Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

Mukunda 

všechny recenze uživatele

Dětský seriál, u kterého se baví všichni. Koumalové, kteří na vše mají řešení, které se ale ne vždy povede dle jejich představ. Kromě vtipnosti jednotlivých nápadů a konstruktů mě zaujalo, s jakou nezdolností a odhodláním vycházejí vstříc novým a novým výzvám a jak, přes všechny nehody a neshody zůstávají věrnými přáteli. ()

Franta 

všechny recenze uživatele

Tento seriál rozhodně patří k české filmové kultuře. Je prakticky povinnost znát tato dvě nemehla se jmény Pat a Mat. Seriál je rozhodně zábavný, bohužel trpí malou nápaditostí. Každý díl je sice jiný, a také se vždy jedná o to vyřešit nový problém. Všechny díly však spojuje jedno, a to, že dva animovaní panáci něco pokazí, a to už po dvacáté moc vtipné není. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Týmto dvom geniálnym mantákom proste nemôžem dať iné než absolútne hodnotenie. Ako malý som ich miloval a ani dnes sa môj postoj k nim nijako nezmenil. Aj z obyčajnej výmeny žiarovky dokážu urobiť atómovú fyziku a keď sa snažia upiecť kura je ohrozená celosvetová bezpečnosť. Oni sú však úplne nad vecou, zbytočne sa nerozčuľujú a s veľkým potešením vynaliezajú tie najkomplikovanejšie riešenia tých najjednoduchších problémov. Tá ich vlniaca sa chajda je úžasná, kam sa hrabú vily v Beverly Hills. Novším dielom však chýbala tá pôvodná hudba a za to by si tvorcovia zaslúžili zavesiť za gule do prievanu a pustiť im k tomu dychovku. ()

The_God 

všechny recenze uživatele

Naprosto dokonalý seriál! U těhle dvou kutilů, balancujících na hranici mezi genialitou a debilitou, se od srdce zasměju ještě dneska (je mi 25-jen pro info). To, co dokážou Pat a Mat vymyslet, je neuvěřitelné a vždycky ukážou, jak se dá jednoduché řešení udělat sice velmi komplikovaně, ale zato vypadá cool. Každý díl má svůj vlastní příběh, při kterém jde jen o jedno - pobavit. A s úspěchem se jim to daří. Novější díly z posledních let se naštěstí drží stylu původního seriálu, takže i na ně je radost se podívat (což nebývá pravidlem). 5* zcela bez diskuse. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Zlatý fond československé animované školy a jedna z věcí, na kterou my i Slováci můžeme být oprávněně hrdí, takový úspěch našeho výtvoru ve světě se málokdy vidí. Dodávat něco více je podle mě i zbytečné. P.S. Omlouvám se za původní zařazení komentáře k pilotnímu filmu "Kuťáci", jelikož jsem o existenci profilu uceleného celku neměl donedávna tušení. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (85)

  • Jediná epizóda, kde ikonické auto Pata a Mata nemá svoju charakteristickú červenú farbu. (Ghost_666)
  • V celém seriálu se nikdy neobjevila jiná postava než Pat nebo Mat. (Pierre)
  • 50. epizóda Karty bola dokončená v roku 1998 niektorými členmi pôvodnej spoločnosti AIF Studio, pripravovaná Lubomírom Benešom, ktorý začal s novým formátom seriálu. František Váša bol režisér, scenárista a animátor tejto epizódy. Epizóda Karty však vznikla po smrti Lubomíra Beneša bez súhlasu jeho dedičov. Kým táto neautorizovaná epizóda nebola v Česku nikdy odvysielaná ani zahrnutá na DVD, v zahraničí sa epizóda svojho uvedenia dočkala. Na rozdiel od predchádzajúcich epizód táto epizóda bola nafilmovaná vo formáte 16:9, bola trošku dlhšia (trvala 11 minút), s meniacimi sa výrazmi tvárí a bola nadabovaná. Postavy nahovoril český herec David Nykl. Pôvodný zámer bolo vyrobiť ďalšie epizódy novej série, možno tiež polhodinové epizódy a celovečerný film. Avšak tieto projekty neboli zrealizované ako dôsledok rozpadu vzťahov medzi autormi epizód a tímom manažmentu z pražského AIF Studia po smrti Lubomíra Beneša. Nakoniec štúdio vyhlásilo bankrot. Len málo záberov z 50. epizódy bolo uverejnených na webových stránkach spoločností AIF Studio a Pat & Mat. Bývalý manažment vytvoril nové štúdio Animation People. Štúdio neskôr uvádzalo na internete krátke videá. (MerlinPolcic)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno