Reklama

Reklama

Luisa Llorrente je daňová expertka, která jede na zámek Valdemar, aby důkladně prozkoumala, jak je to s vlastnickými vztahy kolem zámecké budovy. Protože však žena za záhadných okolností zmizí, najme si její šéf Maximilan soukromého detektiva, který ji má najít. Brzy se ovšem ukáže, že to zdaleka není jediné záhadné zmizení, ke kterému v těsné blízkosti zámku Valdemar došlo. (Film+)

(více)

Recenze (76)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

La Herencia Valdemar: Na jednu stranu televiznost, slabší vizuální efekty a podivně neukončený příběh ze současnosti. Na stranu druhou ovšem velice povedená atmosféra (kombinace skvělé kamery a hudby), strhující, v minulosti se odehrávající příběh, který se svým tragickým pojetím podobá Branaghovu Frankensteinovi, k tomu všemu vedlejší postavy Aleister Crowley (!) a Bram Stoker (!!) a samozřejmě ono "inspired by H. P. Lovecraft". Podle ukázek nás ve druhé části čekají mnohem, mnohem větší věci. Tři a půl. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tento mysteriózní horor jsem viděl už před delší dobou, ale pamatuji že mě extra nechytnul a nenaladil na své pokračování, které tu stejně nikdo moc nechválí a ani mi nevadí, že nevím jak to dopadlo. Jeho atmosféra byla ze začátku slušná a temná, ale postupně napětí upadá. Nebýt výrazné a efektní vizuální stránky, tak to nemělo smysl vůbec. Dávám jen silnější 2hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Kostýmovo a atmosférou slušné, povedala by som , až komorné domáce kino, no myslím si, že zbytočná Espa záležitosť. Ukecanosť - tú vyrovnajú FX - takže v poho. Dúfam však , že touto cestou sa španielsky zoom na " H " nevyberie. ( pečie sa totiž 2ka , ostáva dúfať , že to nasaje grády , aké by si tento námet - aj žáner zaslúžil ). Každopádne ostávam pri tom - že španielsky vizuál si ( striedavo ) udržiava svoj " h-feel " . ( Paul N. - R.I.P. ) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý španělský horor, kterému se daří docela dobře budovat atmosféru a dovede vás strhnout, nikoli zbytečnými lekačkami, ale právě tím, jak je celkový příběh pojat. Ke konci už je to takové trochu přeplácané a nejisté, ale na pokračování jsem docela zvědavý a může být minimálně tak povedené jako tento první film. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Mně pomalé tempo vůbec nevadilo a celý film mi přišel víc než hodný odkazu mistra Lovecrafta. Škoda, že se celý film neodehrává v 19. století, ale asi nemůžu chtít všechno. Nerad bych maloval čerta na zeď, ale vůbec bych nebyl překvapený, kdyby byl tento otvírák nakonec lepší než pokračování. Alespoň co se atmosféry týče. I když poslední záběr upoutávky na dvojku na konci filmu mě přiměl těšit se na LA HERENCIA VALDEMAR II: LA SOMBRA PROHIBIDA jako malé děcko. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • O účasti na filmu byl požádán i Christopher Lee. Ten však odmítl z důvodu pracovní vytíženosti. Paul Naschy je považován za tzv. "španělského Christophera Leeho". (Conspi)
  • Poslední film Paula Naschyho. Zemřel 30. 11. 2009 na rakovinu slinivky břišní. (Conspi)
  • Všimněte si odhozeného svícnu, který vystrašený komorník Jervás (Paul Naschy) odhazuje a krátce na to prchá po shodech nahoru, pryč od jeho pronásledovatele - démona. Je zbaven všech svící, ačkoliv se na něm v předchozím záběru nacházelo pět bílých svící. (Conspi)

Reklama

Reklama