiná atraktivní skupina, ze které mám nejraději Ginu Torres jako Superwoman. Zápletka s alternativními vesmíry je skvělá, nové postavy geniální. DC comics je cesta =) ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • Původní scénář Dwaynea McDuffieho nesl název "Justice League: World's Collide" a měl být použit pro film, který měl býv uveden rovnou na DVD v roce 2004 a který by propojil druhou a třetí řadu seriálu Liga spravedlivých (od r. 2001). Kvůli nabitému plánu televizního vysílání a dalším problémům k tomu nakonec nikdy nedošlo. (Caszidy)
  • Scéna Batmanova příchodu ve zdvihači je téměř shodná s příchodem Ellen Ripleyové (Sigourney Weaver) v závěru filmu Vetřelci (1986). Také samotný zdvihač je variací na ten, který pro svůj film vytvořil James Cameron. (Elegnor)
  • V dokumentu o natáčení režisérka pro dabing hlavních postav Andrea Romano prozradila, že James Woods nahrál všechny své repliky pro postavu Owlmana přes satelit ze studia v Connecticutu. (Caszidy)

Reklama

Reklama