Reklama

Reklama

Luisa Llorrente je daňová expertka, která jede na zámek Valdemar, aby důkladně prozkoumala, jak je to s vlastnickými vztahy kolem zámecké budovy. Protože však žena za záhadných okolností zmizí, najme si její šéf Maximilan soukromého detektiva, který ji má najít. Brzy se ovšem ukáže, že to zdaleka není jediné záhadné zmizení, ke kterému v těsné blízkosti zámku Valdemar došlo. (Film+)

(více)

Recenze (76)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Velmi slušné, strhující a pohlcující. Zajímavý způsob rozvíjení děje. Dobrá atmosféra. Dokážu si představit, že to asi ne každého chytne, ale ta jakási netypičnost ne příběhu, ale zpracování a budování atmosféry, mi přišla velmi příjemná. V mnohém mi totiž v rámci současné horrorové tvorby přišel trochu odlišný, netypický. Rozhodně povedené v tom, že jsem fakt namlsaný na pokračování. Pobavilo mě, že mi ve dvou úsecích filmu okamžitě na mysl vyskočil Harry Potter. Ale to asi dělají ty digitální triky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Velmi nevyrovnaný snímek inspirovaný H.P.Lovecraftem. Slibný začátek, pátrání v tajuplném domě, mrtvola, monstrum. Pak se snímek poněkud rozplizává, aby chytil dech v poslední čtvrtině. Vyprávění situované do minulosti bylo šťastným řešením, film získává na tajemnosti. Nejpovedenější je pak seance s otevřením portálu. Otevřený konec je doplněn upoutávkou na druhý díl, který nám přinese samotné vládce z jiných světů - Cthulhu. Jako celek se pak La Herencia Valdemar jeví jako lepší průměr s několika působivými scénami. V první části se na seanci sejdou i skutečné postavy - B.Stoker (autor Draculy) či A.Crowley (nejznámější černokněžník), kterého vskutku démonicky ztvárnil F.Maestre. Účast ikony španělského horroru, P.Naschyho, je spíše symbolická. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Výborný film který se bohužel dost táhne, ale to vynahrazuje výborná atmosféra celého filmu. Už dlouho jsem se takhle nebál, příšery jsou pomalé a ve stínu, a není jich tu moc takže nevíte co kdy příjde. A to se mi na tom dost líbilo. Jedinou výtku k celému filmu mám jen jednu a to že by režisér opravdu mohl více přitvrdit na pilu. Příběh je vynikající a takový kvalitní, strašně mi připomíná staré hororové adventury. Hudba je též naprosto výtečná. Jen škoda že mi nejde sehnat soundtrack určitě bych poslechl. Moc se těším na pokračování podle traileru vypadá konečně akčněji a dost ve stylu "Lovercrafta". Moc se těším. BTW Naschy před svým odchodem natočil výborné dílo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z první poloviny celého příběhu jsem mírně rozpačitý. Historie domu a rodu Valdemarů určitě měla něco do sebe a ta atmosféra viktoriánského domu i 19. století nebyla vůbec špatná. Navíc pobavila přítomnost Alesteira Crowleyho, legendárního britského okultisty. Jenže bohužel jsem postrádal nutné napětí a závěrečný výsledek seance mě také zrovna dvakrát neuspokojil. Beru to jako přípravu na hlavní chod, takže dávám shovívavých 60%. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tento mysteriózní horor jsem viděl už před delší dobou, ale pamatuji že mě extra nechytnul a nenaladil na své pokračování, které tu stejně nikdo moc nechválí a ani mi nevadí, že nevím jak to dopadlo. Jeho atmosféra byla ze začátku slušná a temná, ale postupně napětí upadá. Nebýt výrazné a efektní vizuální stránky, tak to nemělo smysl vůbec. Dávám jen silnější 2hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (47)

Zajímavosti (5)

  • Poslední film Paula Naschyho. Zemřel 30. 11. 2009 na rakovinu slinivky břišní. (Conspi)
  • Všimněte si odhozeného svícnu, který vystrašený komorník Jervás (Paul Naschy) odhazuje a krátce na to prchá po shodech nahoru, pryč od jeho pronásledovatele - démona. Je zbaven všech svící, ačkoliv se na něm v předchozím záběru nacházelo pět bílých svící. (Conspi)
  • Vůbec první španělský film v historii, který byl natočen bez dotací španělské vlády. (Conspi)

Reklama

Reklama