Reklama

Reklama

Ztracen ve vesmíru

  • USA Love
Trailer

Vizuálně dokonalá podívaná! Jeden z nejvydařenějších sci-fi filmů roku 2011 se zabývá základní lidskou potřebou kontaktu a bezmeznou touhou po přežití. Po ztrátě kontaktu se Zemí uvízne kosmonaut Lee Miller osamocený na mezinárodní vesmírné stanici na oběžné dráze. Systémy podpory života postupně slábnou a Lee musí čím dál tím víc bojovat o svůj zdravý rozum a také o vlastní život. Jeho svět se uzavírá do klaustrofobické osamělé existence, až jednou učiní na palubě zvláštní objev... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (236)

KOffi 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. K dokonalosti má tento film daleko, ale od průměrnosti ho dělí moře klidu :-). Zajímavý film u kterého si ani kuřák neodskočí. Jak již bylo zmiňováno, tak konec podobný Odyssee mě drobet zklamal. Potěšilo by víc detailů z jeho rutinního života atd. Ale každopádně si film časem pustím znovu. Po dlouhé době jsem si u filmu krásně odpočinul. :-) ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ryzí pocitovka. Pokud jste lační po nějaké sci-fi akci, rychle si dejte odchod. Pokud čekáte pěkný, oku lahodící devadesátiminutový videoklip, tak taky zapomeňte... Love je - jak už tu někteří správně podotkli - taková ta pocitově-filosoficko-meditativní věc alá Kubrick, Malick (a možná Tarkovského Stalker) - nebo lépe řečeno pokus o něco takového. Ono to přes všechnu svou řemeslnou a atmosférickou působivost totiž působí taky trochu "nedomr(d)le". Nicméně i tak Love hodnotím hodně kladně, v závěru (už vyloženě očividná inspirace 2001) mi naběhly i ty legendární zimomravky - přičemž nutno dodat, že hlavně v důsledku hudby A&A. ()

Reklama

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten případ, kdy vizuální forma filmu vítězí nad obsahem samotným. Ten sám o sobě by měl jistě co říci a po vzoru Kubrickovy nesmrtelné Odyssey diváka nechat přemýšlet a vtáhnout ho do děje pomalým plynutím. Klaustrofobicky a beznadějně citově rozervaný Moon je připomenut jen náznakem a psychedelické hrátky s myslí ve stylu Solaris jsou slabé a herecky fádní. Love je zkrátka slaboduše podpořen jen prázdným scénářem hrající si na něco, co není. Eubank si vyhrál s kamerou, režií, hudba je také dobrá, ale je to zkrátka nuda k uzoufání a ani konec filmu, který považuji za nejzajímavější, to nespraví. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem opět nepochopil... film má v sobě jistě bezpočet skrytých poselství, která se mi ale nepodařilo odhalit a tak mohu hodnotit pouze laický dojem. V určitých chvílích to připomíná Aronofského Fontánu, kterou se snaží dohnat velmi pěknou hudbou a přímo hypnotizujícími záběry. Bohužel tyto dva aspekty nestačí na dobré hodnocení a místy nudné úseky také nedělají dobrý dojem. Všehovšudy čtyři horší hvězdy. P.S.: že by se rodil nový Aronofský? :) ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Vstrebani tohoto snimku mi jeste chvili potrva a minimalne druhou polovinu budu muset dat znova. I tak mohu jiz ted prohlasit, ze se jedna o hodne pozoruhodny snimek. Jak zde mnozi poznamenali, jako by tvurce namichal Vesmirnou odyseu, Moon, Fontanu a kdo vi co jeste. V tomto pripade ovsem tak zajimave servirovano/kombinovano, ze mi vysledna smesice vlastne prisla az prekvapive originalni. O audiovizualnim a hereckem vykonu a naslednem divackem prozitku zde asi mluvit netreba. V dusledku mam mnohem vice otazek nez jsem dostal v zaveru filmu odpovedi. Neni pochyb o tom, ze ve Williamu Eubankovi drima pozoruhodny talent. Gunner Wright podal vynikajici vykon, hudba je rovnez luxusni. Asi to vsak neni film pro kazdeho... ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Původně nesl snímek název I-Empire. (lostsoul81)
  • Na realizaci filmu se velmi intenzivně podílel autor soudtracku Thomas DeLonge, zpěvák a kytarista kapel Blink 182 a AVA, která se společně s kapelou DeLonge postarala o hudbu k filmu. (X Type)
  • Název filmu se objeví až během epilogu v závěrečných titulcích. (Milan25)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

Mladý tvůrce prozkoumá svět pod námi

05.10.2014

Režisér a scenárista William Eubank dokázal se svými dvěma nízkorozpočtovými sci-fi filmy – Love a novinkou The Signal - zaujmout diváky i kritiky na festivalech, navíc dokázal vykouzlit dost muziky… (více)

Reklama

Reklama