Reklama

Reklama

Lovefield

Krátkometrážní / Drama / Horor
USA, 2008, 5 min

Režie:

Mathieu Ratthe

Scénář:

Mathieu Ratthe

Kamera:

Yan Savard
(další profese)

Obsahy(1)

Krátkometrážní dramatický snímek v režii Mathieu Ratthea. V obilném poli křičí žena, kamera ji zabírá pouze nohy. U ní je muž, který zarazí velký nůž do země a křik utichne. Celé toto drama sleduje krákající krkavec. Muž odchází do auta a z kufru vytáhne určitý předmět... (zdeny99)

Recenze (76)

easaque 

všechny recenze uživatele

3* Tento kraťas má slušnou atmosféru i zajímavý nápad, i když už od začátku jsem tušil, že vše bude jinak, takže mě moc nepřekvapil a dávám průměrnou známku. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zakrvácená žena si leží na zemi, podivný traktorista běhá kolem, havran pitomě vřeští, dramatická hudba vrcholí a ... nic. Mne to tedy moc nenapnulo, takže mi bylo celkem jedno, jestli ve finále najde traktorista v obilí třináctku klíč nebo havran dostane infakt. A ani mne moc nepřekvapilo, co z toho nakonec vylezlo. ()

Reklama

cukorek 

všechny recenze uživatele

Mathieu Ratthe človek o ktorom som nikdy nepočul ma svojou prácou priviedol do nemého úžasu. Tento krátky film som si pozrel v pomerne slušnom zvukovom opojení vďaka ktorému som nabral úplnú identickosť a prepadol som celej ponúknutej réžií. Čierny havran je sám osebe nositeľ strachu, hrôzy a beznádeje a k tomu prihodené ďalšie hororové záblesky podporili rast pochmúrnej atmosféry do objemnej bubliny. Obrazu ako keby bublina praskla a dejom otriasol pre mňa nečakaný obrat o 360 stupňov. Trocha neprimeraný policajný záver, ale inak zaslúžených 90%. Hneď na to som si pozrel ďalšie krátke filmy od Mathieua Rattheho. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k pochvalným komentářům. Tvůrcům se skutečně i s tak „banální“ zápletkou podařilo lehce přechcat diváky především zvoleným stylem natáčení, kterého toho moc po celou dobu neukáže, výborným střihem, hudebním doprovodem a samozřejmě i neskutečným „hereckým výkonem“ krkavce. Atmosféru to mělo rovněž dobrou na to, že to trvalo tak krátce. ()

Deftie 

všechny recenze uživatele

Človek nemusí byť géniom, aby to bolo to prvé, čo mu napadne, keď sa to začne. Priznávam, neskôr je to trochu klamlivé, začnete rozmýšľať aj nad inými variantami, ale netrvá to tak dlho, aby ste zabudli na ten prvý pocit a načisto ho zahodili. Atmosféru, ktorú tu niektorí celkom ospevujú, tvorí iba krkavec (či havran, whatever) tým svojim krákaním a to považujem na hororový snímok za veľmi slabé, až nedostatnočné. Čo už, slabá pointa, slabý "dej" (aj keď v prípade krátkometrážnych snímkov to je takmer pravidlo, ale aj na tých piatich minútach sa dá vytvoriť silný príbeh), slabšia atmosféra a celkovo len jedna hviezdička. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama