Reklama

Reklama

Collapse

Trailer

Obsahy(1)

Film pojednává nejen kolapsu naší civilizace jak ji známe, ale také o životě bývalého policisty Michaela C. Rupperta. Michael představuje svou vizi kolapsu na konci věku ropy, kvůli které lidé válčí, podplácejí a vraždí a kterou v budoucnu nebude možno ničím nahradit. V dokumentu jsou použity jak oficiální dokumenty a prohlášení, tak i selský rozum a kritické myšlení zmiňovaného protagonisty. Námět vychází z knížky A Presidential Energy Policy. Dokument je vyústěním Ruppertovy práce investigativního žurnalisty, kterým byl po zhruba třicet let, kdy se zabýval problematikou pašování drog CIA, vládní korupce, 11. září, války na Středním východě, ekonomiky, fosilních paliv atd. (InsideJob)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Súkromné "vykecávačky" sú diskutabilné, ich dôveryhodnosť záleží od toho, čo povedia a aké majú na to podklady. Tento človek len vybral to, čo už vieme, pospájal nám to a urobil logické závery. Tento človek nám len predkladá pravdu, ktorú si niekedy nechceme pripustiť, ale potom na ňu narazíme ako auto do betónového múru. Hovorí jasne, že žiadne ideológie ako komunizmus, kapitalizmus, fašizmus a iné nás neprivedú k dobru. Hovorí o budúcnosti lokálnosti, preto napríklad mne nejaké Spojené štáty európske prídu už dlho ako hlúposť. Hovorí jasne, že príčinou zla je láska k peniazom. Toto je jeden veľký pravdivý dokument, ktorý by som odporučil ľuďom pozrieť. Ak už tomu neuveríte ako tí ľudia, ktorých on prirovnáva k jednej skupine tých z Titanicu, bude to vaša vec, ak však budete ako tí, čo príjmu fakt a snažia sa spraviť všetko najlepšie ako vedia a príjmu opatrenia, budete mať väčšiu šancu prežiť. Už len kvôli zamysleniu sa je to vhodné vzhliadnuť. Ďakujem za ďalší informačný a inšpiratívny dokument. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé! Nemohu se ale zbavit dojmu, že konspirativní vidění světa a totální ztráta víry v moderní společnost má u Rupperta i iracionální kořeny. Některé jeho důkazy a argumenty jsou zajímavé a věrohodné...o tom žádná. Ale já jsem hlavně ke konci viděl člověka, kterému se rozpadl život pod rukama. A nabyl jsem dojmu, že zaručené předpovědi o konci moderní civilizace by bylo pro tohoto člověka jistým hořkým vysvobozením z mizérie, kterým se jeho život stal. Každopádně ale mimořádně zajímavý dokument. Některé argumenty skutečně stojí za to slyšet a pouvažovat nad nimi! Ruppert není žádný idiot. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pan Ruppert je blázen a pokud jím není, tak jsem již mrtvý. Nejsem totiž členem žádného klanu vlastnícího semena a po kolapsu finančního systému se výpisu z účtu určitě nenasytím. Takže musím poděkovat za návod k přežití, za polopatické vysvětlení derivátů, za popis ekonomiky jako letadlové hry, za odhalení podílu CIA na pašování drog i za vysvětlení vlivu ropy na růst populace. Byla to zkrátka podrobná analýza toho, co se stalo, i toho, co se stane, a ačkoli mám pro některé dění jiné vysvětlení, tak považuji Ruppertův pohled na svět za velmi inspirativní. Dále jsem chtěl napsat, že skutečnost, že Ruppert dosud nespáchal sebevraždu, považuji za velké selhání amerických tajných služeb, ale kontrolou Wikipedie jsem zjistil, že se tak 13. 4. 2014 stalo, takže je vlastně vše v pořádku. Čest jeho památce. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Ako bytost od prirody kriticka a skepticka mam problem akceptovat tak spravy ponukane masmediami, ako aj jednostranne vyhlasenia samozvaneho odbornika na vsetko. Kolaps je zaujimavym monologom, no nazvat ho dokumentom, by som sa neodvazil ani v najsvetlejsej chvilke. Je iste, ze na tomto svete je toho vela, z coho pokoj v dusi nemozno mat, no je myslim len na nas ako jednotlivcoch, nasledne na skupinkach a skupinach, aby sme si realne uvedomili, ze je tu aj strasne vela toho, preco sa je mozne aj v dnesnej dobe usmievat. A na to, aby som to vedel, nepotrebujem jednostranne Ruppertove konstatovania, nech su akokolvek depresivne, sokujuce, ci dokonca pravdive. Sledovanie tohto Kolapsu bolo, ale naozaj velmi putave....3,5/5* ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Jedna místnost, ve které jsem jako divák ztrávil s Ruppertem více než hodinu a ani vteřinová nuda. Ruppert je velice zajímavý člověk s velice působivým vyprávěním o současném znepokojivém stavu ekonomiky a lidského přežití. Dále dokument provází pár archivních záběrů pro lepší představivost (já je však nepotřeboval). ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama