Reklama

Reklama

Úspěšný vydavatel Will Atenton (Daniel Craig) skončí s prací v New Yorku, aby se společně se svou ženou Libby (Rachel Weisz) a svými dvěma dcerami přestěhoval do klidného městečka v Nové Anglii. Zatímco se ve svém novém životě zabydlují, zjišťují, že jejich dokonalý domov byl dějištěm vraždy matky a jejích dětí. Celé město je přesvědčeno, že zemřeli rukou svého manžela a otce, který celý incident přežil. Když se Will pustí do pátrání o podrobnostech celé tragédie, zavede ho jediná stopa k Ann Patersonové (Naomi Watts), sousedce, která měla k zavražděné rodině velice blízký vztah. Jak Will s Ann společně skládají dohromady hrůznou skládačku událostí, zjišťují, že příběh posledního člověka, který opustil Willův vysněný dům je děsivý právě tak, jako příběh toho, kdo do něj vstoupil po něm. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (419)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dám vám dvě rady. Traileru se vyhněte obloukem a zapomeňte na kutálející se snubní prsteny, či Leova dobrodružství na ostrově doktora Chocholouška - vždyť Dream House má stejně blíže k pojídači neoloupaných banánů z planety K-Pax nebo Cronenbergovu Spiderovi. Sheridan není žádné režisérské ořezávátko, co by neumělo pracovat s herci a i když si možná někde v půlce při dějovém twistu pomyslíte, že si z vás dělá kosočtverec ozdobený ve středu vertikální úsečkou, dotáhne s přehledem svůj thriller o traumatem poznamenané mysli plné netušených zákoutí do srozumitelného konce. Naříkajícím nad logikou doporučuji podívat se znovu na prvních deset minut, které pak možná ve vašem mozku udělají to, co kdysi Edison žárovkou.. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Čtu tady, že je to překombinované a vykradené, což docela souhlasím, ale stejně bych tomu tak 60% dal. Sice jsem čekal, že bude film více strašidelnější, ale vyloženě špatný nebyl a i když neukázal nic novýho, tak mě docela bavil. PS. Nechápu kdo dělal trailer. Je to skoro jak "Dream House v kostce". Prozradit hlavní pointu filmu v traileru, to se vidí málokdy. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Když Ti druzí vykrádali na Prokletém ostrově Šestý sysel, drželi jste všichni huby a solili jednu pětihvězdu za druhou! Je zajímavé, jak rychle jste od té doby dospěli a pokud potřebujete znát svůj názor, už se nebojíte zeptat! Naprosto pohodový a záživně natočený plagiát, ve kterém se našel i ten nejškaredší, ušatý Bond! A možná bys neměl tolik přemýšlet, J*a*k*u*b*e*! Někdy si stačí jen vytáhnout z prdele to pravítko, člověk pak hned vidí věci v úplně jiném světle a nemusí sáhodlouze uvažovat, jak ho uchopit! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Teda, tohle je hodně bolestivá prohra. Na jedné straně velice nadějné vstupy (režisér Sheridan, v halvních rolích Daniel Craig, Rachel Weisz, Naomi Watts), na druhé straně výstup, který absolutně nefunguje. Jakmile nad filmem začnete trochu přemýšlet, zjistíte, že skoro vůbec nedává smysl. Přitom ten námět není úplně k zahození, jen chtěl zkrátka uchopit úplně jinak. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Režisér Jim Sheridan vytvoril profesionálne zvládnutý žánrový snímok, ktorý divákovi ponúka celú sériu prekvapivých zvratov. Do hlavných úloh obsadil britské filmové hviezdy Daniela Craiga a židovku Rachel Weisz. Obaja herci sa pri natáčaní natoľko zblížili, že ešte pred premiérou vstúpili do stavu manželského. Snímka je ďalším z radu titulov s témou "prekliateho" obydlia, tentoraz v podobe thrilleru s motívom rozdvojenej osobnosti a s prvkami duchárskeho hororu. Oproti iným domovým thrillerom je originálny s na jednu stranu prekvapujúcou pointou, na druhú stranu pre niekoho i odhadnuteľným rozuzlením. Mne osobne sa to páčilo. Všetko je tak nejako predvídateľné už od začiatku, ale to mi nevadilo. Síce podobných filmu je hafo, ale tento mal tiež svoje čaro. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (7)

  • Režisér Jim Sheridan požádal kvůli výslednému sestřihu filmu, do kterého nemohl mluvit, o odstranění svého jména ze závěrečných titulků. (Brousitch)
  • Během natáčení filmu se z herecké dvojice Daniel Craig (Will Atenton) a Rachel Weisz (Libby) stala také dvojice partnerská a ještě tentýž rok dokonce manželská. Proslýchá se, že Rachel kvůli Danielovi opustila Darrena Aronofského. (Kroup4)

Související novinky

Jim Sheridan se vrací domů

Jim Sheridan se vrací domů

27.07.2014

Jim Sheridan poslední roky spíše tápe. Kdysi nejvýraznější irský režisér, který světu předvedl herecký talent Daniela-Day Lewise hned v několik filmech a dotáhl ho k jeho prvnímu Oscarovi zkouší v… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

Hvězdné posily pro Hannu a Dream House

11.02.2010

Asi nikoho nepřekvapí, že oscaroví tvůrci Joe Wright a Jim Sheridan neobsadí do svých filmů kdekoho. Jejich nové projekty i přesto vykazují mimořádně vysoký faktor hvězdné svítivosti. Sheridanův… (více)

Reklama

Reklama