Reklama

Reklama

Prokouk hodinářem

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Československo, 1972, 9 min

Obsahy(1)

Ploškový krátký film Evžena Spáleného podle scénáře Karla Zemana o panu Prokoukovi, který opustil ševcovské řemeslo a začal se věnovat hodinářství. Tato příhoda si bere na paškál zahálení na pracovišti, zejména věnování se jiným činnostem než je vykonávání povolání. V minulosti tak běžně spjaté s cedulkou "Přijdu hned". (redfoxik)

(více)

Recenze (5)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Taková roztomilá agitka (jak jinak). Viděno na dětském kabelovém kanálu CS mini, film pokud vím samostatně nešel ani v pořadu s animovanými filmy MAF (1,2,3). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Dnešní hodináři by si v pracovní době jistě stihli postavit kus domu, vyrazit na lov nebo se proletět balónem, ale v době, kdy se ještě hodiny opravovaly, to bylo dost těžké. Pan Prokouk to však zkusil a pak nasadil medvěda na ty, kteří se taky chtěli flákat. To musí být geniální myšlenka, protože jí nerozumím. Ale alespoň ten medvěd mě rozesmál. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Trošku zmatený příběh, ve kterém pan Prokouk působí jako pěkně negativní postava, navíc neschopná, aby pak za pomoci medvěda z lesa bojoval proti neustále zavřeným obchodům s cedulkami Přijdu hned (přičemž sám má jednu stále na hodinářství). ()

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

Filmy s Prokoukem, které nerežíroval Zeman stojí za starou bačkoru. Zůstává v nich jen ta agitka a zmatená nelogičnost a chybí tam osobitý humor zemanových loutek. Pan Prokouk je tu dokonce zlý a věci tu nedávají smysl. Celou stopáž jsem čekal až to skončí a zdálo se mi, že to trvá asi půl hodiny..... Zpětně jsem docenil ty první filmy s Prokoukem, jsou mnohem lepší, než jsem si myslel. ()

Reklama

Reklama