Reklama

Reklama

Luisa Llorrente je daňová expertka, která jede na zámek Valdemar, aby důkladně prozkoumala, jak je to s vlastnickými vztahy kolem zámecké budovy. Protože však žena za záhadných okolností zmizí, najme si její šéf Maximilan soukromého detektiva, který ji má najít. Brzy se ovšem ukáže, že to zdaleka není jediné záhadné zmizení, ke kterému v těsné blízkosti zámku Valdemar došlo. (Film+)

(více)

Recenze (76)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Docela sympatická okultistická pohádka/horror, zdatně pracující s vlastními(hlavně finančními)limity. Vpašování reálných historických postav(většinou velmi slušně zahraných) do zcela fantaskního příběhu funguje jako příjemné ozvláštnění.. Triky jsou na slušné úrovni(v rámci možností) a občasně výraznější "televiznost" výsledku zase až tolik neškodí... Jde o první díl(1/2), který spíše otevírá příběh, představuje postavy a mythologii. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Naprostá ztráta času s něčím,co je v žebříčku španělských hororů na devatenáctém místě z padesátipěti. Na příběhu (myslím tím ten z té minulé doby) si producenti očividně dávali záležet,ale pro dobrotu na žebrotu. I kdyby ten děj kdovíjak plácli,tak tomu dám stejně jen jednu hvězdičku. Absolutní nuda,kde se nic neděje. Zbytečně natočený film a pak zjistíte,že jste už docela zapomněli o čem to bylo. Zkouknout,zahodit a zapomenout. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný film který se bohužel dost táhne, ale to vynahrazuje výborná atmosféra celého filmu. Už dlouho jsem se takhle nebál, příšery jsou pomalé a ve stínu, a není jich tu moc takže nevíte co kdy příjde. A to se mi na tom dost líbilo. Jedinou výtku k celému filmu mám jen jednu a to že by režisér opravdu mohl více přitvrdit na pilu. Příběh je vynikající a takový kvalitní, strašně mi připomíná staré hororové adventury. Hudba je též naprosto výtečná. Jen škoda že mi nejde sehnat soundtrack určitě bych poslechl. Moc se těším na pokračování podle traileru vypadá konečně akčněji a dost ve stylu "Lovercrafta". Moc se těším. BTW Naschy před svým odchodem natočil výborné dílo. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Len veľmi stručne. Nepáčilo sa mi to. Začiatok ešte vypadal sľubne, ale potom sa to preklopilo do ťažkej nudy s totálnou absenciou akéhokoľvek napätia a atmosféry. Celý stred snímku teda ponúkol iba peknú výpravu, nič viac. Záver sa v tomto smere síce odlepil od nuly, ale dosiahol iba úroveň materskej škôlky. Popravde, na základe tejto skúsenosti a tunajších nie príliš povzbudivých komentárov ma chuť na druhú časť radikálne prešla. A to aj napriek tomu, že je tam celkom sympatický bubák, ktorý nápadne pripomína chobotnicového kapitána tajomnej lode z Pirátov Karibiku. 40/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tento mysteriózní horor jsem viděl už před delší dobou, ale pamatuji že mě extra nechytnul a nenaladil na své pokračování, které tu stejně nikdo moc nechválí a ani mi nevadí, že nevím jak to dopadlo. Jeho atmosféra byla ze začátku slušná a temná, ale postupně napětí upadá. Nebýt výrazné a efektní vizuální stránky, tak to nemělo smysl vůbec. Dávám jen silnější 2hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Všimněte si odhozeného svícnu, který vystrašený komorník Jervás (Paul Naschy) odhazuje a krátce na to prchá po shodech nahoru, pryč od jeho pronásledovatele - démona. Je zbaven všech svící, ačkoliv se na něm v předchozím záběru nacházelo pět bílých svící. (Conspi)
  • Poslední film Paula Naschyho. Zemřel 30. 11. 2009 na rakovinu slinivky břišní. (Conspi)
  • O účasti na filmu byl požádán i Christopher Lee. Ten však odmítl z důvodu pracovní vytíženosti. Paul Naschy je považován za tzv. "španělského Christophera Leeho". (Conspi)

Reklama

Reklama