Reklama

Reklama

Luisa Llorrente je daňová expertka, která jede na zámek Valdemar, aby důkladně prozkoumala, jak je to s vlastnickými vztahy kolem zámecké budovy. Protože však žena za záhadných okolností zmizí, najme si její šéf Maximilan soukromého detektiva, který ji má najít. Brzy se ovšem ukáže, že to zdaleka není jediné záhadné zmizení, ke kterému v těsné blízkosti zámku Valdemar došlo. (Film+)

(více)

Recenze (76)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

No.. Jak začít.. Prvních třicet Minut vypadalo nadějně.. Hlavně scéna v baráku.. Příšerky byli Super! Pak se děj vrátil do Minulosti a vykládalo se o legendě.. Brr nudná To byla Hodina plných nesmyslných keců.. Viděl jsem to fakt bledě.. Málem jsem to vypnul.. Vzápětí se začal konat mytologický Obřad.. Kde povolali Příšeru Voldermorta s CooL Designem.. Opět jsem začal pocitovat super Atmosféru a zároven mě nalákali na Dvojku.. Mé Hodnocená 5/10.. Příště vííc Voldermortů a méně Keců! ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Starobylý dom odrezaný od civilizácie so záhadnou minulosťou, sirotci, príbeh lásky, mysteriózno.... No Španieli vo svojich hororových počinoch tiež veľmi originalitou neovplývajú, čo im však uprieť nemožno, je zvládanie atmosféry aj v tak televízne poňatej (zrejme) minisérii akou sa zdá príbeh domu Valdemarovcov. Televízny look mi silne pripomínal trojdielne Kingovské adaptácie (Rose Red), čo ako z rýchleho pokračovania sa javí, že tá podobnosť nezostane iba pri tom looku.Príbeh vôbec nemôžem označiť za tuctový, ba dokonca ho považujem za nielenže zaujímavý ale aj nabitý nápadmi (možno aj šialenými). Ako inak označiť romantický historický opus (hehe Búrlivé výšiny? ), v ktorom hrajú významnú úlohu zombíci, diabli, mobilné telefóny, daňováci, feministické ženy, Alistor Crawley či aj Bram Stoker? Aby som však bol úplne úprimný, všetko tu funguje priemerne, čo neznamená v kontexte avizovanej série nijak dehonestujúco či myslené zle, len dáva priestor na možné rozvinutie už teraz dobre rozohratého príbehu, ktorý rozhodne zaujal natoľko, že sa teším na pokračovanie. Takže sem s ním čo najrýchlejšie! P.S.: Mimochodom, všimli ste si tú podobnosť obluďáka s Fiennesovým Voldemortom? ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Herencia Valdemar není zrovna nejhorší. Sice bych ho nepovažoval za horor, ale má zajímavou Španělskou atmosféru. Přesně takovou, co mě většinou okouzlí. Když jde občas do tuhého, tak se z toho stává i horor, ale těch situací je opravdu málo. Kdyby režisér trošku zrychlil tempo, přidal pár strašidelných momentů, tak mohlo být vše dokonalé. Raději bych žánr označil jako thriller, ten sedí daleko víc. Tedy až na poslední půl hodinu, to se vše rozjelo, jak mělo už na začátku. Při vyvolávání nemrtvých se vše zvrtlo a nastal problém. V tu chvíli začala být podívaná, která měla nastat daleko dřív. Mohla být sice větší, ale překonala moje představy, poněvadž jsem v to už ani nedoufal. Zase mi samozřejmě vadilo pár věcí a mohl bych jmenovat, jako například hořící člověk, který se něčeho dotkl a okamžitě vše baflo a hořelo okolo něj. Nesmysl, ale koukám na film a ne na realitu, tak jsem to bral. Díky poměrně zvládnutému závěru, obstojným hereckým výkonům a skvělé atmosféře.. 6/10 = 60% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tento mysteriózní horor jsem viděl už před delší dobou, ale pamatuji že mě extra nechytnul a nenaladil na své pokračování, které tu stejně nikdo moc nechválí a ani mi nevadí, že nevím jak to dopadlo. Jeho atmosféra byla ze začátku slušná a temná, ale postupně napětí upadá. Nebýt výrazné a efektní vizuální stránky, tak to nemělo smysl vůbec. Dávám jen silnější 2hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Fúha, Aleister Crowley, veľký hráč života vstúpil do príbehu. Navyše spôsobom, ktorý je pre neho typický - odzadu, zdanlivo nenápadne, ale pritom s neskutočne obrovskými plánmi. Podotýkam, plánmi v oblasti čiar, kúziel a mágie, nie ambicióznych mocenských plánov. Dej začína v súčasnosti. Spočíva v potrebe ocenenia interiérov zaprášenej nehnuteľnosti. Oceňovatelia vzácnych kusov zaprášených v herbergu starých usadlostí miznú jeden po druhom. No a tým druhým zmiznutým je mladá žena, ktorá sa dozvedá históriu domu. A v nej sa vynára mohutný plešivý mág AC. A ďalej? Ďalej je to len príbeh. Fajný. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Všimněte si odhozeného svícnu, který vystrašený komorník Jervás (Paul Naschy) odhazuje a krátce na to prchá po shodech nahoru, pryč od jeho pronásledovatele - démona. Je zbaven všech svící, ačkoliv se na něm v předchozím záběru nacházelo pět bílých svící. (Conspi)
  • Poslední film Paula Naschyho. Zemřel 30. 11. 2009 na rakovinu slinivky břišní. (Conspi)
  • O účasti na filmu byl požádán i Christopher Lee. Ten však odmítl z důvodu pracovní vytíženosti. Paul Naschy je považován za tzv. "španělského Christophera Leeho". (Conspi)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno