Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frantík se cestou vlakem do Lipska setká s podivným mužem. S lipským přítelem Egonem zjistí, že to je robot, který má být vystaven v Lipsku na veletrhu... Koprodukční film Egona Schlegela. (oficiální text distributora)

Recenze (12)

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem dospělý, který v tom vidí trochu něco jiného než průměrné dítě, pak se musím vcítit do duše dítěte. Jelikož už od malička tíhnu ke sci-fi, tehdy bych vůbec nepátral po několika důvodech a užíval si hlavně Leoše Suchařípu jako robota Blasia. Jako dospěláka mě však překvapil Suchařípa samotný. Neznám s ním mnoho filmů a už vůbec jsem si nemyslel, že ho uvidím v tomto žánru (možná stejně jako Medřickou v Ikarii XB 1) - prostě pro něj netypický žánr a ještě víc netypická role. Zarazil mě taky dabing Miloše Kopeckého, ne že bych o jeho hlas nestál, ale představoval jsem si spíše někoho s podobným hlasem. V každém případě to byla psina, jen si to pustit a zasmát se těm nečekaným vtipům. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Další z těch nudných československých rodinných sci-fi. Tahle sice je aspoň občas taková mile nablblá, ale pořád je to nudné, pořád je to dost nevtipné, pořád je to vyloženě dětské a dějově je to totálně o ničem. Teda jo, je v tom taková lehce dementní zápletka - dva kluci si o robotovi Blasiovi, největším letošním exempláři veletrhu v Lipsku, myslí, že je zlý mimozemšťan (přičemž divák ví, že není, takže už to tomu filmu ubírá na "napětí"). To je zhruba všechno co se zde stane a navíc než ti kluci nad něčím takovým začnou vůbec uvažovat, jsme v půlce filmu. Navíc se ten nápad s robotem dal využítý mnohem líp, než na nějaké nahodile za sebou poskládané taškařice. A aby toho nebylo málo, je tady chatrný dabing, ale zase není tak strašně špatný, jako u Pražského tajemství. Nicméně i tak je to na jedno zhlédnutí stravitelná podívaná - ale nic víc. 2* ()

gachik 

všechny recenze uživatele

Kniha "Záhada veletrhu 1999", podle níž je tento film natočen, patří mezi mou nejoblíbenější dětskou četbu, kterou znám skoro nazpaměť. Když jsem se dozvěděl o existenci filmu, snažil jsem se ho za každou cenu sehnat....a nakonec se mi to bohužel podařilo. Je naprosto neuvěřitelné, jak z tak dobrého námětu může někdo udělat takovouhle slátaninu a zhovadilost. Zůstala snad pouze ústřední postava robota Blasia, kterého hraje Leoš Suchařípa, ale je dabovaný Milošem Kopeckým. Opravdu jsem byl dokonale otrávený a když začal Blasius vyvádět a žrát magnetofonové kazety, měl jsem chuť chuť film vypnout a navždycky zapomenout. Berte to ale tak, že je to jenom moje subjektivní hodnocení, kde hodně zapracovalo rozčarování ze zprznění mé oblíbené knížky :-). Pokud ji neznáte, možná nemusí být film až tak špatný... ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal v Lipsku vo vtedajšej Nemeckej demokratickej republike. (dyfur)

Reklama

Reklama