Reklama

Reklama

Luisa Llorrente je daňová expertka, která jede na zámek Valdemar, aby důkladně prozkoumala, jak je to s vlastnickými vztahy kolem zámecké budovy. Protože však žena za záhadných okolností zmizí, najme si její šéf Maximilan soukromého detektiva, který ji má najít. Brzy se ovšem ukáže, že to zdaleka není jediné záhadné zmizení, ke kterému v těsné blízkosti zámku Valdemar došlo. (Film+)

(více)

Recenze (76)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Značná inšpirácia H.P. Lovecraftom. __ Aj keď hodnotím "iba" tromi hviezdami, môžem vás uistiť, že sa mi La Herencia Valdemar veľmi páčil. Predsa len Bram Stoker (mrk), Aleister Crowley (mrk mrk) a Absinth (mrk mrk mrk)? To je vražedne zaujímavá kombinácia! Film vlastní pomerne kvalitnú atmosféru a hlavne.. ako raz povedal jeden užívateľ. "Člověk je vděčný za každou adaptaci, že? I třeba za nepovedenou, hlavně když v ní bude něco z H.P.L. Stejně to mám se Stephenem Kingem - filmy podle něho se málokdy povedou, ale i tak mě zajímá každý nový." Takže asi len toľko k tomu. Som pekelne zvedavý ako sa "predstaví" ďalšia časť. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné, strhující a pohlcující. Zajímavý způsob rozvíjení děje. Dobrá atmosféra. Dokážu si představit, že to asi ne každého chytne, ale ta jakási netypičnost ne příběhu, ale zpracování a budování atmosféry, mi přišla velmi příjemná. V mnohém mi totiž v rámci současné horrorové tvorby přišel trochu odlišný, netypický. Rozhodně povedené v tom, že jsem fakt namlsaný na pokračování. Pobavilo mě, že mi ve dvou úsecích filmu okamžitě na mysl vyskočil Harry Potter. Ale to asi dělají ty digitální triky. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Herencia Valdemar není zrovna nejhorší. Sice bych ho nepovažoval za horor, ale má zajímavou Španělskou atmosféru. Přesně takovou, co mě většinou okouzlí. Když jde občas do tuhého, tak se z toho stává i horor, ale těch situací je opravdu málo. Kdyby režisér trošku zrychlil tempo, přidal pár strašidelných momentů, tak mohlo být vše dokonalé. Raději bych žánr označil jako thriller, ten sedí daleko víc. Tedy až na poslední půl hodinu, to se vše rozjelo, jak mělo už na začátku. Při vyvolávání nemrtvých se vše zvrtlo a nastal problém. V tu chvíli začala být podívaná, která měla nastat daleko dřív. Mohla být sice větší, ale překonala moje představy, poněvadž jsem v to už ani nedoufal. Zase mi samozřejmě vadilo pár věcí a mohl bych jmenovat, jako například hořící člověk, který se něčeho dotkl a okamžitě vše baflo a hořelo okolo něj. Nesmysl, ale koukám na film a ne na realitu, tak jsem to bral. Díky poměrně zvládnutému závěru, obstojným hereckým výkonům a skvělé atmosféře.. 6/10 = 60% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z první poloviny celého příběhu jsem mírně rozpačitý. Historie domu a rodu Valdemarů určitě měla něco do sebe a ta atmosféra viktoriánského domu i 19. století nebyla vůbec špatná. Navíc pobavila přítomnost Alesteira Crowleyho, legendárního britského okultisty. Jenže bohužel jsem postrádal nutné napětí a závěrečný výsledek seance mě také zrovna dvakrát neuspokojil. Beru to jako přípravu na hlavní chod, takže dávám shovívavých 60%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Velmi nevyrovnaný snímek inspirovaný H.P.Lovecraftem. Slibný začátek, pátrání v tajuplném domě, mrtvola, monstrum. Pak se snímek poněkud rozplizává, aby chytil dech v poslední čtvrtině. Vyprávění situované do minulosti bylo šťastným řešením, film získává na tajemnosti. Nejpovedenější je pak seance s otevřením portálu. Otevřený konec je doplněn upoutávkou na druhý díl, který nám přinese samotné vládce z jiných světů - Cthulhu. Jako celek se pak La Herencia Valdemar jeví jako lepší průměr s několika působivými scénami. V první části se na seanci sejdou i skutečné postavy - B.Stoker (autor Draculy) či A.Crowley (nejznámější černokněžník), kterého vskutku démonicky ztvárnil F.Maestre. Účast ikony španělského horroru, P.Naschyho, je spíše symbolická. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Všimněte si odhozeného svícnu, který vystrašený komorník Jervás (Paul Naschy) odhazuje a krátce na to prchá po shodech nahoru, pryč od jeho pronásledovatele - démona. Je zbaven všech svící, ačkoliv se na něm v předchozím záběru nacházelo pět bílých svící. (Conspi)
  • Poslední film Paula Naschyho. Zemřel 30. 11. 2009 na rakovinu slinivky břišní. (Conspi)
  • O účasti na filmu byl požádán i Christopher Lee. Ten však odmítl z důvodu pracovní vytíženosti. Paul Naschy je považován za tzv. "španělského Christophera Leeho". (Conspi)

Reklama

Reklama