Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (289)

honajz 

všechny recenze uživatele

Velice příjemná letní komedie s mnoha vtipnými scénami (Ale jak se, Dorka, vidím? - Když ty máš srdce na jiném místě. - A jak ti to říkal, že hledá nocleh? - Kykyryký.. atd., atd.) a dokonalými hereckými výkony (kde nejvíc se mi vždy líbí dědeček v podání Bohuše Záhorského). Co je podstatné, že se na tento film dá dívat znovu a znovu. ()

ad 

všechny recenze uživatele

mnoho spoustu "JZD" scén, velmi mnoho nepravděpodobní a ani jeden normálním způsobem inteligentní hrdina, se kterým by se dalo jít. Nevyčítám, že už od prvních dvou minut po skončení úvodních titulků je jasné, co se bude celý film dít a že každá postava je natolik schématická a neprochází žádným vývojem, že se z filmu pomalu stává přehlídka typových šarží... to vše se dá u podobného filmu prominout, protože není-li důležité co, mělo by nás zajmout jak... a to se bohužel nestalo... ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Tato letní romantická komedie mě úplně minula. Dokáži sice pochopit, proč se někomu může líbit, na mě to ale nefunguje. Příběh je velmi jednoduchý, postavy nesympatické a humoru pomálu. Hanzlík i Kolářová si mnohokrát střihli lepší role, na vině je spíš slabý scénář. Více než dvě hvězdy za sebe dát nemůžu. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já znám široko daleko všechny krávy, ale Vás jsem tady ještě neviděl." Být pasákem krav, tak bych si se zadanou intelektuálkou nic nezačínal, protože by mi určitě omlátila Freuda o hlavu. Honza je však statečný, jde do toho a já mu fandím. Navíc mi již v mládí vysvětlil, proč není vhodné nechat si vytetovat ženské jméno na tělo. Za to díky. Ovšem mám o něj trochu strach, protože tři tchýně učitelky jsou určitě horší než stádo krav. Tak bojuj, kovboji, dá-li se tak nazývat někdo, kdo nemá klobouk, proklatě nízko zavěšené Smith and Wessony, ostruhy ani laso, nekouří Marlbora a nemluví americky. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ivo Novák nenakrútil počas celej svojej kariéry poriadny film a je pre mňa záhadou, kto mu na ďalšie filmy podpisoval peniaze. Ani Leto s kovbojem nie je žiadnou výnimkou. Slabomyseľný príbeh, nesúrodá ústredná dvojica a množstvo epizódnych úloh obsadených v tej dobe známymi a populárnymi hercami. A máme z toho stráviteľný guľáš, ktorý množstvu divákov pripadá ako romantická komédia. Majú ju mať. Veď nakoniec podľa mierne upravených receptov sa dnes varia sledované seriály. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Po seriálu Taková normální rodinka (od r. 1971) se jedná již o druhý projekt, ve kterém se coby matka a dcera setkává Dana Medřická a Marie Rosůlková. (funhouse)
  • V záběru, kdy Doubravka (Daniela Kolářová) přichází do chatky a Bobo (Oldřich Vízner) dělá stojku na hlavě, má pod hlavou složku papírů – skripta. V dalším záběru, když stojku ukončuje, pod hlavou žádná skripta nemá. (horskejvlk)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno