Reklama

Reklama

Luisa Llorrente je daňová expertka, která jede na zámek Valdemar, aby důkladně prozkoumala, jak je to s vlastnickými vztahy kolem zámecké budovy. Protože však žena za záhadných okolností zmizí, najme si její šéf Maximilan soukromého detektiva, který ji má najít. Brzy se ovšem ukáže, že to zdaleka není jediné záhadné zmizení, ke kterému v těsné blízkosti zámku Valdemar došlo. (Film+)

(více)

Recenze (76)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁME PROBLÉM SE SÍDLEM VALDEMARŮ“....... /// Viktoriánské sídlo, ve kterým se začnou ztrácet agenti (REALITNÍ !!!) Čortův hráád? Uvidíme ve dvojce. Protože zatím víme, že tam straší a že ta barabizna má svoji pověst. Ponurou (samozřejmě). Báchorku s černou magií v hlavní roli. Není to trapný, ani to neupadá k lacinýmu ,,čáry máry“. Líbí se mi, že si dali takovou práci s příběhem. Škoda jen, že to nepojali víc ,,zábavněji“. Chybí tomu totiž (kvůli rozvleklosti) jiskra! Ale je to jen legenda, který se je třeba mrknout na zoubek. Vlastně na barák! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Když se nudím, fotím lidskou auru. 2.) Netoužím po moci ani bohatství! Já bažím po znalostech! 3.) Řeknu hodně málo: ,,Dunwichský rituál“. 4.) Thx za titule ,,evilmind“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Len veľmi stručne. Nepáčilo sa mi to. Začiatok ešte vypadal sľubne, ale potom sa to preklopilo do ťažkej nudy s totálnou absenciou akéhokoľvek napätia a atmosféry. Celý stred snímku teda ponúkol iba peknú výpravu, nič viac. Záver sa v tomto smere síce odlepil od nuly, ale dosiahol iba úroveň materskej škôlky. Popravde, na základe tejto skúsenosti a tunajších nie príliš povzbudivých komentárov ma chuť na druhú časť radikálne prešla. A to aj napriek tomu, že je tam celkom sympatický bubák, ktorý nápadne pripomína chobotnicového kapitána tajomnej lode z Pirátov Karibiku. 40/100 Videné v rámci Horror Challenge Tour. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné, strhující a pohlcující. Zajímavý způsob rozvíjení děje. Dobrá atmosféra. Dokážu si představit, že to asi ne každého chytne, ale ta jakási netypičnost ne příběhu, ale zpracování a budování atmosféry, mi přišla velmi příjemná. V mnohém mi totiž v rámci současné horrorové tvorby přišel trochu odlišný, netypický. Rozhodně povedené v tom, že jsem fakt namlsaný na pokračování. Pobavilo mě, že mi ve dvou úsecích filmu okamžitě na mysl vyskočil Harry Potter. Ale to asi dělají ty digitální triky. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Kostýmovo a atmosférou slušné, povedala by som , až komorné domáce kino, no myslím si, že zbytočná Espa záležitosť. Ukecanosť - tú vyrovnajú FX - takže v poho. Dúfam však , že touto cestou sa španielsky zoom na " H " nevyberie. ( pečie sa totiž 2ka , ostáva dúfať , že to nasaje grády , aké by si tento námet - aj žáner zaslúžil ). Každopádne ostávam pri tom - že španielsky vizuál si ( striedavo ) udržiava svoj " h-feel " . ( Paul N. - R.I.P. ) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavý španělský horor, kterému se daří docela dobře budovat atmosféru a dovede vás strhnout, nikoli zbytečnými lekačkami, ale právě tím, jak je celkový příběh pojat. Ke konci už je to takové trochu přeplácané a nejisté, ale na pokračování jsem docela zvědavý a může být minimálně tak povedené jako tento první film. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Vůbec první španělský film v historii, který byl natočen bez dotací španělské vlády. (Conspi)
  • O účasti na filmu byl požádán i Christopher Lee. Ten však odmítl z důvodu pracovní vytíženosti. Paul Naschy je považován za tzv. "španělského Christophera Leeho". (Conspi)
  • Poslední film Paula Naschyho. Zemřel 30. 11. 2009 na rakovinu slinivky břišní. (Conspi)

Reklama

Reklama