Reklama

Reklama

Cesta smrti

všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Agent Interpolu Samuel Axel je vyslán do východní Evropy, aby odhalil obchod se zbraněmi a získal informace o různých mafiánských organizacích. Přímo během akce je však jeho tým napaden a jeden z členů umírá Samuelovi před očima. Navzdory všem příkazům se s tím nehodlá smířit a vydá se na vlastní cestu za odplatou! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Tak se nám Štefan zase nevrátil! Budiž mu ale ke cti, že při natáčení tohoto "veledíla" alespoň ušetřil pár rumunských romů od potupného sbírání barevných kovů a dal jim šanci zaniknout před lacinou kamerou. Jak jsme si již poslední dekádu zvykli, bojovník s porážkovou mírou se unyle kolébá od záběru k záběru v papundeklové produkci a bez jakéhokoliv smysluplného scénáře, sem tam se na někoho převalí, což pro dotyčného znamená jistou smrt a je těžké uvěřit, že toto otylé monstrum kdysi bývalo akční hvězdou a zdatným bojovým umělcem. Možná je čas, aby se hluboce zamyslel, není li čas pověsit svou akční kariéru na vystužený, zakalený dvaceticentimetrový hřebík a v rámci svých evropských toulek si nestřihnout nějakou dramatickou roličku, v níž by místo na romské neherce utočil například na Českého lva! Dovedu si ho docela dobře představit v sequelu Michálkova venkovského dramatu "Je třeba zabít Segala". Nedá mi ani, abych nenavázal na geniální komentáře přítele Gilmůra a nedoporučil mistrovi na stará kolena uplatnit svou korpulentní postavu v nějakém hezkém kulinářském pořadu, který by mohl být klidně tématickou reminiscencí časů jeho zašlé slávy. Namátkou se například nabízí: Pig to kill, Přejedeni v Pacifiku či Přejedeni 2: Temné uzení. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe som sa opäť rozhodol trochu vytrestať a pozrel som si jednu z tých novodobých Seagaloviek. Stevenovo kožené sako drží zapnuté len tak-tak, normálne som čakal, že keď sa nadýchne, tak gombíky z neho vystrelia kameramanovi rovno do oka. Ale to som trochu odbočil. Seagal si v Rumunsku založil celkom slušný biznis, keď ročne natočí tak dva filmy, ktoré sú vždy o tom istom (dokonca si k ním sám píše scenáre...no píše...skôr ich kopíruje), takže ťažko ich od seba nejak aj odlíšiť a hľadať na nich pozitíva. Ale skúsim. Prvé pozitívum bolo, že za kamerou nestál Keoni Waxman. Nie že by bol Chartrand lepší režisér, ale na Waxmana mám už alergiu. Druhé pozitívum bolo, že Steven použil tento raz hádam menej dablérov, než je uňho zvykom a v niektorých scénach sa dokonca bil (resp. snažil sa aby to vyzeralo ako bitka) on sám. Stavím sa, že v tej erotickej (!!!) scéne, tiež nepoužil dvojníka. No a to je tak všetko priatelia. Vlastne ešte jedno pozitívum: dopozeral som to do konca, aj keď napriek 90-minútovej stopáži sa mi to zdalo byť ukrutne dlhé. ()

Reklama

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Na Seagalovy poměry ještě celkem slušné. Přesto ani zde nehledejme nic objevného, je to prostě klasické akční béčko s obtloustlým policajtem v hlavní roli (i když mi přece jen přijde, že Steven už není tak napuchlý jako dřív). Zápletka je úměrně tomu jednoduchá, máme prvotřídního záporáka zkaženého do morku kosti, pak ruského mafiána, který je přece jen trošku na úrovni, no a Seagal sem tam někomu poláme ruce ve snaze dopátrat se toho zlobivého magora. Filmu dost výrazně škodí pitomá režie, která tu a tam pracuje se zpomalenými záběry, ale úplně nekoncepčně, takže to akorát tak kazí dojem. Ostatně i po akční stránce tomu čouhá sláma z bot, takže vlastně není o co stát. Nicméně s trochou snahy se na to koukat dá a házet to do odpadu jenom proto, že to je Seagal, by mi přišlo laciné. Ty dvě hvězdy si to zaslouží. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Jediný film s hlavní rolí Stevena Seagala z roku 2010 - Born To Raise Hell. Je poměrně těžké zhodnotit tento film. Co se týká akčních scén - myslím tím tři přetřelky, 4 souboje a nějaké výbuchy, jsou poměrně dost pěkně udělané. Přestřelky mají některé skutečně "cool" momenty, v soubojích má Steven sice dubléra, ale hodně toho dělá sám a moc mě mrzí, že kamera je zase často příliš blízko a střih je někdy opravdu zbytečný. Kvalita soubojů sice nedosahuje na ty ze Smrtící zbraně, či filmů z let 1988 až 2002, ale je zase lepší než u většiny seagalovek z posledních let (Na úrovni Ruslana a A Dangerous Man). Dalším pozitivním překvapením je kamera na rumunských exteriérech - dělá z Bukurešti skutečně velmi zajímavou lokaci. Nevypadá to vizuálně tedy často tak špatně, jak jsem čekal. I herci v záporných rolích Darren Shahlavi a Dan Badarau se snaží. ALE Vadilo mi předabováni Seagala v momentech, kdy není zepředu zabírán. Celkově film působí strašně béčkově - zejména kvůli špatnému ději, scénaři a chybějící atmosféře. Hudba také nic moc. ...Sice se jednoznačně jedná o jeden z nejlepších akčňáků natočených ve východní Evropě, ale víc než 50% si to tady fakt asi nezaslouží. Hodnotím to jako podprůměr v rámci Seagalovy filmografie. Po solidních filmech z tří minulých let je tento snímek asi třetí nejslabší. Pro za 4 hvězdy, což značí u Stevenových filmů nespokojenost. ZÁVĚR: SNAD UŽ SE STEVEN DO VÝCHODNÍ EVROPY NIKDY NATÁČET NEVYDÁ. JINAK NA TO STÁLE MÁ. TEĎ PO MACHETE UŽ SNAD NĚJAKÝ FILM S VYŠŠÍM ROZPOČTEM VYJDE. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Nebojím se říct, že Steven chytnul druhej dech, jeho bojovej styl je zase zpátky a nikdo ho nezaskakuje, jen by těch bitek mohlo být víc, ale když už jsou, tak jsou povedený. Film sám o sobě je lehce podprůměrný, kterých už Steven natočil mraky, prostě nic extra. Půl hvězdičky za ty ruský kočky. 48% ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Pri útoku na policajtov prechádza auto cez policajné pásky bez toho, aby ich pretrhlo. (johnsnow)
  • V jednom online rozhovore na stránkach Budomate Darren Shahlavi (Costel) vyhlásil, že jeho bojové scény so Stevenom Seagalom (Robert 'Bobby' Samuels) boli vo veľkej miere limitované časovými obmedzeniami výrobného plánu. (misterz)
  • Po tom, ako Bobby (Steven Seagal) zatkne na začiatku filmu Sorina (Claudiu Bleont) a vypočúva ho, má Sorin ruku na voľno, lenže za moment je policajt vyzvaný, aby mu odstránil putá aké držali ruky za chrbtom. (johnsnow)

Reklama

Reklama