Reklama

Reklama

Dragon Ball Kai

(seriál)
  • Japonsko ドラゴンボール改 (více)
Japonsko, (2009–2015), 60 h 57 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Akira Torijama (komiks)

Hrají:

Masako Nozawa, Majumi Tanaka, Miki Itó, Naoko Watanabe, Norio Wakamoto, Aja Hirano, Takeši Aono, Unšó Išizuka, Bin Šimada, Ičiró Nagai, Masaja Onosaka (více)
(další profese)

Epizody(159)

Jedná se o re-run původní série DRAGON BALL Z, která je nově upravena, sestříhána a je zvětšena kvalita obrazu. Z původních 291 dílů byl sestříhán pouze na 100. Goku je zpět, nyní už je ženatý a má malého syna Gohana. Už by se rád usadil a žil si klidně rodinou, ale takový život mu jeho osud nedopřeje a sotva se začne usazovat, objeví se nová hrozba, odhalující pravdu o jeho původu. Nyní je potřeba aby Goku trénoval mnohem více než dříve, překonal všechny své hranice a mohl se postavit tváří v tvář novým a mocnějším nepřátelům, protože to, co je v ohrožení, je svět sám. (Hannibal92)

(více)

Recenze (10)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Kult Dragon Ball Z lehce obměněn. Bohužel, zřejmě již prvotní Z mělo kvality takové, že mi mohlo přinést jen a jen utrpení. Na bojových shounenech mám rád charismatické postavy, výrazné na pohled v boji i v chování a pramálo mi pak vadí, že nejsou složitými osobnostmi s tisíci zákoutí duše. Hlavně aby měly nějakou zajímavou zvláštní schopnost, která vede k nečekaným a neobvyklým situacím. Umí to třebas Naruto, Hunter x Hunter a Bleach. V prvních 20 dílech Kai (a více jsem nedokázal) jsem však pozoroval pouze pár pěstí a metání energetických výbojů či chuchvalců, jež zcela postrádalo kouzlo. Hlavně že se ječí, brečí, machruje a trapně vtipkuje. Podobně jako ve většině shounenů, stupňuje se moc nepřátel, kteří již od počátku byli prezentováni jako ti nejmocnější a jen těsně se s nimi drží krok. Nejvíc mě však děsí to samozřejmé oživování padlých hrdinů ničící poslední zbytky vážnosti, které by snad u mě tahle záležitost mohla požívat. ()

fablefavorit 

všechny recenze uživatele

Při ohlášení Kai jsem byl celkem zvědavý, vzhledem k uvolněným materiálům ukazující kompletně novou animaci. Ve výsledku se ale jedná o prachsprostý rehash originálu s průměrnou hudbou a místy dokonce ještě horší vizuálem než v originálním Z. Tvůrci si měli vzít příklad z mnohem kvalitnější série Fullmetal Alchemist, jež při vydání remasteru kompletně překopala animaci a nasadila všemu audiovizuální kabát odpovídající době vydání. Hanba ti, Toei! ()

Reklama

Saraph 

všechny recenze uživatele

V podstatě se jedná o 2014 remake původních scén, kde začátek je o Gohanovi nastupujímu do střední školy. Neviděl jsem starý Kai, nýbrž jen Dragon Ball, Z a GT, ale po obsahové stránce se zdají být identické (uhnanější samozřejmě, netrvá tam jedna scéna 20 epizod). Určitě je to ale zklamání, jelikož nepřišli s ničím novým a Dragon Ball podle mého názoru remake vůbec nepotřebuje. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s názorom mnohých ostatných. V porovnaní s pôvodným Dragon Ball Z tomu chýba prepracovaný dej a napínavé scény ktoré vznikali nie len dlhými súbojmi, ale najme rozhovory, kde bola celá podstata súboja vysvetlená. Tu nám to všetko podávajú ako z rýchlika, človek si to ani riadne nevychutná... ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Reinkarnovaná verzia pôvodného seriálu Dragon Ball Z, ktorá sa v zásade líši len počtom epizód a trošku vylepšenými animáciami. Kto ale videl pôvodný seriál, tak bude musieť byť veľkým fanúšikom série, aby pozeral aj tento seriál. Každopádne ale ubraním epizód to malo rýchlejší spád a neskorším doplnením Buu Sagy v podstate komplexne a v skratke zhrnul celú dejovú linku predošlého seriálu. Ale ako hovorím, príde mi to ako dosť zbytočný remake. 55 % ()

Galerie (83)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o re-run verzi Dragon Ballu Z, oproti původní verzi byl zredukován z 291 dílů pouze na 100 dílů. (Hannibal92)
  • Dragon Ball Kai byl znovu nadabován stejnými dabéry, jako předloha Dragon Ball Z, ačkoliv mnoho z nich už má šedesátku na krku. (Roby)
  • Nozawa Masako v roce 2011 oslavila 75. narozeniny a i přes svůj pokročilý věk nadále propůjčuje svůj jedinečný hlas hlavním postavám Son Gohanovi, Son Gotenovi a hlavně Son Gokovi. (Roby)

Reklama

Reklama