Reklama

Reklama

Útok žraloka

(TV film)
  • Austrálie Malibu Shark Attack (více)

Obsahy(1)

Heather pracuje jako plavčík na jedné z pláží v Malibu. Spolu s ní tam pracuje její bývalý přítel Pete, mladík Doug a Barb. Je to den jako každý jiný, Heather a Pete se hádají, protože Heather má nového přítele a Pete ji chce zpátky. Tento malicherný spor přeruší varování před tsunami. Plavčíci tak vyklidí pláž, ale sami uvíznou ve strážní věži. S plavčíky tam uvízla i Jenny, která si odpykává veřejně prospěšné práce, a Bryan, který se ten den zasnoubil s Barb. Heather a Pete vědí o žralocích, kteří se toho dne objevili ve vodě, jeden se je pokusil zabít i na souši. Barb poznala, že jde o prehistorického žraloka šotka, který žije v hlubinách a všichni ho již považovali za vyhynulého. Když parta uvízla po úderu tsunami ve věži, začali na jejich věž útočit žraloci. Široko daleko je jen voda. Barb  žraloky brání, ale ji sežerou jako první. Kromě této skupiny uvízli uprostřed vody i dělníci, kteří pracovali na domě, který navrhl Colin, což je nový přítel Heather. Colin tam uvízl také a velmi se bojí o Heather. I v jeho partě postupně lidé umírají, až zbyde jen on a dělník George... (TV Prima)

(více)

Recenze (108)

Lada1962 

všechny recenze uživatele

Ó můj bože, kde tento film byl celý můj život... Film je naprosto příšerný a to od scénáře přes efekty až po herecké výkony. Nemůžete to srovnávat s jinými filmy, od kterých něco čekáte, na takovýhle film se podíváte s kamarády a pořádně se nasmějete (teda pokud máte IQ vyšší, než jedna blondýna z filmu) :) Takže prostě pecka a ty 2 hvězdičky, si to za ty záchvaty smíchu zaslouží ()

Prochy38 odpad!

všechny recenze uživatele

Stručně: P. Wilson, jak jí žeru, tak jí to tu hrozně neslušelo. Zbytek obsazení průměr, i když ta bloncka byla kočka. A film? Totální sračka! Pseudožraloci, kteří se chovají proti přírodě, hnusně digitálně animovaní. Fyzické zákony mimo realitu. Jako tsunami, která srovná se zemí rodinné domy a věž plavčíků ne, to byl hodně dobrý vtip... Trapné, blbé, ubohé. Vrchol žánru. Nevím, jestli jde klesnout níž. ()

Reklama

lykan9 

všechny recenze uživatele

Já osobně mám TV horory rád a doufal jsem, že spojení Pobřežní hlídky s EKO hororem bude sice stupidní, ale zábavný. Bohužel se tak nestalo. Přesto, že Útok žraloka nemá ani hodinu a půl, tak mi to přišlo dlouhé a těšil jsem se až to skončí. A stačilo by více mrtvol a méně šťastný nejen průběh, ale i závěr. V tomto "dnu" hororové zábavy se dá najít rozhodně mnoho lepších počinů. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Na žraloky jedině s Brutální Nikitou aneb na Malibu bez Pamely Anderson. Ničivé vlny Tsunami se řítí k pobřeží Kalifornie a s nimi i krvelační prehistoričtí žraloci, kteří vyhynuli před miliony let, ale otřesy je probudily zpět k životu. A zakousnou se do každé modelky, která svoje luxus pozadí vystavuje na slunné pláži. A mimoto se ve smrtelném nebezpečí ocitne skupinka záchranářů a jejich přátel. A to je celé. Pak už se bojuje nejen s mimořádně nízkým rozpočtem, ale hlavně s nepříliš početnou skupinkou žraloků poněkud bizarního vzhledu, a to prosím s nižším výskytem drastických záběrů na požírané oběti což příznivce eko hororů přivyklých na nedávná "piraní" jatka nejspíše rozladí. Celý útok probíhal v podstatě tak, že žralok někoho prudce strhl pod hladinu, to doprovázel křik napadené oběti s následně rozvířenou vodou plnou krve. Kamera se jaksi neobtěžovala vlézt za obětí pod hladinu a tak není v tomto případě nic vidět. Oproti tomu by se ovšem dalo vypíchnout detailní zašívání roztrženého stehna modelky bez umrtvení. Mezi nepříliš známými hereckými tvářemi se skví Peta Wilson alias seriálová Brutální Nikita v roli záchranářky. Pod hladinu tenhle poměrně dynamický horor táhne evidentně skromný rozpočet podepisující se od slabšího vizuálu až po chabé trikové sekvence mezi něž spadá animace žraloků a z toho lze usuzovat, že rozpočet zřejmě skončil v útrobách nenasytných žraločích monster. Klady: film je určen pro skalní příznivce žánru nehledící na bombastické pojetí + snaživí herci + zajímavý vzhled žraloků + pozvolný přechod do dynamického hororu + úvodní sekvence s nádhernýma ženskýma na pláži + naturalisticky pojatá scéna zašívání stehna. Zápory: příliš skromný rozpočet - slabé trikové sekvence - absence gore - nepříliš početná skupinka žraloků (cca pět kusů) proměnlivý vizuál - nepříliš překvapivý závěr - film nesnese přísná měřítka. Mé hodnocení: 60% ()

dobso odpad!

všechny recenze uživatele

Takže tu máme opäť film, ktorý nebol konzultovaný so žiadnym aspoň polo odborníkom. Základné chyby pri filme vznikli priamo pri Tsunami. Tsunami sú vlny, ktoré na šírom mori nie sú vidieť a zdôvodu spomalenia prvej steny, ktorá môže mať len zopár centimetrov sa postupne vlna zväčšuje. Vlny nebývajú až tak vysoké.. 30 m. ak by to tak bolo, tak na dotyčnom pobreží by všetci určite cítili obrovské zemetrasenie. Tomu aj odpovedá čas 5 minút. Tá vodná stena bola zlá, nezväčšovala sa. Ani náhodou nemala 30 metrov a už vôbec nešla moc do vnútrozemia. Ďalšia chyba je tá, že vždy pred vlnou Tsunami more ustúpy aj o desiatky metrov, tu ostala hladina nezmenená. Približne takto tomá vyzerať http://www.youtube.com/watch?v=e0nky4I35xo. To je na objasnenie. Prečo som tomu dal odpad! Nedodržať základné pravidlá mi pripadá hrozné. Inak bol film stupidný, ale ľahko pozerateľný a oddychový. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama