Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vybraní vojáci základní služby v 50. letech v malé pohraniční jednotce střeží oddaně západní hranici, bojují s narušiteli a odhalují síť jejich pomahačů... (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (52)

mchnk 

všechny recenze uživatele

No, tomu já říkám, podřezat si pod sebou vlastní režisérskou větev. Skvadra druhořadých, převážně předabovaných herců, zde sehrává naivní story o boji o čáru. Hrdí a nebojácní pohraničníci, dostávající za zabití člověka opušťáky, proti zlým, chamtivým a nebezpečným převaděčům, agentům a kdo ví, co na tom západě ještě strašilo. Korn v uniformě byl snad špatný vtip, stejně tak Zahajský bez plnovousu. Nic pro mne nezachránila ani překrásná, pobožná Andrejka, která taktéž nechala svůj hlas na Barrandově. Maximálně tuctový scénář a stejně laděná režie. Chlapci a chlapi v celovečerním provedení, nicméně seriál je u mě za 4. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Pod scénářem je podepsaný Drahoslav Makovička, který má na kontě už pěkných pár kousků (Muž z Londýna, Anděl s ďáblem v těle ...) na režisérském křesle Ivo Novák, který natočil řadu velice pěkných filmů (Maratón, Poklad byzantského kupce, Zločin v dívčí škole). Vznikl příjemný film na víkendové odpoledne s patřičnou dávkou napětí a humoru (leckdy i nechtěného, třeba ve vidění katolíků) a vyváženými hereckými výkony. Byť je příběh zasazený mezi pohraničníky je prostředí použito spíš jako kulisa, zachyceny jsou celkem věrně skutečné lidské charaktery a rozhodně není přesoudruhováno. O působivé exteriéry se postaral bývalý cínový důl v Přebuzi. Dabing: Bronislav Křižan: Radoslav Brzobohatý, Andera Čunderlíková: Jorga Kotrbová, Gustav Opočenský: Lubor Tokoš ()

Reklama

roswelll 

všechny recenze uživatele

Kdo by si po přečtení obsahu filmu myslel, že se jedná o agitační film, hluboce se mýlí. Prostředí pohraniční stráže je skutečně jen kulisou pro zajímavý příběh lidí, kteří najdou společnou řeč a díky ní se jim nakonec podaří odhalit i ty opravdové narušitele. Nechybí humor, napětí, okořeněné vynikající výkony hlavních postav. Myslím, že panu Brzobohatému, panu Lábusovi i paní Kotrbové by slušelo i ve filmu hrát a ne pouze propůjčit svůj hlas hlavním hrdinům příběhu. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Poměrně hezký příběh z pohraničního prostředí padesátých let, i když by se myslím z celého toho příběhu dalo vytěžit daleko víc, jen se některá postava nebo dvojice začne rozvíjet zasune se do pozadí a film zabředne do málo zajímavých scén, jinak tyhle filmy z pohraničí a začínajícími mladými čekateli SNB mám velice rád a tento mezi ně určitě patří i když ne mezi ty nejlepší. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Film pána Nováka , zapadol do histórie filmov našich hraniciach. Film sa snaží ukázať život na hraniciach. Zaujal ma hereckým obsadením, a hudbou.. Hudbu zložil Petr Hapka a je to počuť... Film na konci sveta , bol aj veľkou príležitosťou pre Bronislava Križana. Tento herec bohužiaľ moc hlavných postáv nezahral ... Film hodnotím 50%. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo na nádraží Vysoká pec, Přebuzi a v Karlových Varech. Natáčelo se také v cínovém dole Sauersack mezi Přebuzí a Rolavou a také na Vysokém kameni nedaleko Kostelní na Kraslicku. (M.B)
  • Velitel čeká s Maryškou na manželku na nádraží pod názvem Pláně, ale na boku budovy je nápis Vysoká Pec. (Allster)

Reklama

Reklama