Reklama

Reklama

Keď ich krajinu napadne nepriateľ a ich rodiny zajmú, rozhodne sa skupina ôsmich tínedžerov vytvoriť bojovú jednotku...
Skupina austrálskych stredoškolských kamarátov z malého mestečka sa vyberie na výlet do prírody. Cestou zazrú nad svojimi hlavami prelietavať vojenské lietadlá. Mladíci netušia, že ich vlasť napadol nepriateľ. Po návrate domov zistia, že sa Austrália ocitla vo vojne s Japonskom a ich sú v zajatí. Hoci nemajú za sebou žiadny vojenský výcvik, iba svoje odhodlanie a statočnosť, rozhodne sa skupina charakterovo rozdielnych 16-ročných chlapcov vytvoriť partizánsku jednotku a spoločne bojovať proti nepriateľovi... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

Já mam tyhle Vánoce fakt strašnou smůlu. PPL mi nedodali dárek, druhej dárek nefungoval, došlo k brutálnímu přepadení a dneska jsem dokoukal už druhej film, kterej zasluhuje odpad. Pokud tohle všechno neznamená, že rok 2011 pro mě bude perfektní, tak už nevim. Teď k filmu samotnýmu: Ono by to nemuselo bejt vůbec špatný, kdyby se ovšem napsal nějakej solidní scénář, vyloudil slušnej rozpočet a našel režisér, kterej by byl trochu schopnej. Problém spočívá v tom, že to všechno působí jako pilot k nějakýmu hroznýmu seriálu, kterej je financovanej kapesnym desetiletýho dítěte, který se zároveň ujalo režie a obsadilo o pár let starší kamarády. Snaží se to bejt cool a to předevšim explozemi, kdy vždycky kousek čehosi ne/efektně prolítne před kamerou. Když se střílí, tak se to pokouší působit strašně dynamicky, zatim co se divák směje. A když se mluví tak už jde veškerá vážnost stranou. Prostě stupidní debilita plná klišé se špatnym scénářem a špatnym režisérem (neříkám však, že bych byl lepší ;). Uznávám ale, že jsem se bavil víc, než u posledního dílu Saw, kterej mě mučil před pár hodinama. I tak odpad. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Inu já mám pro tyto snímky asi slabost, "Rudý úsvit" a jemu podobné mám rád a tak i tohle se mi poměrně líbilo, kdy to opravdu dorazil až ten závěr :-) Nicméně faktem zůstává, že se raději budu dívat na středoškoláky a jejich "svět" pocitů a lásek v tomto prostředí, kdy realističnost jde sice opravdu do kytek, ale člověk se aspoň pobaví a navíc neslyší tuny naprosto idiotských dialogů o nesmrtelnosti brouka. Jinak první polovina, která zavádí do děje, je v pohodě a druhá půlka, kdy děcka sáhnou po zbrani je zábavná a s vypnutým mozkem dokonce velmi zábavná. Guerillovou válkou by takto vést nemohli, ale na druhou stranou, by to aspoň mohli zkusit a kdyby u toho vypadali takhle dobře, možná by je ani nezastřelili :-) 7/10! ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Australská verze Rudého úsvitu nemůžu říct, že by se nepovedla, ale každopádně mi na filmu vadila hromada nedodělků - počínaje občasnými stupidními dialogy postav, konče nedotaženým scénářem, který navíc ukončuje film volně a tak trochu lacině, jako kdyby si chtěli scénáristé ulehčit práci se zakončením. Na druhou stranu mě zaujalo prostředí přenádherné Austrálie a vcelku dobře hrající herci. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Austrálska verzia amerického Red Dawn, ktorá sa nie moc vydarila. Zlý výber hercov, podpriemerný scenár, málo akcie a navyše dosť slabej na takýto film. Stupídne dialógy a nelogickosti, trápne scény a veľké klišé. Príliš priamočiare a samoúčelné. Red Dawn som vždy žral, ale toto je podpásovka pre každého fanúšika a asi aj pre každého diváka. Nájdem iba veľmi málo pozitív, možno ten vizuál nebol úplne k ničomu, kamera obstojná, ale inak nič. 40% ()

Sartorius 

všechny recenze uživatele

Poselstvím filmu je to, že nemusíme mít strach z čínské armády, jejíž členové se chovají nesmyslněji, než vojáci z nějaké deset let staré počítačové hry. Naopak se bojím spíše druhého dílu. Námět nabízel tolik možností, škoda že ho shazují četné dějové chyby a nelogické chování postav. Čím dále film postupuje v ději a přibývá akce, tím paradoxně ztrácí na tempu. Začátek byl fajn, ale ke konci jsem se i dost nudil a úplný závěr tomu nasadil korunu. A nemyslím to v dobrém. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • S výdělkem 13 000 000 amerických dolarů se v Austrálii jednalo o nejvýdělečnějším film roku 2010. (sir-dave)
  • Jazyk okupantov je fiktívny, pomiešaný dokopy z mnohých existujúcich jazykov. (Real Tom Hardy)
  • Film vznikl na základě stejnojmenné knihy australského spisovatele Johna Marsdena. Jde o první svazek sedmidílné série „The Tomorrow“. (Mara12)

Související novinky

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

Aaron Eckhart je moderní Frankenstein

09.10.2011

Jednou si už komiksového ošklivce zahrál (snad není potřeba připomínat, kterého). Zkušenost si zopakuje díky adaptaci grafického románu I, Frankenstein od Kevina Greviouxe, jednoho z tvůrců série… (více)

Reklama

Reklama