Reklama

Reklama

Lovefield

Krátkometrážní / Drama / Horor
USA, 2008, 5 min

Režie:

Mathieu Ratthe

Scénář:

Mathieu Ratthe

Kamera:

Yan Savard
(další profese)

Obsahy(1)

Krátkometrážní dramatický snímek v režii Mathieu Ratthea. V obilném poli křičí žena, kamera ji zabírá pouze nohy. U ní je muž, který zarazí velký nůž do země a křik utichne. Celé toto drama sleduje krákající krkavec. Muž odchází do auta a z kufru vytáhne určitý předmět... (zdeny99)

Recenze (76)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zakrvácená žena si leží na zemi, podivný traktorista běhá kolem, havran pitomě vřeští, dramatická hudba vrcholí a ... nic. Mne to tedy moc nenapnulo, takže mi bylo celkem jedno, jestli ve finále najde traktorista v obilí třináctku klíč nebo havran dostane infakt. A ani mne moc nepřekvapilo, co z toho nakonec vylezlo. ()

Deftie 

všechny recenze uživatele

Človek nemusí byť géniom, aby to bolo to prvé, čo mu napadne, keď sa to začne. Priznávam, neskôr je to trochu klamlivé, začnete rozmýšľať aj nad inými variantami, ale netrvá to tak dlho, aby ste zabudli na ten prvý pocit a načisto ho zahodili. Atmosféru, ktorú tu niektorí celkom ospevujú, tvorí iba krkavec (či havran, whatever) tým svojim krákaním a to považujem na hororový snímok za veľmi slabé, až nedostatnočné. Čo už, slabá pointa, slabý "dej" (aj keď v prípade krátkometrážnych snímkov to je takmer pravidlo, ale aj na tých piatich minútach sa dá vytvoriť silný príbeh), slabšia atmosféra a celkovo len jedna hviezdička. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, pointa je jasná po minutě, resp. hned při záběru telefonu a zakrvavené ženské nohy (a ostatně si přeložte samotný název snímku, že?), ale natočené je to hodně dobře, a i když jsem ji čekal, docela jsem se na tu pointu i těšil. :-) Dobrý vtípek. Co by za takový nápad současní studenti nebo absolventi FAMU dali. (Třeba Toulová. ;-)) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přidávám se k pochvalným komentářům. Tvůrcům se skutečně i s tak „banální“ zápletkou podařilo lehce přechcat diváky především zvoleným stylem natáčení, kterého toho moc po celou dobu neukáže, výborným střihem, hudebním doprovodem a samozřejmě i neskutečným „hereckým výkonem“ krkavce. Atmosféru to mělo rovněž dobrou na to, že to trvalo tak krátce. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážny film "Lovefield" je skvelou, dobre premyslenou kombináciou filmovej drámy a béčkového horroru. V réžii mladého filmára a producenta Mathieu Ratthea vznikol napínavý, atmosferický snímok s hodne prekvapivým koncom. Je to velmi dobre spracované aj po technickej stránke. Na tento titul som natrafil celkom náhodou, ale som rád, že som ho zhliadol. Potešilo ma to ako filmového fanúšika i ako obdivovateľa horrorovej kinematografie. *** ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama