Reklama

Reklama

The Disaster Artist: Úžasný propadák

  • Česko Úžasný propadák (více)
Trailer 1

VOD (1)

Film Disaster Artist se točí kolem vzniku kultovního propadáku Pokoj v režii Tommyho Wiseaua ("Nejlepší propadák všech dob"). Režisér a herec James Franco (Zlatý glóbus(R) pro nejlepšího herce, 2018) v něm proměnil skutečný příběh ambiciózního hollywoodského outsidera Tommyho Wiseaua - umělce proslulého upřímným zápalem a diskutabilními metodami – v oslavu přátelství, uměleckého vyjádření a snů splněných navzdory nepřekonatelným překážkám. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (296)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

The Room jsem neviděla, což je pravděpodobně chyba. Nicméně to můžu lehce napravit. A popravdě mě celkem zajímá, co z toho natáčení nakonec vzniklo a jestli je to vážně tak vtipné. Nicméně miluju Jamese Franca a jeho mladšího bratra taky. Na ty jejich ksichtíky bych se mohla dívat celý den, ale musím uznat, že mě to celkově zas tak nezaujalo a připadalo mi to takové zmatené. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Celú dobu som len neveriacky civel. Naozaj nádherné načrtnutie pozadia vzniku jedného z najzaujímavejších snímok všetkých čias, ktorému nikto na svete nemôže uprieť, že je neskutočne zábavný. Fenomén atraktívnej debiliny poňali po svojom bratia Francovci. Starší James zrežíroval život Tommyho Wiseaua a postavil sa do jeho roly. Daveovi sa ušla dôležitá pozícia Tommyho najlepšieho priateľa Grega Sestera. James Franco odviedol záslužnú režisérsku prácu a nominácia na Oscara za najlepší adaptovaný scenár je na mieste. Film hýri šťavnatými postavami a slepou láskou k umeleckej dramatičnosti. Odvážna snímka Disaster Artist sleduje detinskú túžbu Tommyho Wiseaua stať sa hollywoodskou hviezdou. Rovnako tu musím spomenúť skvelé herecké výkony, z ktorých najviac vyčnieva James Franco, ktorého herecký prejav zmýva hranicu medzi jeho osobou a osobou Wiseaua. The Disaster Artist je teda zaujímavým a neskutočne vtipným ohliadnutím za filmovou legendou a mýtom, ktorého odkaz práve vďaka tejto snímke bude žiť ďalej. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Franco si vybral jedinečný příběh jedný woodovsky zábavně špatný kultovky, dobře to pojal (spíš jako poctu než vyložený výsměch), natočil, mistrně zahrál i zpromoval a ještě tím tak znásobil slávu jednoho z dvorních hollywoodských exotů - "all american" Drákuly Tommyho Wiseaua. Nedokážu říct, jestli je lepší vidět dřív originál, tohle, nebo radši jenom tohle, každopádně THE ROOM je teprve tímto definitivně věčný. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tommy Wiseau je patrně nejbizarnější filmovej tvůrce všech dob a jeho životní dílo Pokoj (2003) je něco natolik otřesnýho, že jsem v tom objevil jakýsi zvrácený zalíbení. Pokud jste teda Pokoj viděli a přečetli jste si tam všechny zajímavosti, tak tenhle film vám asi nic moc novýho nepřinese. Ale já jsem se u toho docela slušně bavil od začátku až do konce, kde přišlo teda velkolepý finále. Úplně na závěr totiž uvidíte srovnání scén z původního filmu a nově natočený scény z tohoto filmu. A ono se jim to povedlo napodobit naprosto dokonale. Zejména James Franco jako Tommy Wiseau byl úplně přesnej. A jako třešnička na dortu závěrečný titulky s mojí oblíbenou písničkou Corona - The rhythm of the night. Jinak závidim lidem, co se účastnili slavnostní premiéry. To byl asi zážitek, na kterej se nedá zapomenout. 80% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Film o filme, ktorý je považovaný za jeden z najhorších filmov všetkých čias. Snímok The Room Tommyho Wiseaua som nevidel, ale vzhľadom k záverečným porovnávacím sekvenciám James Franco pristúpil k otrockému prepisu, čo bolo veľmi dobrým ťahom. Dokonale totiž vystihuje otrasne zlý film, ktorý preudofilmár Wiseau natočil. Lenže Franco išiel oveľa ďalej. Vytvoril celý príbeh o tomto filmárovi, ktorý si išiel za svojim snom. Otázkou je, či napokon tento film dokáže uspokojiť diváka, hoci je natočený na úrovni. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (14)

  • V snímke Pokoj (2003) postava Petra (psychiater v okuliaroch, ktorý spadne pri futbalovej scéne) náhle zmizne. Namiesto nej sa objaví nová postava s názvom Steven, ktorá nie je nijak bližšie opísaná a používa repliky, ktoré sa hodia k postave Petra. Film Disaster Artist túto zmenu nijak nespomína a postava Petra sa v ňom naďalej prezentuje ako jeden herec. (belinko)
  • Na konci filmu se v publiku při premiéře filmu krátce objeví i Michael Rousselet, který je považován člověka, který jako první přitáhl pozornost na The Room (2003) a započal tak jeho kult. Rousselet se v součanosti věnuje filmu profesionálně. (Dementra)

Související novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (více)

Reklama

Reklama