Reklama

Reklama

Luisa Llorrente je daňová expertka, která jede na zámek Valdemar, aby důkladně prozkoumala, jak je to s vlastnickými vztahy kolem zámecké budovy. Protože však žena za záhadných okolností zmizí, najme si její šéf Maximilan soukromého detektiva, který ji má najít. Brzy se ovšem ukáže, že to zdaleka není jediné záhadné zmizení, ke kterému v těsné blízkosti zámku Valdemar došlo. (Film+)

(více)

Recenze (76)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z první poloviny celého příběhu jsem mírně rozpačitý. Historie domu a rodu Valdemarů určitě měla něco do sebe a ta atmosféra viktoriánského domu i 19. století nebyla vůbec špatná. Navíc pobavila přítomnost Alesteira Crowleyho, legendárního britského okultisty. Jenže bohužel jsem postrádal nutné napětí a závěrečný výsledek seance mě také zrovna dvakrát neuspokojil. Beru to jako přípravu na hlavní chod, takže dávám shovívavých 60%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁME PROBLÉM SE SÍDLEM VALDEMARŮ“....... /// Viktoriánské sídlo, ve kterým se začnou ztrácet agenti (REALITNÍ !!!) Čortův hráád? Uvidíme ve dvojce. Protože zatím víme, že tam straší a že ta barabizna má svoji pověst. Ponurou (samozřejmě). Báchorku s černou magií v hlavní roli. Není to trapný, ani to neupadá k lacinýmu ,,čáry máry“. Líbí se mi, že si dali takovou práci s příběhem. Škoda jen, že to nepojali víc ,,zábavněji“. Chybí tomu totiž (kvůli rozvleklosti) jiskra! Ale je to jen legenda, který se je třeba mrknout na zoubek. Vlastně na barák! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když se nudím, fotím lidskou auru. 2.) Netoužím po moci ani bohatství! Já bažím po znalostech! 3.) Řeknu hodně málo: ,,Dunwichský rituál“. 4.) Thx za titule ,,evilmind“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

"Jmenuji se Aleister Crowley a jsem vaším obdivovatelem." … je sice stěží uvěřitelné, že by uznávaný okultista něco takového pronesl..(Crowley ze záhrobí varovně zvedá prst - měj se na pozoru Alemáne). A pohrávání si s historickými fakty, také zasluhuje určitou dávku respektu - ještě že byl Bram Stoker otevřený nevšedním zážitkům. Ale navzdory těmto skutečnostem se mi jeví La Herencia Valdemar jako solidně našlápnuté mysteriózno.. s pozvánkou do mnohem rafinovanějšího levelu. H.P. Lovecraft se mi nedávno zmiňoval, jak mu přímo vnutili jeden VIP lupen a byli natolik neodbytní, že nakonec účast přislíbil a prohlásil >Budu tam a nepřijdu sám< …tak se mám na co těšit. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Napínavý horor je zhruba ve třetině vystřídán mysteriozním příběhem z minulosti a tenhle úkrok stranou má stejný účinek jako pravý hák od Vladimira Klička, spolehlivě vás uspí, konec však dává ( dával, už jsem viděl dvojku:( ) slušnou naději pro druhý díl, kde se snad vrátíme zase na ten skvostný začátek . ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tento mysteriózní horor jsem viděl už před delší dobou, ale pamatuji že mě extra nechytnul a nenaladil na své pokračování, které tu stejně nikdo moc nechválí a ani mi nevadí, že nevím jak to dopadlo. Jeho atmosféra byla ze začátku slušná a temná, ale postupně napětí upadá. Nebýt výrazné a efektní vizuální stránky, tak to nemělo smysl vůbec. Dávám jen silnější 2hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Při závěrečném rituálu se ve filmu sejde několik historických postav. Aleister Crowley byl slavný mág a okultista, Lizzie Bordenová byla obviněna ze zabití své matky a nevlastního otce, Belle Gunnessová zavraždila několik svých manželů i své děti a Bram Stoker je autorem legendárního románu "Drákula". (Petulka88)
  • Vůbec první španělský film v historii, který byl natočen bez dotací španělské vlády. (Conspi)
  • Poslední film Paula Naschyho. Zemřel 30. 11. 2009 na rakovinu slinivky břišní. (Conspi)

Reklama

Reklama