Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

Rudyamon 

všechny recenze uživatele

Perfektní československý animovaný seriál o dvou odbornících, které nepřekvapí žádná práce, žádný problém. Akorát vždycky překvapí jejich nepřekonatelně brilantní řešení. V každém případě se na ně kdykoli rád podívám znovu a znovu. Hlavně když se chystám na nějakou rekonstrukci a potřebuji inspiraci. 5 hvězdiček - 100%. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Kult svojej doby, najmä v Československu. Tak jednoduché a pritom tak vtipné a trefné, čo sme dokázali v našich podmienkach vyprodukovať je obdivuhodné. Pat a Mat sú jednou z najlepších animovaných dvojíc. Všetko dotvárala vtipná hudba. Nebolo to isto na ocenenie za najlepší seriál v danej dobe, ale mnohé to predčilo svojou nápaditosťou a štýlom. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivé díly se sice liší svou kvalitou, především podle sérií a době vzniku, ale i tak jde o český fenomén, který milují děti i dospělí. Seznam jednotlivých sérií a dílů: 1. Kuťáci (1976, 1 díl) 2. ...a je to! (1979 - 1985, 28 dílů) - Tapety, Dílna, Koberec, Houpací křeslo, Obraz, Garáž, Světlo, Grill, Stěhování, Voda, Skokani, Zahrádka, Malování, Křížovka, Budka, Velké prádlo, Snídaně v trávě, Pračka, Déšť, Výlet, Vinaři, Gramofon, Tělocvična, Brusle, Jablko, Hrnčíři, Porucha, Klavír 3. Pat a Mat (1988-1989, 5 dílů) - Generální úklid, Klíč, Dveře, Střecha, Nábytek 4. Pat a Mat: ...a je to! (1990 - 1994, 14 dílů) - Sušenky, Vrata, Cyklisti, Dlaždice, Parkety, Okap, Kabriolet, Nehoda, Kulečník, Živý plot, Trezor, Blatník, Modeláři, Windsurfing 5. Pat a Mat se vracejí (2000-2004, 18 dílů) - Opékají špekáčky, Opravují střechu, Černá bedýnka, Natírají podlahu, Psí bouda, Kolečka, Skleník, Houpačka, Nezvaný návštěvník, Bodygárdi, Natírají okna, Puzzle, Velikonoční vajíčko, Automat, Autodráha, Akvárium, Zavařují, Rogalo 6. Pat a Mat na venkově (2009-2016, 13 dílů) - Bazén, Papírový servis, Podlaha, Postele, Vodovod, Vysavač, Promítačka, Suchý strom, Pomerančová šťáva, Rotoped, Kaktus, Obkladačky, Sluneční clona ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Vynikající nápad stvořit něco tak kouzelného jako je legendární Pat a Mat. Dva sousedé, kteří si pomáhají, když něco jednomu nejde, nebo se dostal do svízelné situace, stačí zabušit smetákem o strop nebo o podlahu a druhý příjde na pomoc . :-) Vždycky se mi líbily jejich skvělé nápady a zlepšováčky a skoro pokaždé mě mrzelo, že se jim nakonec výsledek moc nepovedl. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pri hodnotení tohto konkrétneho titulu som akosi v rozpakoch. Nie preto, že by som mal problém vyjadriť sa ku kvalite tohto animovaného seriálu alebo ku tomu ako som sa pri ňom bavil. V tom mám celkom jasno. Príbehy dvoch nešikovných majstrov Pata a Mata ma dokázali väčšinou vždy dobre pobaviť. Ako decko som sa na nich vyslovene tešil, keď to bežalo ako večerníček a aj teraz v dospelosti si rád občas pozrem niektorú epizódu, keď na ňu náhodou natrafím. No nejde mi do hlavy prečo sa tu (na csfd) dajú hodnotiť a komentovať niektoré časti tejto serié ako samostatné snímky a popri tom sa tu môžem ešte ku tomu vyjadriť aj ako ku celku. V tom mám trocha chaos. *** ()

Galerie (139)

Zajímavosti (85)

  • Když Mat spadne z první cihlové věže, kterou postavili na podkladů stoličky a kartonu, v dalším záběru je vidět mhohem méně cihel. V tom dalším se ale záhadně postaví schody z cihel, které tam vlastně ani nebyly. (Petr.Penicka)
  • Na začiatku seriálu v roku 1976 boli obe postavy bez čapice a s hudbou podobnou dychovke. Neskôr získali svoje typické čiapky. (kacer4)
  • Když se v 90. letech měl Pat a Mat objevit na VHS, byl problém s tím, že na jednu videokazetu se vejde málo epizod. Proto se na starších VHS rozhodli distributoři, že ze všech epizod (vně úvodní epizody na VHS) vystřihnou znělku a nahradí ji pouze grafikou s názvem epizody. Stejně tak byly u všech epizod vystřiženy titulky (vně závěrečné epizody na VHS). Teprve na konci 90. let vyšly VHS s Patem a Matem bez jakýkoliv úprav. (mnaucz)

Reklama

Reklama