Reklama

Reklama

Legenda o Tarzanovi

  • USA The Legend of Tarzan (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Již mnoho let uplynulo od doby, kdy Tarzan (Alexander Skarsgård) zaměnil život v africké džungli za život bohatého Johna Claytona III, Lorda Greystoka, po boku své milované manželky Jane (Margot Robbie). Nyní je vyslán zpět do Konga jako obchodní emisar parlamentu, aniž by tušil, že má sehrát roli pěšáka ve smrtelně nebezpečné hře chamtivosti a pomsty belgického kapitána Leona Roma (Christoph Waltz). Ale lidé stojící za vražedným spiknutím vůbec netuší, s kým mají tu čest. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (561)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že Disney oživuje svoje animované hity, ale toto sa fakt nepodarilo. Nemuselo by to byt úplne zlé, celkový nástrel deja sa mi páčil, tak isto Jane (Robbie) a zvyšok hereckého osadenstva. Ale celkovo to mdlé a miestami až nezáživné podanie Tarzanovi podrážajú nohy. A akcia to tiež nevylepší. Tarzan proste nemá čím zaujať, prekvapiť alebo strhnúť a tak sa dobrodružná jazda mení na nudnú prechádzku džungľou. Ani hudba Ruperta Gregson-Williamsa film nezachráni, ale aspoň trošku vylepšuje dojem. Oblúbený soundtrack: The Legend Of Tarzan. 70% - 3* ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Bez ohledu na to, že některé motivy jsou pravděpodobně přebrané z různých pokračování původní knižní předlohy, působí děj filmu jako zoufale vycucaný z prstu a celý film navíc vypadá, jako by si s ním nikdo z tvůrců vůbec nevěděl rady. Jako kdyby ho natáčeli postupně tři režiséři s různými vizemi, nebo jako by ho režisér David Yates chtěl natočit třemi různými způsoby najednou. Výsledný mišmaš je kombinací Tarzana, romanticky zastřené červené knihovny ve stylu Vzpomínek na Afriku a dobrodružství připomínajícího Indiana Jonese. Přitom ale filmu chybí napětí, dobře nasnímaná akce, humor i zábavnost. Naopak nechybí špatný střih a digitální triky kolísavé kvality. Herci jsou buď špatně obsazení, nebo hrají pod své možnosti, nebo obojí. Poslední záchranou tvůrců by bylo argumentovat, že se pokusili o zreprodukování naivní brakové atmosféry dobrodružných románů z dvacátých a třicátých let, což by ledacos vysvětlovalo. Ale i tak by to byla omluva poněkud chabá. Delší recenze ZDE. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hned na začátek by se hodilo srovnání s Knihou džunglí, která dorazila do kin rovněž letos a musím se přiklonit k většině uživatelů, jelikož i mně se příběh Mauglího a jeho zvířecích kamarádů líbil více než Legenda o Tarzanovi. Yatesův film není vyloženě úplně špatný, nicméně jsem čekal asi trochu lépe vybudovaný příběh a více využité postavy, zejména Christopha Waltze, kterému záporáci jdou na jedničku. Alexandru Skarsgardovi více seděla role v True Blood, Margot Robbie je taková nemastná-neslaná a účast Samuela L. Jacksona měla očividně obstarat nějaký ten humor ve filmu (což se naštěstí i tak trochu povedlo). Z technického hlediska to nebyl špatný film, nicméně ve srovnání s Knihou džunglí jde spíše o chudšího sourozence. Zkrátka snímek, který sice nabízí krásné scenérie africké přírody, avšak kamenem úrazu mu je slabší příběh a zejména nevyužitý potenciál. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že tvůrci nevyprávějí znovu origin (vystačí si jen s pár flashbacky), ale příběh o návratu Tarzana do africké džungle, takže si nelezou (tolik) do zelí s konkurenční novou KNIHOU DŽUNGLÍ. Jenže i když jsou tu vidět jak prachy, tak tradiční ingredience romantického dobrodružství, výsledek je až na pár zajímavých momentů unylý a melancholicky pojatý Tarzan nudí. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

4,5* :o)) ... začátek byla hrozná nuda, vleklo se to. Pak se film po dlouhé době konečně rozjel a já nevyšla z údivu. Efekty i příběh neměly chybu. Za mě super. Oceňuji, že gorilám nedali hlas a že všechna zvířata byla perfektně ztvárněná. Prostředí džungle bylo dechberoucí. Vlastně až u jedné z finálních scén bylo poznat, že je to zpočítačované (oblíbené slovo) .. jinak po celou dobu vše velmi realistické. (VIDĚNO V KINĚ) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (10)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v londýnskych filmových štúdiách Leavesden, v africkom Gabone a tiež v talianskych Dolomitoch v južnej časti Álp. (MikaelSVK)
  • Film je venovaný pamiatke Jerryho Weintrauba. Zomrel na infarkt 6. júla 2015 a jedná sa o posledný film, na ktorom sa podieľal. (figliar)

Související novinky

Margot Robbie bude bruslit

Margot Robbie bude bruslit

27.03.2016

Blonďaté krásce z Vlka z Wall Street momentálně leží u nohou celý Hollywood. A rozhodně potěší vědět, že neusíná na vavřínech. Margot Robbie snad brzy uvidíme v komedii Whiskey Tango Foxtrot, která… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

Potterovská Fantastická zvířata mají režiséra

22.08.2014

8 filmů, 7,7 miliardy dolarů. Potterovská filmová sága sice skončila před třemi lety, její odkaz ale jen tak nevybledne. A studio Warner. Bros. si toho je dobře vědomo, pročež před nedávnem oznámilo… (více)

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

Režisér Iron Mana a fantasy Kniha džunglí

15.11.2013

Klasika Rudyarda Kiplinga, jejímž základem jsou příběhy o vlky (a medvědem a panterem) vychovaném divokém chlapci Mauglím, už byla zfilmovaná mnohokrát – nejslavnější adaptací je zřejmě animovaná… (více)

Reklama

Reklama