Reklama

Reklama

Dracula

(festivalový název)
Trailer

Obsahy(1)

Na panstvo grófa Draculu (Christopher Lee) prichádza nový knihovník Jonathan Harker (John Van Eyssen), ktorý sem však prišiel z úplne iných dôvodov. Má v pláne navždy zničiť Draculu. To sa mu však nepodarí a dokonca sa aj sám zmení na upíra. Prichádza za ním jeho priateľ, profesor Van Helsing (Peter Cushing), ktorý vyslobodí jeho dušu a spolu s Arthurom Holmwoodom (Michael Gough) sa rozhodnú pokračovať v tom, čo Jonathan začal. HORROR OF DRACULA je prvý zo série filmov s Christopherom Leem v úlohe Draculu. (pivo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Převeliké zklamání, rozhodně bych tento film nepasoval do škatulky „nejlepší Draculu po Lugosim“. Největší zápor vidím v takřka nulové atmosféře, Dracula je na plátně strašně málo a jeho hrad rozhodně nepůsobí tajemně, natož strašidelně a to nemluvím o jeho doupěti. Já si jej vždy představoval jako nízké, dlouhé, vlhké katakomby a ne jako místo na uskladňování brambor, navíc absolutně nezajištěné. Když k tomu všemu připočtu zbytečně přepjatou hudbu Jamese Bernarda a nudné herecké výkony všech zúčastněných, pardon, až na Petra Cushinga, který je ve své roli dokonalý, tak mi z toho všeho vyplývá, že tento Dracula se moc nepovedl, přeci jenom je vidět, že se všichni teprve sžívají. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

No nevím no. Děj byl oproti knížce dost pozměněn, což by zas až tak nevadilo kdyby kvalita filmu za něco stála. Atmosféra nulová, herci většinou jen stojí, odříkávají dialogy a jaksi přitom zapomínají hrát. Michael Gough hraje naprosto příšerně! Na Petera Cushinga se dá docela dívat a Christopher Lee mi přivodil obrovské zklamání. Dracula v jeho podání nemá žádné charisma a je to jen chlápek v dlouhym plášti s upíříma zubama co se daj koupit na pouti za bůra. Celkově je to dost nuda a jestli tohle patří k vrcholům hammerovské produkce tak nechci nic dalšího vidět. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů s Draculou! Peter Cushing jako doktor Van Helsing je z celého filmu nejlepší, ani ten Anthony Hopkins ho po letech nezahrál s takovou chutí, energií a grácií. Christopher Lee mi z těch ostatních představitelů této úlohy padne do role Drákuly úplně nejvíc. Škoda, že mu scénář nevyhranil více prostoru. Ale jakmile se už objeví, stojí to většinou za to. Závěrečná scéna rozpadu Draculy na prach je třešničkou na tomto skvěle chutnajícím dortu. Film jako stvořený na vánoční večery. 9/10 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jistě, z dnešního úhlu pohledu by Horror of Dracula byl stěží považován za horor, nicméně pokud máte něco nakoukáno, tak musíte jen uznale kývat hlavou a žasnout, kolik filmů si z této klasiky vypůjčilo různé elementy. Po právu je tento film považován za klasikou a (nejen) díky této roli je Christopher Lee legendou, která bude žít věčně. 100 %. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rozhodně působivější, než Dracula s Lugosim. I když je Lee jako Dracula sympaťák, celkové zjednodušení příběhu pořád ubírá titulní postavě na děsivosti a atmosféře. Nosferatu je v tomhle směru prostě nepřekonatelný. Nejsem nějaký zaryt fanda Hammeru, ale líbí se mi barevnost jejich filmů a mám slabost pro studiové kulisy. 101 hororů, které musíte vidět než umřete 88/101. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (29)

  • Christopher Lee ve své autografii uvádí, že za ztvárnění Drákuly dostal jen 750 liber. Film prý vydělal 25 milionů dolarů. (Mr.Hudson)
  • Rakva, v ktorej spí Dracula (Peter Cushing), má na veku veľký kríž. Dracula by sa ho tak nemohol dotknúť a dostať sa do nej. (beso74)

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Van Helsing se dočká rebootu

Van Helsing se dočká rebootu

02.12.2020

Studio Universal oznámilo reboot slavného lovce monster Van Helsinga. Snímek natočí Julius Avery (Overlord), co je ale důležitější, bude ho skrze svoji společnost Atomic Banners produkovat mistr… (více)

Christopher Lee 1922 - 2015

Christopher Lee 1922 - 2015

11.06.2015

Kdekdo si možná myslel, že tu s námi Christopher Lee bude věčně, ale tahle přání se bohužel nevyplní. Britská herecká legenda totiž zemřela v neděli 7. června v londýnské nemocnici Chelsea and… (více)

Reklama

Reklama