Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselohra Léto s kovbojem vypráví o setkání venkovského zootechnika a traktoristy Honzy s pražskou psycholožkou Doubravkou, správnou holkou, která se o prázdninách musí starat o svého rozmazleného snoubence. Úsměvný příběh o tom,jak se tihle dva tak rozdílní lidé potkali, seznámili a zamilovali, natočil v roce 1976 režisér Ivo Novák a do hlavních rolí obsadil znamenitě sehranou dvojici Danielu Kolářovou a Jaromíra Hanzlíka. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (289)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Ivo Novák nenakrútil počas celej svojej kariéry poriadny film a je pre mňa záhadou, kto mu na ďalšie filmy podpisoval peniaze. Ani Leto s kovbojem nie je žiadnou výnimkou. Slabomyseľný príbeh, nesúrodá ústredná dvojica a množstvo epizódnych úloh obsadených v tej dobe známymi a populárnymi hercami. A máme z toho stráviteľný guľáš, ktorý množstvu divákov pripadá ako romantická komédia. Majú ju mať. Veď nakoniec podľa mierne upravených receptov sa dnes varia sledované seriály. ()

LuccinyFilmy 

všechny recenze uživatele

Velké množství československých komedií bývá sázkou na jistotu a stejně tak je tomu i u téhle, i když je pravda, že tady mě spíš rozesmívá nepochopitelnost některých scén, které mě matou do dneška. Například: Doubravka se na začátku koupe tak, že si sundá plavky a koupe se nahá. Zvláštní. Nebo: Hanzlík přinese v sáčku buchtu, buchtu dá Doubravce a sáček sní. Já se ptám: Proč. No a nebo třeba celý ten koncept Doubravčina vztahu s Bobem. Je to sice idiot, ale že ho Doubravka celé léto nezřízeně podvádí a ani jí to nepřijde trapné ... nevím, prostě mě tenhle film v určitých ohledech míjí. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Na to, že to dávaj snad každej rok, jsem to konečně viděl poprvé a docela mě to bavilo. Kolářová, přesně jak je ve filmu řečeno, není moc hezká, ale tady jde o děj a Hanzlíka a vtipny situace a celkově o krávy. Je to holt takovej sympatickej letní filmek, jeden z těch filmů, jaký se už dneska netočí, protože nevim proč, ale za komunistů to šlo a teď se točej většinou sračky. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Film nabitý neuvěřitelným množstvím hlášek. Daniela Kolářová je tu podle mě okouzlující, i když hraje trochu prkennou psycholožku Doubravku (byla a stále jsem tím jménem okouzlena), z které je ale vidět jak si letní lásku užívá. Jaromír Hanzlík je tu za fešného kovboje/playboye a Oldřich Vízner boduje v roli Boba. Jeho natvrdlost a naivita jsou fascinující. Mám ten film opravdu ráda! ()

Bart 

všechny recenze uživatele

Léto s kovbojem reprízují české komerční televize pravidelně každý rok. Těžko říct, proč tomu tak je, na úkor jiných mnohem lepších komedií. Film je divácky úspěšný, o tom není pochyb, ale rozhodně se u něj nesmějete od začátku do konce. Film má několik silnějších momentů v podobě situační komiky, v některých případech podivných, ale vtipných absurdit. Největším kladem však je fakt, že Ivo Novák dokázal najít sílu a potenciál jednotlivých herců a podle toho jim ve filmu přidělit role. Mám na mysli především J. Hanzlíka jako lehkomyslného Honzu, D. Kolářovou jako pontecionální "starou pannu" Doubravku, S. Budínovou jako Honzovu svéráznou maminku, M. Rosůlkovou a D. Medřickou jako lehce trhlé babičky, O. Víznera jako lehce nevyrovnaného Bobu, nebo V. Galatíkovou jako lékařku v kosmetickém ústavu. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (28)

  • Režiséru Ivo Novákovi, který během filmování dotvářel pohodovou atmosféru, přezdívali Ubohobak. „Když to napíšete azbukou, tak to přesně takhle vypadá,“ vysvětloval Jaromír Hanzlík. (mimuzik)
  • Jako 8letý se ve filmu objevil i Michal Dlouhý jako mladší bráška kovboje (Jaromír Hanzlík) Láďa. Šlo tehdy o jeden z jeho prvních filmů vůbec. (SvaPepina)
  • Ve filmu se objevuje i "pojízdný řezník", který má medailonky, játra, telecí nebo svíčkovou, což je v době hlubokého socialismu nereálné. (DexMASTER094)

Reklama

Reklama