Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích

  • USA Justice League: Crisis on Two Earths
Trailer

Alternativní vesmírné dobrodružství navždy změní pohled komiksových fanoušků na jejich oblíbené postavy. Film Liga spravedlivých: Krize na dvou Zemích vypráví příběh hrdiny Lexe Luthora, který povolá Batmana, Supermana a další superhrdiny, aby mu pomohli zachránit planetu Zemi ze spárů ničemného syndikátu zločinců. V alternativním vesmíru bojuje hrdina Lex Luthor o záchranu planety, kterou ovládá ďábelská variace Ligy spravedlivých. Aby zachránil svou zemi, musí Luthor povolat na pomoc Batmana, Supermana a další superhrdiny, kteří mu díky svým výjimečným schopnostem pomohou vyhrát. V konečné bitvě, ve které se utká zlo s dobrem, půjde o více, než jen o čest. V sázce je osud obou Zemí, ketré musejí být v harmonii a hlavně zachování existence života vůbec. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (103)

bartias 

všechny recenze uživatele

Příjemně animovaný film přivádí na scénu všechny klíčové hrdiny slavného týmu komiksových hrdinů Justice League. Batmana opět pasuje do role temného bručounu, ale i on se stejně jako Supermna, Green Lantern, Flash nebo Wonder Woman dočká své chvíle. O jednotlivé postavy je dobře postaráno a žádná nepřichází zkrátka. Je to zábavná podívaná. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

DC Comic opět zaexceloval. Tahle Liga spravedlivých ve mě opravdu zanechala hluboký dojem a s předchozím filmem (Nová hranice) se vůbec nedá srovnávat. Zápletka je velice, velice originální a epická. Animace je naprosto superexcelentní a vyzerá opravdu skvěle, geniálně zpracované jsou i úvodní a závěrečné titulky. Celý animák je od začátku do konce nabušený akcí, která v podstatě vůbec nepřestává, staří známí hrdinové jsou jako tradičně výborní ale jejich zrcadlové protějšky jsou také velicí borci. Ve filmu se povedl i český dabing. Já se nádherně bavil a velice rychle mi to uteklo. Už od úvodní scény je to bomba a jeden z nejlepších komiksových filmů, co jsem kdy viděl. Tohle musí vidět prostě každý fanda komiksu a to nejen těch od DC. Za mě jasný plný počet. Animace úchvatná, akce úchvatná, zápletka úchvatná, postavy skvělé, dabing skvělý, scénář povedený a zábava na jedničku. Co víc si přát? Snad jen delší stopáž... ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Vcelku divočina, která má pár zajímavých momentů, ale velmi dojíždí na neschopnost tvůrců pracovat se schopnostmi jednotlivých superhrdinů tak, aby to dávalo smysl. To je největší bolest hrdinských týmovek. Kdo by měl navrch, kdyby došlo na souboj Supemana a Flashe, Batmana a Wonderačky, Martiala a Lanterna? A v tomto filmu, navíc tvůrci postaví proti superhrdinům i jejich hajzlverze. Takže se neptáte, jestli by Batman sejmul Wonderku, ale jestli by Batman sejmul své ještě víc pošahané já. Jako prostá fan zábava asi dobrý, ale mě prostě nedává smysl, proč by měli mít navrch ti "hodní" a navíc...proč by měli ti zlí vůbec potřebu, obtěžovat se s lidmi a hrabat peníze. Kdyby mi bylo asi o čtyřicet let méně, nejspíš bych to neřešil...ale takto si nemůžu pomoct a víc hvězd dát nemůžu. Pro mě je to spíš komiksová hříčka, než plnohodnotný příběh. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

DC nejen ze dela nejlepsi animovane / komiksove filmy, dela i jedny z nejlepsich komiksovych filmu vubec. Kresleny svet meni na vyhodu umoznujici zajit do mist, ktera by v hranem snimku neprosla a maximalne z ni tezi. Sve svety vystavuji hrozbam megalomanskych padouchu, obrim destrukcim a zabydluji je dobre napsanymi postavamy (na obouch stranach). Pro silene pribehy s myslenkou a rozmachlou akci si i nasli idealniho rezisera v osobe Lauren Montgomery, ktera ma velky cit pro oboji a umi drzet tempo a vse prokladat dobre nacasovanymi odlehcujicimi momenty a vtipy. To se to pak valcuje sediva konkurence. __ Behem sledovani "Justice League" jsem si nekolikrat vzpomnel na kolegy "Watchmeny", ktere film evokuje nejen pocetnou skupinou superhrdinu zasazenych do vsedni rutiny. Montgomery ma vubec stylem blizko k Snyderovi, a i kdyz na jeho vizualni vychytavky tu muze zapomenout, takova hromadna akcni scena na pesti v bourkovem mraku ma podobne koule. Scenarista pak vytezil z postav vse, co mu jejich pocet a 70 minut deje umoznoval, a propracovanejsi postavy (Superman & Batman) vhodne promichal se sympatickymi figurkami a charaktery uz hotovymi (Wonder Woman a Green Lantern uz meli samostatne filmy, s jejich znalosti se tedy pracuje), krom toho dialogove sceny rozhodne nejsou jen oslim mustkem k akci. Vyborni daberi maji na celkovem vysledku take nezanedbatelny podil, ac je vsechny naprosto zastinil excelentni James Woods svym Owlmanem, z ktereho udelal uzasne charismatickeho antihrdinu. Porad jde o lehkou a trochu silenou zabavu, ale tohle je zanr sam pro sebe,__ Celkove to neni film bez chyb. Prostredni tretina by potrebovala silny moment. Animace v jedne scene udivi krasou i prirozenosti pohybu postav, aby v nasledujici az rusila. Watchmenovske finale s vybornou gradaci ale zahladi nedostatky a zaokrouhli hodnoceni nahoru. __ 4,5* ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pro mne tentokrát spíš průměr se slušnou akcí a občasnými hláškami, ale nezáživným příběhem z alternativní Země. Dlouhodobé znalce DC postaviček určitě potěšilo poznat jejich zlé / hodné varianty, no mně často nic neříkaly ani originály (nebo vy jste identifikovali Batmanův záložní tým: Aquaman, Black Cannary, Black Lightning, Firestorm, Red Tornado?). ()

Galerie (73)

Zajímavosti (4)

  • V dokumentu o natáčení režisérka pro dabing hlavních postav Andrea Romano prozradila, že James Woods nahrál všechny své repliky pro postavu Owlmana přes satelit ze studia v Connecticutu. (Caszidy)
  • Původní scénář Dwaynea McDuffieho nesl název "Justice League: World's Collide" a měl být použit pro film, který měl býv uveden rovnou na DVD v roce 2004 a který by propojil druhou a třetí řadu seriálu Liga spravedlivých (od r. 2001). Kvůli nabitému plánu televizního vysílání a dalším problémům k tomu nakonec nikdy nedošlo. (Caszidy)
  • Dalšími členy Crime Syndicate, kteří se ale nepotkali se svými alter egy nebo nebyli zmíněni jménem byli Angelique, alter ego Hawkgirl, Black Power, alter ego Black Lightning, Model Citizen, alter ego Looker, Breakdance, alter ego Vibe, Sai, alter ego, Katana, Aurora, alter ego Halo, Extruded Man, alter ego Elongated Man, Vamp, alter ego Vixen, Fortuneteller, alter ego Gypsy, Captain Super, alter ego Captain Marvel, Uncle Super, alter ego Uncle Marvel, Manhawk, alter ego Hawkman, Mr. Horrific, alter ego Mr. Terrific, Mary Mayhem, alter ego Mary Marvel, Megamorpho, alter ego Metamorpho, She-Bat, alter ego hybrid Man-Bat a Catwoman, Warwolf, alter ego Lobo, Scream Queen, alter ego Black Canary, Archer, alter ego Green Arrow, Olympia, alter ego Wonder Girl a alter ega postav Wildcat, Sandman, Power Girl, Doctor Fate, Zatanna, Firestorm, Red Tornado, Blue Beetle, Cyborg a Swamp Thing. (Caszidy)

Reklama

Reklama