Reklama

Reklama

Keď ich krajinu napadne nepriateľ a ich rodiny zajmú, rozhodne sa skupina ôsmich tínedžerov vytvoriť bojovú jednotku...
Skupina austrálskych stredoškolských kamarátov z malého mestečka sa vyberie na výlet do prírody. Cestou zazrú nad svojimi hlavami prelietavať vojenské lietadlá. Mladíci netušia, že ich vlasť napadol nepriateľ. Po návrate domov zistia, že sa Austrália ocitla vo vojne s Japonskom a ich sú v zajatí. Hoci nemajú za sebou žiadny vojenský výcvik, iba svoje odhodlanie a statočnosť, rozhodne sa skupina charakterovo rozdielnych 16-ročných chlapcov vytvoriť partizánsku jednotku a spoločne bojovať proti nepriateľovi... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

bartias 

všechny recenze uživatele

Adaptace prvního dílu populární asutralské knižní série je něco jako Rudý úsvit pro hodně romantické povahy. Akce sice nechybí, ale je hodně "venkovská" a zatlačená do pozadí prvními milostnými vzplanutími skoro všech zúčastněných. Není to vyloženě špatný nápad. Škoda, že je na filmu vidět, kolik chybělo peněz. Kdyby to celé financoval Hollywood... ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Teenage válečná romantika?! Už to jsou karty rozdané na "betla." Ale Beattie není člověk, jenž by z toho dokázal udělat alespoň trochu zábavnou koninu. Akce je málo a občas postrádá nejen logiku, ale i smysl. Herci jsou špatní a holky to ani ničím nezachraňují (slabý producent;-). Scénář by tak na dvě stránky (včetně obálky) a dialogy se brali z poslední partie scrabble. Vyozené peníze, promarněný čas a důkaz, že Twilight byla díky bohu vyjímka... 30% ()

Reklama

Rssa 

všechny recenze uživatele

Rudý úsvit po australsku. Teenageři z Austrálie se vzbouřili a začali zatápět invazním vojskům znepřáteleného státu. Scénaristicky kravina, zábavné to však svým způsobem je, navíc OST je hodně povedené, nemluvě o řemeslné stránce věci. A hlavní hrdinka, ač její proměnu v "revolucionářku" nežeru, je opravdu povedená kost. 70 % ()

predators 

všechny recenze uživatele

Partička studentíků si vyrazí na kampink a během krátkého pobytu začne v austrálii třetí světová. A kdo jiný by ji měl vyhrát, zastavit a nastolit mír, než naši mladí hrdinové. No přiznejme si, nezní vám to jako totální kravina? A taky že je! Režie pokulhává, prázdných míst je tu dostatek, ale to je naproti tomu vyváženo solidní akcí (když na ni dojde), 2-3 sympatickýma studentíkama a říznou hudbou. Nečekal jsem mnoho, ani jsem víc nedostal, ale schazovat to úplně nebudu. 45% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Nič svetoborné, ale ani žiaden veľký prúser. Zameranie pre násťročné publiku mi nevadilo, najväčší problém filmu je jeho pokus o humor ako z treťotriednej teen komédie v scénach, do ktorých sa naozaj nehodí. V jednej chvíli sa film tvári ako smrteľne vážna dráma, a v zápätí nasleduje humorná scénka, resp. dementné správanie postáv, pri ktorom ostáva rozum stáť. Keď dôjde na akciu je to celkom napínavé ... bohužiaľ, keď akcia ustane a nastupuje na rad scénar, ktorý vkladá hercom do úst vety ako z mexickej telenovely, tak to ide dole vodou. Celkovo 2,5* ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • S výdělkem 13 000 000 amerických dolarů se v Austrálii jednalo o nejvýdělečnějším film roku 2010. (sir-dave)
  • Jazyk okupantov je fiktívny, pomiešaný dokopy z mnohých existujúcich jazykov. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno