Reklama

Reklama

Jmenuji se Oliver Tate

  • Velká Británie Submarine (více)
Trailer 2

Patnáctiletý Oliver Tate má dva cíle: zachránit manželství svých rodičů za pomoci pečlivě promyšleného plánu a přijít o panictví před svými dalšími narozeninami. Obává se, že jeho matka prožívá románek s new-age pošukem Grahamem, a tak monitoruje dění v rodičovské ložnici podle aktivity přepínače tlumených světel a falšuje sugestivní milostné dopisy matky otci. Zároveň se pokouší dvořit své spolužačce Jordaně, žhářce, která osobně dohlíží na to, co si Oliver zapisuje do svého deníku – obzvláště na pasáže, které se týkají jí samotné. Když se jí něco nezdá, Oliver musí škrtat. Film vznikl podle slavné knižní předlohy Joea Dunthornea a jde o nekonvenční a podmanivý příběh o dospívání. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (323)

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemná, pohodová romantická komédia v retro kabátiku, ktorý sem náramne zapasoval. Všetko tu malo svoje čaro, vrátane jednotlivých postáv, ich oblečenia, ich jednania a tiež ma milo prekvapila väčšina situácií. Skrátka to ako bol snímok podaný divákovi malo svoje zvláštne, podmanivé kúzlo a to aj napriek tomu, že samotná dejová linka je vlastne hrozne jednoduchá a skratkovitá. Nadpriemer. 75/100 ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Film mi částečně připomněl 500 dní se Summer. Je zde zajímavá struktura vyprávění, spousta stylistických propriet (červené a modré zatmívačky, westernové detaily, zpomalovačky) a taky má skvělý hudební doprovod (tentokrát Alex Turner). Velmi nostalgický film se Super 8, knihami, filmy a vůbec je to celé takové ušpiněné indie s holkou v červeném kabátu. Pro mě jedno z největších překvapení Berlinale 2011. Film pro hipstery a tumblr generation. ()

Reklama

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Po prvních 30 minutách jsem si řikala: 'a sakra, tohle je nejlepší film za poslední tři roky'. celou dobu jsem měla husí kůži, slzy v očích, bylo to rychlé a krásně natočené, celé to působilo jako jeden dlouhý hudební videoklip, tak jak to Ayoade dobře umí. Jenže.. Po těch 30 minutách tomu jakoby došel dech, najednou to už nebylo tak nadneseně vtipné a vystihující všechny naše vztahy a problémy, ale stal se z toho jenom artovej hipsterskej film. Hudba Alexe Turnera ale byla božká. Když to skončilo, už to to byl jenom průměrnej snímek, ale za ten začátek a hudbu si to zaslouží 4 hvězdy. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Příjemné drama, místy komedie. Sonda do duše dospívajícího kluka, jehož rodičům to zrovna neklape a podezřívá je z osnování rozvodu. Čekal jsem víc srandy a méně vážnosti. Také jsem nečekal, "Maurice Moss" natočí takovýhle film, velké překvapení a palec nahoru. Krásný Wales, také by měl být uveden mezi herci. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava je velmi dobře vybalancovaná, takže přestože se bere naprosto vážně, divák se může jeho pečlivě pragmatickým přístupem k řešení aktuálních milostných problémů (ať už vlastních či svých rodičů) dobře bavit. Občas sice působí směšně, ale komedie je to spíše hořká. Ale celkem mi sedla do nálady. Výborní jsou jak představitelé hlavních rolí, tak práce kameramana a výběr hudby. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (6)

  • Písně k filmu složil a naspíval Alex Turner, zpěvák kapely Arctic Monkeys, kterým v roce 2008 Richard Ayoade režíroval záznam koncertu Arctic Monkeys at the Apollo. (ThinkGeek)
  • Kameraman Erik Wilson se snažil obejít bez umělých osvětlení a využíval přírodní světlo podzimního Walesu, kde natáčení probíhalo. (Kratas558)
  • Výkonný producent filmu Ben Stiller se ve snímku objevil jako jeden z diváků opery. (Taninaca)

Související novinky

Startuje 21. ročník Dnů evropského filmu

Startuje 21. ročník Dnů evropského filmu

04.04.2014

Letošní Dny evropského filmu opět přináší více než 50 snímků z celé Evropy, tematicky rozdělených do sekcí, některých tradičních, některých zcela nových, speciálně sestavených pro aktuální ročník s… (více)

Reklama

Reklama