Reklama

Reklama

Evangelion šin gekidžóban: Ha

  • Japonsko ヱヴァンゲリヲン新劇場版:破 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V předcházejících bojích proti nestvůrným Andělům pomocí obřích robotů, zvaných Eva, mladí piloti Shinji a Rei byli nuceni nést osud lidstva na svých ramenech. Nyní, Andělé chystají apokalyptický Třetí dopad, který by vyhladil lidstvo. Navíc Shinji a Rei musí sdílet své osudy s dvěma novými piloty Evy, namyšlenou a horlivou Asukou, a tajemnou Mari. Ovládajíce své obří Evy v boji, čtyři mladé duše zoufale bojují, aby zachránily lidskou rasu. Ale budou schopni zachránit sami sebe? (Jigvell)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

ywo666 

všechny recenze uživatele

Občas geniálne, občas trápne, občas moc prekombinované. Námet a myšlienka pre mňa úplne dokonalá. Už len názov filmu vo mne vyvoláva emócie. Tvorcovia sa v obsiahlom príbehu často venujú veciam nezaujímavým a veci zaujímavé obídu. Zhrnuté. Nekonečný potenciál naplnený, len čiastočne. 75%, ale s potenciálom na 95%. ()

honelnik 

všechny recenze uživatele

Tak sa ubralo z military-industrial portretu Japonska a pridala sa "psychologia" postav. Uprimne nechapem preco Japonci citia potrebu do scifi o zaniku ludstva pchat infantilne sceny s veselym saxofonikom, sceny kde by sme sa teoreticky mali viac dozvediet o postavach ale nic podstate sa v nich nedeje. Je toto ten fan service, o ktorom som tolko uz pocul? Ach jaj....Problem druheho dielu je, ze pravidla stanovene v prvom diely sa za pochodu prepisuju a zaverecna scena, ktora by mala davat z dosial videneho zmysel, je fakt uz len patvar nahodnych veci, ktore scenaristi pozliepali dokopy. Obrovsky krok spat po jednoduchsom prvom diely. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Já tedy nevím. Z anime se mi líbí jen sem tam něco a první díl ani seriál neznám. Ale stejně mi to přišlo takové zmatené a o ničem, navíc teenageři v rolích hrdinů a zachránců světa už mne unavují, protože je to použito snad všude. Vlastně ani ta manga animace se mi tady moc nelíbila a zmatená mi přišla i kompozice jednotlivých scén. ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Mal som pre tento film dosť veľké očakávania, najmä kvôli množstvu pozitívnych recenzií a výborne spracovanej prvej časti. Avšak dvojka bola pre mňa veľkým sklamaním. Aj keď to nebolo zlé anime, moje predpoklady to nedosiahlo ani z polovice. Oproti jednotke my tam chýbali početné bojové scény a skutočnejšie emócie. ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Tak zaprvé, nikdy za žádných okolností nebude žádnej nově natočenej Evangelion lepší než původní seriál a EOE. Ale s tímhle filmem skoro naprostá spokojenost. Tou skoronaprostou myslím z mýho pohledu docela vyšachování Asuky ze hry nějakou jakousi Mari.. Která ať si je podle někoho třeba naprosto dokonalá, ale prostě pro mně není pilot Evy a ikdyby se porvala s tisícem andělů, tak nikdy nebude :-D. Jen doufám že třetí film dobře ukočírujou, že Asuka se vrátí v plné síle a všechno patřičně vymlátí. :-) ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • V otvíracím víkendu film v Japonsku vydělal přes 510 mil. jenů, to je asi 4 mil. dolarů. Celkem film vydělal asi 40 mil. dolarů, což z něj dělá třetí nejúspěšnější anime roku 2009. (Shley)
  • Film také vyhrál u japonské Akademie cenu za animaci roku 2010. (Shley)
  • Film získal první místo v kategorii animace na francouzském Asijském filmovém festivalu v Lyonu, v diváckém hlasování těsně porazil Symphony in August. (Shley)

Reklama

Reklama