Reklama

Reklama

Série(8) / Epizody(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

DansteR 

všechny recenze uživatele

Spolu s krtečkem snad nejlepší večerníčkový seriál. Výraz jak ty dva nazvat snad neexistuje, kombinace vrozeného kutilského talentu, spousty neproveditelných teoretických plánů a k tomu dostatek vybavení na úplně všechno. Ti dva by se hodili do dnešního světa, aspoň trochu by tu udělali pořádek a my bychom si z nich měli vzít příklad, ať je výsledek jakýkoliv měli bychom být stejně spokojení tak jako oni. :-D 100% ()

Franta 

všechny recenze uživatele

Tento seriál rozhodně patří k české filmové kultuře. Je prakticky povinnost znát tato dvě nemehla se jmény Pat a Mat. Seriál je rozhodně zábavný, bohužel trpí malou nápaditostí. Každý díl je sice jiný, a také se vždy jedná o to vyřešit nový problém. Všechny díly však spojuje jedno, a to, že dva animovaní panáci něco pokazí, a to už po dvacáté moc vtipné není. ()

Reklama

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Týmto dvom geniálnym mantákom proste nemôžem dať iné než absolútne hodnotenie. Ako malý som ich miloval a ani dnes sa môj postoj k nim nijako nezmenil. Aj z obyčajnej výmeny žiarovky dokážu urobiť atómovú fyziku a keď sa snažia upiecť kura je ohrozená celosvetová bezpečnosť. Oni sú však úplne nad vecou, zbytočne sa nerozčuľujú a s veľkým potešením vynaliezajú tie najkomplikovanejšie riešenia tých najjednoduchších problémov. Tá ich vlniaca sa chajda je úžasná, kam sa hrabú vily v Beverly Hills. Novším dielom však chýbala tá pôvodná hudba a za to by si tvorcovia zaslúžili zavesiť za gule do prievanu a pustiť im k tomu dychovku. ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádné "Pat a Mat", nýbrž "A je to", prosím (odtud též "ajeťáci"). A jak mi z duše mluví PollyJean (v komentáři k Tapetám) ohledně dalších sérií: oslabení, někdy i výrazné, v řadě dalších a dalších tématických dílů by se dalo prominout. Ale ta svatokrádežná rozbředlá parafráze původního kultovního hudebního motivu (související zřejmě s nepochopitelnou dobovou potřebou intoxikovat diváka nechutnou muzikou), to se neodpouští. Proto za komplet jen tři hvězdičky, ať se ví, zač je toho loket. ()

LadyAjva odpad!

všechny recenze uživatele

Ano,ano,já vím, že hlavním tématem je nešikovnost těch dvou pajduláků, ale mě to přišlo tak strašně hloupé, neustále jsem jako dítě křičela do obrazovky, ať už to konečně opraví...ano, mám z toho doživotní trauma a obávám se, že mě to poznamenalo i ve vztazích k mužům..=D Já jako perfekcionistka jsem nechápala, jak může být někdo tak hloupý, neúnavný ve svém (ne příliš zdrařilém) počínání, nehledě na to, že doteď nevím, který je který...Nelíbilo se mi to jako dítěti, a teď se mi to už tuplem nelíbí.. ()

Galerie (139)

Zajímavosti (84)

  • Kniha, podle které si Pat a Mat postaví svůj vlastní grill, se poprvé objevila v epizodě Dílna (1979). (SONY_)
  • Podle seriálu vznikly i tři knihy. První "Pat & Mat : ...a je to!" (1994) napsal Jiří Michl, druhou "Pat a Mat dokážou všechno" (2006) napsal Pavel Sýkora a třetí "Pat a Mat ...a je to!" (2012) napsal Ivan Rössler. Třetí kniha vyšla i ve formě audio CD, na kterém namluvil Pavel Zedníček šest příběhů. (Terva)

Reklama

Reklama