Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Česku a na Slovensku poměrně neznámé dílo si v zámoří získalo velkou pozornost publika a kultovní status. Je totiž obecně považováno za jeden z nejhorších filmů, které kdy byly natočeny. Hlavního hrdinu Johnnyho si vystřihl sám Wiseau. Johnny nadevše miluje svou nastávající ženu Lisu (Juliette Danielle). Ta je však s jejich vztahem stále méně spokojená a tak svede Johnnyho nejlepšího přítele Marka (Greg Sestero). Johnnymu se postupně hroutí svět, který se mu za posledních sedm let podařilo vybudovat.
Film přitahuje pozornost milovníků nepovedených snímků pro svůj až komický charakter, špatnou práci s herci a absurdní repliky postav. Wiseau je někdy označován za současného Eda Wooda. Promítání filmu se uskutečňuje za bouřlivých reakcí publika, které nahlas komentuje dění na plátně. (L_O_U_S)

(více)

Recenze (492)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tohle je jinej level. Jinej svět. Paralelní dimenze Tommyho Wiseau, která (ne)oplývá jak geniální zápletkou, tak precizní režií a v neposlední řadě uvědomělým herectvím. A ty seksuální scény... oh yeah, to je divočina. Škoda, že jsou tak krátké. No prostě je to tak až moc hroznej film, až je to vlastně docela slušná prdel. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s The Room proběhlo na YouTube, kde jsem jakousi podivnou shodou okolností narazil na video, které tvrdilo, že dílko Tommyho Wiseaua je tak špatné, až je svým způsobem geniální. Trvalo mi však roky, než jsem se přiměl se na něj podívat a nelituji toho ani omylem. Zatímco veledíla Neila Breena jsou pouhopouhými slátaninami patřícími do propadliště dějin, The Room je OPRAVDU film natočený s velmi seriózní vizí, odpadovým scénářem a neherci (ještě nikdy jsem se tolik nezasmál u dialogu, kdy jedna z postav sděluje, že má rozhodně rakovinu prsu), který je ve výsledku geniální komedií. Polovina dialogů je předabovaná v postprodukci (nejvíce patrné je to na milostných scénách, které mimochodem tvoří prvních 20 minut filmu, vyjímaje úvodní titulky – až později jsem poznal, že Wiseau je hodně vysazený na „sexy“ milostné scény a sází je do filmu jednu za druhou, i když třeba nedávají smysl – a scénách, kdy nejsou vidět ústa herců, tudíž je jasné, že Tommy hodně přidával dialogy až po natočení), většina scén je naprosto bravurně nelogických (jako postavy, které přijdou, něco řeknou a hned odejdou... typickým příkladem je scéna v květinářství, která to u mě okamžitě povýšila na nejvtipnější scénu světa – „Oh hi Johnny, I didn't know it was you.“) a postavička Tommyho Wiseaua je kapitola sama o sobě. Teď naprosto chápu, proč se The Room dodnes pravidelně promítá a vyprodává sály. Kultovní záležitost až na kost. „Don't worry about it“ – nejčastější odpověď Johnnyho na jakýkoliv problém :D. ()

Reklama

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Řeknu vám, vidět to v Londýně ve vyprodaném kině s (lehce) přiopilým nadšeným publikem a s živým úvodem od Tommyho Wiseaua a Grega Sestera, a s házením stovkami lžiček při každé scéně s lžícovými dekoracemi, to byl teda zážitek. Pravý kultovní film, který je fakt tak špatný, až je dobrý. Shut the fucking door Lisa! ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film som si pozrela raz .. asi aj stačilo. Zaujímavosti som si prečítala raz .. nestačilo .. tak som si ich prečítala ešte raz. Niekto to tu už v komentároch spomenul a ja súhlasím, pretože celý čas som si hovorila, že toto je snáď horšie ako to najhoršie porno, ktoré sa snaží o príbeh. A Tommy s tým jeho smiechom to je tiež chuťovečka, no a Juliette mu šlape na päty. Kvalitný nepodarok toto. ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem spoustu geniálně špatných filmů, ale pokud pominu Kněžnu Libuši, tak se vždy jednalo o céčkové akčňárny/horory, nebo o bolševické zvratky s Jiřkou Švorcovou a traktorem. Na zpackané vztahové drama jsem byl docela zvědav, ale jsem na vážkách. Jo, je to neuvěřitelně špatné, ale zase ne natolik, aby to bylo zábavné. Jistě se tu najde pár neuvěřitelných scén a já šel do kolen vždy, když došlo na sex. Házení s míčem taky stojí za to a repliky, které brutálně mizerní herci vypouštějí, nemají obdoby, ale prostě mě to nerozesmálo tak, jak jsem čekal. Každopádně co jsem tak koukal do zajímavostí, tak natáčení stálo za to, takže na film o vzniku tohoto veledíla se určitě mrknu. Jen je mi záhadou, proč je zrovna tohle taková kultovka. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (84)

  • Kyle Vogt, představitel Petera, se při natáčení praštil hlavou o konstrukci točitého schodiště a utrpěl otřes mozku. Proto během scén v Johnnyho (Tommy Wiseau) bytě tolik mrká a opírá se o kulisy. (L_O_U_S)
  • "Drogová" scéna s Dennym (Philip Haldiman) se ve filmu vyskytuje proto, že režisér a představitel Johnnyho, Tommy Wiseau, považuje drogy za velký problém současné Ameriky. (L_O_U_S)

Související novinky

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

Festival Naruby holduje béčkovým filmům a rumu

23.03.2023

Organizátorem unikátního festivalu pro dospělé, tedy výhradně pro diváky od 18 let, je Kino Balt, které začalo v Praze dělat rumové kino. Hlavní koncept je jednoduchý – každý divák v ceně vstupného… (více)

Reklama

Reklama