Reklama

Reklama

Luisa Llorrente je daňová expertka, která jede na zámek Valdemar, aby důkladně prozkoumala, jak je to s vlastnickými vztahy kolem zámecké budovy. Protože však žena za záhadných okolností zmizí, najme si její šéf Maximilan soukromého detektiva, který ji má najít. Brzy se ovšem ukáže, že to zdaleka není jediné záhadné zmizení, ke kterému v těsné blízkosti zámku Valdemar došlo. (Film+)

(více)

Recenze (76)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Naprostá ztráta času s něčím,co je v žebříčku španělských hororů na devatenáctém místě z padesátipěti. Na příběhu (myslím tím ten z té minulé doby) si producenti očividně dávali záležet,ale pro dobrotu na žebrotu. I kdyby ten děj kdovíjak plácli,tak tomu dám stejně jen jednu hvězdičku. Absolutní nuda,kde se nic neděje. Zbytečně natočený film a pak zjistíte,že jste už docela zapomněli o čem to bylo. Zkouknout,zahodit a zapomenout. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný film který se bohužel dost táhne, ale to vynahrazuje výborná atmosféra celého filmu. Už dlouho jsem se takhle nebál, příšery jsou pomalé a ve stínu, a není jich tu moc takže nevíte co kdy příjde. A to se mi na tom dost líbilo. Jedinou výtku k celému filmu mám jen jednu a to že by režisér opravdu mohl více přitvrdit na pilu. Příběh je vynikající a takový kvalitní, strašně mi připomíná staré hororové adventury. Hudba je též naprosto výtečná. Jen škoda že mi nejde sehnat soundtrack určitě bych poslechl. Moc se těším na pokračování podle traileru vypadá konečně akčněji a dost ve stylu "Lovercrafta". Moc se těším. BTW Naschy před svým odchodem natočil výborné dílo. ()

Reklama

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Španělská filmová tvorba si stále víc získává mé srdce. Kvalitní práce kamery, dobré scénáře a celková vizuální podoba jejich, zejména mysteriózních filmů se mi dostává víc a víc pod kůži. Dobře zvládnutý příběh na mě dýchl stejně, jako kdysi mysteriózní hororová hra na PC - Alone in the Dark. Jde o dvě různé věci, ale hustou strašidelnou atmosférou dost podobné. Temná legenda, která v příběhu prosakuje až do dění v dnešní době má vyvrcholit v druhém díle, na který je v závěru upoutávka. Na ten se hodně těším a očekávám ještě lepší zážitek. Víc akčních scén a temnější prostředí. Filmové velmoci by si měly vzít příklad ze španělského citu pro takové temné příběhy. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Komu vyhovuje žánrové kríženie tak tento film mu určite ulahodí. Zo začiatku trochu horor (mal som malé podozrenie, že sa prešmykne až do exploitationu), potom romantická dráma a na koniec nadprirodzený horor. To že bude dvojka je viac než jasné, no dúfajme, že viac hororová, lebo koniec nám prisľúbil pekné pokračovanie. Vlastne celý film stojí na konci. Ten je naozaj majstrovsky natočený, kamera, hudba, jedno s druhým. Efektov tu veľa nie je, ale tých pár je tiež na špičkovej úrovni. Páčilo sa obsadenie postáv (ich herecké výkony samozrejme) a dobre stvárnená doba. Nuž táto hororová séria má určte svoj nápad, len nech to niečim nepokazí v ďalších dieloch... 90%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V prvních třiceti minutách se začne vyprávět příběh ze současnosti (přičemž se filmu podařilo získat si můj zájem - velmi slušná atmosféra), poté se však skočí do minulosti a po zbytek stopáže se připravuje mytologie pro druhý díl, aniž bychom se dozvěděli jakékoli rozuzlení onoho začátku. Holt si musíme počkat. La herencia Valdemar působí místy velice lacině (až televizně) a i přes některé atmosféricky povedené scény (začátek, vyvrcholení té historie) je pro mne velkým zklamáním. Na dvojku se ale kouknu rád, přehnaná očekávání rázem odpadají. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Při závěrečném rituálu se ve filmu sejde několik historických postav. Aleister Crowley byl slavný mág a okultista, Lizzie Bordenová byla obviněna ze zabití své matky a nevlastního otce, Belle Gunnessová zavraždila několik svých manželů i své děti a Bram Stoker je autorem legendárního románu "Drákula". (Petulka88)
  • Všimněte si odhozeného svícnu, který vystrašený komorník Jervás (Paul Naschy) odhazuje a krátce na to prchá po shodech nahoru, pryč od jeho pronásledovatele - démona. Je zbaven všech svící, ačkoliv se na něm v předchozím záběru nacházelo pět bílých svící. (Conspi)
  • Vůbec první španělský film v historii, který byl natočen bez dotací španělské vlády. (Conspi)

Reklama

Reklama