Reklama

Reklama

Lise se zhroutil svět. Po letech dřiny a tvrdého tréninku neprošla výběrem a byla vyřazena z národního softballového týmu. Schází se s profesionálním baseballistou Mattym a není si jistá, kam jejich vztah směřuje. Lisa má pocit, že by si měla najít partnera mimo sportovní okruh. Tak jí kamarádka domluví schůzku naslepo s obchodníkem Georgem, jehož složitý vztah s otcem se ještě více zkomplikuje poté, co je obviněn z finančního zločinu, přestože nic neudělal. Rande Lisy a George probíhá v neveselé náladě, on je z obvinění vystresovaný a ona je zdrcená náhlým koncem své sportovní kariéry. George ví, že neudělal nejlepší dojem, a zdráhá se ji pozvat na další schůzku. Lisa zase nepředpokládá, že by se jejich setkání mělo dál rozvíjet, a raději hledá útěchu u Mattyho. Když pak Matty navrhne, aby se k němu nastěhovala, souhlasí. Jednoho dne se George s Lisou potkají ve výtahu a on se omlouvá za své chování na jejich nedávné schůzce. Pomůže jí s nákupem domů, když dorazí Matty, tak udělá scénu, že Lisa pozvala George bez jeho svolení do bytu. Dívka si uvědomí, že se v něm spletla a okamžitě odchází... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (272)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ve svém životě jsem neomylně poznal, když to přišlo. V tomto snímku však nemám nejmenší tušení, kdy se Lisa, které skutečně nevěřím její sportovní kariéru, stihla zamilovat do neurotického joudy George. Trochu mne tím naštvala, protože necitlivě uvedla do stavu deprese sportovní hvězdu, která z lásky dokonce hodlala omezit na nezbytné minimum anonymní sex. Nemohu se zbavit pocitu, že se autor scénáře při psaní mstil nějakému zazobanému hezounovi, který si koupil jeho vyvolenou a zapomněl přitom okořenit příběh přiměřeným množstvím odlehčujícího humoru. ()

lebowski! 

všechny recenze uživatele

Musím řici, že film jsem si krásně užil. Pravda, mluvit o filmu jako o komedii se opravdu nedá, pokud takový byl záměr, pak se jedná o zklamání. Já si nicméně užíval "civilního" příběhu bez všech těch žánrových klišé, které už jen těžko vydýchávám a které jsou (bohužel) v daném žánru výsadou. Bavilo mne sledovat dialogy (byť mnohdy zbytečně natahované) a hlavně jsem se pak bavil velmi příjemným herectvím ústředního kvarteta. Mile překvapen hlavně z důvodu očekávání mnohem horšího, v žánru romantických komedií však typického filmu. ()

Reklama

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Trailer a obsazení slibovalo mnohem více. Jack Nicholson na, kterého jsem se těšil tam nemusel ani hrát. Malá role kde neměl možnost se nějak předvést. Na komedii bych to rozhodně neviděl. Drama? Možná pokus a samotná romantika je průměrná jako celý film. :( Nejvíce jsem si tak užil pohled na krásnou Reese. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rozpočet 120 miliónov za toto? Obyčajnú romantickú komédiu šľahnutú blbými kecami o sexe? Ani od Wilsona to nebola najlepšia komédia, od Witherspoon zas najväčšia romantika. No a režisér pripravoval toto 5 rokov. A nakoniec prepadák storočia skoro. Nečudo, že to bol jeho posledný film. A Jack Nicholson si tiež zaslúžil dôstojnú rozlúčku. Za 120 melka mohli postaviť rovno nové mesto a nie prispievať snobom na prajvit džety. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

První hodina je zbytečná a nudná a není v ní nic k zasmání (ostatně i v druhé půlce tomu nebylo jinak). Kámen úrazu je, že celý film by chtěl mít vyšší ambice, než být tuctovou rom. komedií, ale selhává a výsledek je horší než by ona tuctovka (v případě výrazného zkrácení a pár úprav) bývala byla. Reese se hezky kření, Owen přesvědčivě hraje někoho s IQ pod 80 a Nicholson je tu navíc. Vůbec celá koncepce nestála za nic, nechápu, proč tak bídný scénář někdo zfilmoval. Jo, Reese mě bavila (ale jen proto, že má hezkej úsměv a kukuč), ale pokud už mě na okmažik přepadne hřejivý pocit, že ten film měl něco do sebe, vzápětí ho přebije prozření, že to byla pěkná pakárna. 50% za smíšená pocity. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Pro roli Charlese se chvíli uvažovalo i o Billu Murrayovi, který ale nakonec odmítl. (Greg)
  • Obrovský rozpočet filmu bol zdôvodnený "pomalou a precíznou" produkciou a postprodukčného procesu režiséra Brooksa. (Arsenal83)
  • Keď Jack Nicholson (Charles) hovorí Paulovi Ruddovi (George). že cíti neuveriteľnú bolesť v hrudi, podobnú tomu, ako sa cítil, keď si vzal Lipitor, je to odkaz na film Lepšie neskoro ako nikdy (2003), kde Jack Nicholson, ktorý stvárňuje Harryho, informuje lekára, že berie Lipitor, zatiaľ čo sa lieči na infarkt. (Arsenal83)

Související novinky

Z Jacka Nicholsona bude Toni Erdmann

Z Jacka Nicholsona bude Toni Erdmann

08.02.2017

Snad žádná festivalovka se letos neřešila tolik jako Toni Erdmann. Německo-rakouská dramedie sice vydělala jen půl milionu dolarů, málem ale vyhrála Zlatý glóbus pro nejlepší cizojazyčný film (v… (více)

Reklama

Reklama